ŠAMPION SRBIJE IMAO SREĆE: Zvezda protiv Maltežana ili Farana u drugom kolu kvalifikacija za LŠ!
Foto: Crvenazvezdafk.com

Odlučeno žrebom u Nionu

ŠAMPION SRBIJE IMAO SREĆE: Zvezda protiv Maltežana ili Farana u drugom kolu kvalifikacija za LŠ!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde igraće protiv pobednika meča Valeta (Malta) - B36 Toršavn (Farska ostvara) u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, odlučeno je žrebom u Nionu.

Crvena zvezda će u prvom meču koji će biti odigran 12. ili 13. jula biti gost. Revanš je nedelju dana kasnije u Beograd Parovi 2. kola kvalifikacija za LŠKarabak - DudelanžHapoel - ŠerifOlimpija - TrenčinSalcburg - LiepajaŽalgiris - AstanaNju Sents/Tre Pene - ApoelZrinjski - LegijaLudogorec - Mladost PodgoricaDinamo (T) - Santa Koloma/AlaškertSkenderbeg - FerencvarošVardar - DinamoBate Borisov - SJK SeinajokiValeta/B36 Toršavn - Crvena zvezdaRozenborg - NorčepingDandalk - HafnarfjordurFlora/Linkoln - SeltikKruzaders - Kopenhagen

Zvezda je mogla da dobije i sledeće protivnike:

B36 Toršavn je osnovan 1936. godine. Ovaj klub igra na stadionu Gundadalur u Toršavnu koji je kapaciteta 5.000 mesta. U ovom klubu igraju fudbaleri sa Farskih ostrva, a ima i dvojicu internacionalaca, jednog iz Danske i Poljske. B36 Toršavn je 11 puta bio šampion Farskih ostrva, a pet puta je osvajao nacionalni Kup. U evropskim takmičenjima odigrao je 36 utakmica. Ovaj klub je ostvario samo dve pobede, 7 remija i čak 27 poraza uz gol razliku 26:89.Valeta je sa Partizanom u 2. kolu kvalifikacija za LŠ u sezoni 2012/2013. Crno-beli su oba puta slavili 4:1 i 3:1. Valeta je redovan učesnik evropskih takmičenja, ali ovaj klub nikada nije prošao dalje od drugog kola kvalifikacija.Fudbalski klub Valeta osnovan je 1943. godine spajanjem klubova Valeta Perstons, Valeta Sent Pols i Valeta junajted.Kada su titule u pitanju, četiri puta u poslednjih pet sezona osvojili su trofej nacionalnog prvaka, ukupno 23 puta. U ekipi imaju trojicu Brazilaca i po dvojicu Argentinaca i Nigerijaca, jednog Tunišanina, a ostatak čine domaći igrači. Prošle godine u kvalifikacijama za LŠ ispali su od velškog Njutona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track