BLOG UŽIVO, VIDEO: Spartak zakucao Čuku za dno
Foto: Fkcukaricki.rs

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Spartak zakucao Čuku za dno

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:09 - Napoli pobedio Bolonju i noći na prvom mestuFudbaleri Napolija pobedili su večeras Bolonju sa 3:1 u četvrtom kolu Serije A i tako makar privremeno preuzeli prvo mesto tabele.Napoli ima 10 bodova, ali i meč manje od Juventusa, koji ima devet bodova i sutra ide u goste Interu.Napoli je poveo golom Hose Marije Kaljehona u 14. minutu, a Bolonja je izjednačila pogotkom Simonea Verdija u 56.Trijumf Napolitancima doneo je Arkadijuš Milik golovima u 67. i 78. minutu.Ranije danas, Lacio je savladao Peskaru 3:0.

22:41 - Stanić: Zaslužena pobeda u Novom PazaruČlan stručnog štaba Mladosti Goran Stanić rekao je da su fudbaleri tog tima u dinamičnoj utakmici zasluženo pobedili domaći Novi Pazar u devetom kolu Super lige Srbije."Leži nam ovaj teren, slavili smo treći put uzastopno. Dobro smo otvorili utakmicu, ali smo u prvom poluvremenu propustili da damo još neki gol. U nastavku je domaćin krenuo na sve ili ništa i izjednačio, a mi smo brzo vratili prednost i rutinski priveli meč kraju. Ambijent je bio divan, u Pazaru se osećamo kao kod svoje kuće", rekao je Stanić.Mladost je slavila u Novom Pazaru sa 2:1, a strelci za ekipu iz Lučana bili su Saša Jovanović u 13. i Vladimir Radivojević u 71. minutu. Jedini gol za Pazarce postigao je Anes Rušević u 65. minutu.Pomoćni trener poraženog tima Izet Ljajić ocenio je da Novi Pazar prolazi kroz rezultatsku krizu."Računa se rezultat, pa priča o promašenim šansama 'ne pije vodu'. Iako je Mladost dobro odigrala, moglo je da bude barem nerešeno. Golove, pogotovo drugi, primili smo svojom krivicom. Slično je bilo u prošloj utakmici protiv Vojvodine. Hvala na podršci sjajnim navijačima, koji sve mogu da oproste osim indolentnosti", naveo je Ljajić.

22:09 - Javor i Rad podelili bodove u IvanjiciFudbaleri Javora i Rada odigrali su večeras 1:1 u Ivanjici, u poslednjoj subotnjoj utakmici devetog kola Super lige Srije.Domaći tim je poveo u 13. minutu golom Darka Bjedova, a Rad je izjednačio u 25. pogotkom Dejana Denića.Javoru je ovo bio treći uzastopni remi, a Radu drugi. Ivanjički tim je 13. sa osam bodova, a beogradski je deveti sa 11.Ovo kolo Super lige završiće se sutrašnjom utakmicom Vojvodina - Borac.

21:55 - Vojvodina otvara kapije Karađorđa za utakmicu sa BorcemUpravni odbor fudbalskog kluba Vojvodina saopštio je da će ulaz na sutrašnju utakmicu protiv Borca iz Čačka u devetom kolu Super lige biti besplatan."Upavni odbor ovim gestom želi da pruži podršku fudbalerima u preuzimanju vodjstva na tabeli Super lige i da se zahvali navijačima na dosadašnjoj podršci", navodi se u saopštenju.Posle današnjeg poraza Crvene zvezde od Partizana (1:0), Vojvodina ima dva boda manje i eventualnom pobedom nad Borcem bi preuzela prvo mesto tabele.Navijači će za ulazak morati da imaju besplatne karte, koje će moći da se podignu na blagajni stadiona Karadjordje od 17.00.

21:33 - Spartak zakucao Čuku za dnoFudbaleri Čukaričkog ostali su na dnu tabele i posle devetog kola Super lige, pošto su danas na svom terenu izgubili od subotičkog Spartaka 4:2.Čukarički se ove nedelje razišao sa trenerom Milanom Lešnjakom zbog loših rezultata, ali privremeni stručni štab nije doneo promene. "Brdjani" su utakmicu završili sa 10 igrača, pošto je Stefan Živković dobio drugi žuti karton u 62. minutu.Čukarički je poveo u 16. minutu golom Aleksandra Jevtića, ali je Spartak do poluvremena izjednačio.Spartak je poveo u 48. minutu golom kapitena Vladimira Torbice, a već u 51. bilo je 3:1 posle gola Djordja Ivanovića.Čukarički je posle isključenja Živkovića smanjio na 3:2 golom Ismaela Beka Fofane, ali nada domaćih nije dugo trajala, pošto je Ognjen Mudrinski već u sledećem napadu povisio na 4:2.Ovo je bio šesti poraz u prvih devet kola tima koji se prošle godine izborio za Evropu. Čukarički je ostao sa samo jednom pobedom. Spartak sada ima 16 bodova na petom mestu, isto koliko i četvrti Partizan, ali uz slabiju gol-razliku.Mladost iz Lučana pobedila je u gostima Novi Pazar sa 2:1 i tako ostala na šestom mestu sa 15 bodova.Novom Pazaru je ovo bio četvrti poraz u poslednjih pet utakmica i sada je 12. na tabeli sa osam bodova. Pazarcima je ovo bila peta utakmica kod kuće ove sezone i četvrti poraz na stadionu koji važi za treće najteže gostovanje u Srbiji.Radnik je kod kuće pobedio Voždovac sa 3:1. Ranije danas, Bačka je kod kuće pobedila Metalac sa 1:0, dok je Partizan u "večitom" derbiju savladao Crvenu zvezdu, takodje sa 1:0.U toku je utakmica Javor - Rad.

20:44 - Menhengladbah siguran protiv Verdera, po dva gola Azara i RafaelaFudbaleri Borusije Menhengladbah pobedili su na svom terenu Verder iz Bremena sa 4:1 u poslednjoj današnjoj utakmici trećeg kola Bundeslige.Gladbah je poveo 4:0 u prvom poluvremenu, pošto su Torgan Azar i Rafael dali po dva gola, dok je počasni gol za Verder postigao Serž Njabri u 73. minutu. Tim iz Bremena završio je meč sa 10 igrača, pošto je Aron Johanson dobio direktan crveni karton zbog nesportskog ponašanja.Menhengladbah je šesti na tabeli sa šest bodova, dok je Verder ostao na dnu tabele sa sva tri poraza.Kolo u Nemačkoj završava se sutra utakmicama Augsburg-Majnc i Herta-Šalke.

19:59 - Lacio siguran protiv Peskare, Milinković Savić strelacFudbaleri Lacija pobedili su danas Peskaru sa 3:0 u četvrtom kolu Serije A i tako ostvarili drugi trijumf u sezoni.Peskara je mogla da povede, ali je Ledijan Memušaj promašio penal.Prvo poluvreme završeno je bez golova, a Lacio je prvu šansu imao u 57. minutu, kada je srpski reprezentativac Filip Djordjević promašio sa peterca. Njegov drug iz reprezentacije Sergej Milinković-Savić doneo je prednost Rimljanima 10 minuta kasnije, kada je glavom iskoristio pas Felipea Andersona.Samo pet minuta kasnije Stefan Radu je takodje glavom povisio na 2:0, a konačni rezultat postignut je već u 76. minutu, kada je Čiro Imobile iskoristio "zicer" za 3:0.Lacio je trenutno četvrti sa sedam bodova, ali ima utakmicu više od rivala. Peskara je trenutno 12. na tabeli sa četiri boda.

19:30 - Hrvati proveli protiv Francuza u polufinalu Dejvis kupaTeniska reprezentacija Hrvatske povela je danas sa 2:1 u Zadru protiv Francuske u polufinalu Dejvis kupa, pošto su Marin Čilić i Ivan Dodig pobedili Pjera Uga Erbera i Nikolu Maua u četiri seta, 7:6, 5:7, 7:6, 6:3. Čilić i Dodig su pobedili za tri sata i 50 minuta i doneli svom timu prednost uoči poslednjeg dana takmičenja kada će im trebati još jedan poen za plasman u finale. Francuska je povela juče posle pobede Rišara Gaskea protiv Borne Ćorića u tri seta, ali je Čilić izjednačio pošto je pobedio Luku Puja u četiri seta. U nedelju su na programu uzvratni mečevi, Marin Čilić će igrati protiv Rišara Gaskea, a Borna Ćorić protiv Luka Puja. U drugom polufinalu u Glazgovu igraju branilac titule Velika Britanija i Argentina. Argentina vodi sa 2:1.

19:09 - Monako u seriji, pobedio Ren i zadržao prvo mesto Lige 1Fudbaleri Monaka pobedili su danas na svom terenu Ren sa 3:0 u petom kolu Lige 1, tako da će ostati na prvom mestu tabele takmičenja.Ovo je Monaku bila četvrta uzastopna pobeda u prvenstvu, a šesta u svim takmičenjima."Kneževi" su posle sjajne pobede nad Totenhemom od 2:1 u Londonu dočekali Ren. Radamel Falkao doneo je prednost Monaku u 42. minutu. Ren je imao veći posed, ali nije stvarao mnogo šansi, za razliku od domaćina.Konačni rezulat postavio je Tomas Lemar golovima u 90. i 92. minutu.Monako ima 13 bodova na prvom mestu, dok Pari Sen Žermen ima 10.Nica takodje ima 10 bodova i meč manje, ali ima znatno slabiju gol razliku od lidera: 6:3, naspram 13:4 Monaka.

18:40 - Britanci smanjili prednost ArgentineTeniska reprezentacija Velike Britanije smanjila je na 1:2 protiv Argentine u u polufinalu Dejvis kupa u Glazgovu, pošto su braća Endi i Džejmi Marej pobedili u dublu Huana Martina Del Potra i Leonarda Majera u četiri seta, 6:1, 3:6, 6:4, 6:4. Branilac titule je tako ostao u meču, pošto je Argentina posle prvog dana vodila sa 2:0 i potreban joj je još jedan poen za plasman u finale. Endi i Džejmi Marej pobedili su za dva sata i 55 minuta. Marej i Del Potro su danas igrali iako su juče u medjusobnom meču proveli pet sati i 10 minuta na terenu, kada je Argentinac pobedio u pet setova. U drugom jučerašnjem duelu Gvido Pelja je u četiri seta pobedio Kajla Edmunda. U nedelju su na programu uzvratni mečevi u singlu Endi Marej će u prvom duelu igrati protiv Gvida Pelje, a Kajl Edmund protiv Huana Martina Del Potra.

18:19 - Bačka bolja od Metalca za beg sa dna tabeleFudbaleri Bačke pobedili su danas na svom terenu Metalac sa 1:0 u devetom kolu Super lige Srbije i tako ostvarili svoj drugi trijumf u sezoni.Bačka se tako pomerila sa začelja, a neće se vraćati na tu poziciju ni kad se odigraju ostale utakmice devetog kola.Pobedu Bačkoj doneo je Nikola Mojsilović u 52. minutu meča.

18:08 - Atletiko kao Barselona, pet golova u mreži rivalaFudbaleri madridskog Atletika savladali su danas Sporting iz Hihona 5:0 (3:0) u drugoj utakmici subotnjeg programa 4. kola šampionata Španije.Po dva gola postigli su Antoan Grizman, u 2. i 31, Fernando Tores u 72. i 90+2. minutu iz penala, a upisao se i Kevin Gameiro u 5. minutu.Ranije danas Barselona je slavila u Leganesu 5:1.

17:31 - Ubedljive pobede Bajerna, Dortmunda i LajpcigaFudbaleri Bajerna pobedili su danas u Minhenu Ingolštat sa 3:1, u utakmici trećeg kola Bundeslige i zadržali maksimalan učinak i prvo mesto na tabeli.Aktuelni šampion gubio je od osmog minuta golom Darij Leskna, a četiri minuta kasnije izjednačio je Robert Levandovski, petim golom u prvenstvu. Ćabi Alonso postigao je drugi gol u 50. minutu, a pobedu je obezbedio Rafinja u 84. minutu.Bajern je prvi na tabeli sa svih devet bodova, dok je Ingolštat posle dva vezana poraza 15. na tabeli sa jednim bodom.Fudbaleri Borusije Dortmund ubedljivo su pobedili na svom terenu Darmštat sa 6:0. Domaći su poveli golom Gonzala Kastra u sedmom minutu, Adrijan Ramos duplirao je vodjstvo u 48, a treći gol postigao je Kristijan Pulišić u 54. minutu.Kastro je u 78. minutu postigao svoj drugi gol na utakmici, dok je Sebastijan Rode postigao peti gol u 84. minutu. Konačan rezultat postavio je Emre Mor u 88. minutu.Borusija je četvrta na tabeli sa šest bodova, a Darmštat zauzima 13. mesto sa tri boda.Fudbaleri Lajpciga pobedili su na gostujućem terenu Hamburg sa 4:0 i ostvarili drugu uzastopnu pobedu, kojom su se zadržali u vrhu tabele.Lajpcig je postigao tri gola za devet minuta, a poveo je preko Emila Forsberga u 67. minutu iz penala. Pet minuta kasnije vodjstvo je duplirao Timo Verner, a treći gol postigao je Forsberg u 78. minutu. Konačan rezultat postavio je Devi Zelke u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.Lajpcig je drugi na tabeli sa sedam bodova, a Hamburg je posle drugog uzastopnog poraza 16. sa jednim bodom.Ajntraht je na svom terenu u Frankfurtu pobedio Bajer iz Leverkuzena sa 2:1. Ajntraht je poveo preko Aleksandra Mejera u 53. minutu, a izjednačio je Havijer Ernandes u 60. minutu. Pobedonosni gol postigao je Marko Fabijan u 79. minutu, a Ernandes je u 88. minutu propustio priliku da donese bod Bajeru, pošto je promašio penal.Ajntraht je šesti na tabeli sa šest bodova, a Bajer je deveti sa tri boda.Hofenhajm i Volfsburg odigrali su bez golova, a kasnije igraju Borusija Menhengladbah - Verder Bremen.

16:49 - Rozberg na pol-poziciji u SingapuruVozač Mercedesa Niko Rozberg startovaće sa prvog mesta u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Singapura pošto je ostvario najbrže vreme u današnjim kvalifikacijama i postavio novi rekord staze.Rozberg je ostvario vreme od 1:42,584 minuta i imaće dobru šansu da sutra u Singapuru ostvari treću uzastopnu pobedu u šampionatu i preuzme prvo mesto od klupskog kolege Luisa Hamiltona. Uoči trke trostruki svetski šampion ima dva boda više od Rozberga."Naravno da sam srećan. To je bio jedan od moja tri najbolja kruga ikada. Nismo znali kako će biti protiv Red Bula, pa sam morao da dam sve od sebe, što je ispalo dobro", rekao je Rozberg, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).Drugi je bio vozač Red Bula Danijel Rikardo sa 0,531 sekundi zaostatka, dok je treći kroz cilj prošao aktuelni svetski prvak Luis Hamilton iz Mercedesa sa zaostatkom od 0,704 sekundi.Vozač Red Bula Maks Verstapen bio je četvrti 1:43,328 minuta, dok je peti bio Kimi Raikonen iz Ferarija sa 1:43,540.Vozači ekipe Toro Roso Karlos Sainc i Danil Kvjat zauzeli su šesto i sedmo mesto, osmi je bio Niko Hulkenberg iz Fors Indije, deveti Fernando Alonso iz Meklarena, dok je 10. mesto zauzeo Serhio Peres iz Fors Indije.Četvorostruki svetski šampion Sebastijan Fetel iz Red Bula startovaće sa poslednjeg mesta zbog kvara na bolidu.Trka za Veliku nagradu Singapura na programu je u nedelju od 14 časova.

16:30 - Lion odustao od AdebajoraFrancuski Olimpik Lion objavio je danas da je odustao od dovodjenja Emanuela Adebajora jer taj fudbaler želi da sledeće godine igra na Kupu afričkih nacija. "Adebajor je potvrdio da želi da igra za reprezentaciju Togoa na Kupu afričkih nacija sledeće godine, a to znači da bi on odsustvovao mesec ili dva, što nama ne odgovara", navodi se u saopštenju Liona. Lion je želeo da angažuje Adebajora jer ima problema sa velikim brojem povredjenih igrača, poput prve zvezde tima Aleksandra Lakazeta. Adebajor, 32-godišnji napadač, bez kluba je od kako mu je na kraju prošle sezone istekao ugovor sa engleskim Kristal Palasom. On je tokom bogate karijere nastupao za velike premijerligaške klubove poput Arsenala, Mančester sitija i Totenhema, bio je član i Real Madrida, a fudbalski se afirmisao u Francuskoj, igrajući za Mec i Monako.

15:46 - Barselona lako pobedila LeganjesFudbaleri Barselone ubedljivo su danas kao gosti sa 5:1 pobedili Leganjes, u četvrtom kolu španskog prvenstva. Dva gola je postigao Lionel Mesi, u 15. i iz penala u 55. minutu, a strelci su još bili Luis Suares u 31, Nejmar u 44. i Rafinja u 64. minutu. Pogodak za Leganjes postigao je Gabrijel u 80. minutu.Barselona je prva na tabeli Primere sa devet bodova, ali će priliku da je prestignu imati Real Madrid, Sevilja, Sporting Hihon, Las Palmas i Ejbar. Leganjes je 13. sa četiri boda.15:20 - Stefan Kojić najbolji u uličnom basketu

15:00 - Na Adi održan "UEFA dan fudbala"Na terenima Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji održana je manifestacija "UEFA dan fudbala" u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije. Ovaj događaj, u kojem je ucestvovalo više od 200 mališana, posvećen je deci u želji da se na najbolji mogući način promovišu sport, fer-plej u sportu, odnosno fudbalska igra kroz takmičenje i zabavu. Sa decom su se družili nekadašnji reprezentativci Ilija Petković, Stanislav Karasi, Mitar Mrkela, Perica Ognjenović, kao i selektor futsal reprezentacije Srbiije Aca Kovacević, svojevremeno najbolji futsaler na ovim prostorima.14:30 - Real bez Ronalda i Bejla protiv EspanjolaNajbolji fudbaleri Reala Kristijano Ronaldo i Geret Bejl zbog povreda neće igrati sutra protiv Espanjola, potvrdio je trener Madriđana Zinedin Zidan. "Kristijano još nije dovoljno spreman i nećemo da rizikujemo, isto kao i sa Bejlom, koji je dobio nezgodan udarac protiv Sportinga u Ligi šampiona", izjavio je Zidan.Ronaldo se prethodnog vikenda vratio na teren posle dva meseca pauze zbog povrede u finalu šampionata Evrope, dok je Bejl zbog povrede ranije završio meč sa Sportingom.Izostanak Portugalca i Velšanina znači sigurno mesto u startnih 11 za Karima Benzemu, Alvara Moratu i Džejmsa Rodrigeza.

13:30 - Vulin čestitao paratekvondistimaMinistar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin čestitao je paratekvondistima na medaljama osvojenim na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. "Čestitam paratekvondistima Dejani Backo, Aleksandru Ivanoviću, Danijeli Jovanović, Teodori Jović, Dušanu Marisavljeviću i Slavku Adamovu na šest medalja osvojenih na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.Vi ste još jednom dokazali da za snažne i odvažne granice ne postoje i da su prepreke samo dodatna motivacija", poručio je Vulin u čestitki, saopstilo je ministarstvo. On je zahvalio na još dva srebra i četiri bronze koje su dodali u bogatu riznicu trofeja srpskih sportista sa invaliditetom. "Hvala što ste nas učinili ponosnim", poručio je Vulin.

12:41 - Naumovski: Makedonija se ne suočava sa ispadanjem u B divizijuPredsednik Makedonske košarkaške federacije (MKF) Petar Naumovski izjavio je danas da ugovor sa selektorom Draganom Racom neće biti produžen zbog neuspeha u kvalifikcijama za Evropsko prvenstvo.“Dogovor sa selektorom Racom je bio uslovljen time da obezbedi reprezentaciji plasman na Evropsko prvenstvo 2017. godine”, rekao je Naumovski za makedonsku Televiziju Nova.Košarkaška reprezetacija koja nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo 2017, igra danas poslednju utakmicu kvalifikacija protiv Madjarske. Uspela je da pobedi samo Luksemburg, dok je protiv Velike Britanije ubedljivo izgubila obe utakmice, kao i prvu utakmicu protiv Madjarske na domaćem terenu.Makedonski mediji su poslednjih dana izneli više kritika na rad selektora Race a neki ocenjuju da je jedan od najgorih selektora koje je nacionalna košarkaška reprezentacija imala. Kao potvrdu da "u reprezentaciji vlada haos" navode i to da je Raca naturalizovanog Amerikanca Romen Trevisa oslobodio od igranja protiv Madjarske u Solonoku."Reprezentacija ili turizam. Trevisu je omogućeno da ide kući pred utakmicu sa Madjarskom", jedan je od naslova pred današnju utakmicu. Predsednik MKF je demantovao da se reprezentacija suočava sa ispadanjem u B diviziju, zbog loših rezultata u kvalifikacionom ciklusu za prvenstvo Evrope.”Sistem Fiba predvidja da sve selekcije koje ne obezbede nastup na EP 2017. igraju dopunske kvalifikacije u avgustu naredne godine prema formatu koji će ta federacija odrediti do kraja godine. Osam najuspešnijih selekcija će u avgustu produžiti mundijalske kvalifikacije i time ostaju deo A divizije”, rekao je Petar Naumoovski.

10:30 - Simeone: Navijači, bez brige, ugovor nije problemTrener madridskog Atletika Dijego Simeone poručio je navijačima da nemaju razloga za brigu, uprkos tome što je skratio ugovor za dve godine.Simeone je sa Upravom kluba dogovorio da se njegov ugovor, koji je važio do 2020. godine, smanji do 2018, uz veću platu, a mnogi smatraju da je na taj način otvorio vrata prelasku u Inter ili Pari Sen Žermen."Nema razloga za brigu, ostajem još dve godine sigurno. UJ tom periodu uvek mogu da produžim ugovor, ali i da dobijem otkaz, zar ne?", izjavio je Simeone za Marku.On je preuzeo Atletiko 2011. godine i 2014. doneo klubu titulu prvaka Španije, prvu od 1996. godine kada ju je osvojio i kao igrač.Osvojio je i Kupa kralja, UEFA Superkup i Lige Evrope, a dva puta igrao finale Lige šampiona, gde je oba puta poražen od gradskog rivala Reala.

09:44 - Danas je 152. derbi: Partizan čeka Zvezdu u HumskojFudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigraće danas 152. večiti derbi i ispisati novu stranicu istorije duela crno-belih i crveno-belih dugu skoro 70 godina.Uoči duela u Humskoj Zvezda, kao aktuelni šampion, već ima devet bodova prednosti i Partizan će učiniti sve da zabeleži trijumf i smanji bodovni zaostatak."Protivnik ima devet bodova više, osvojio je titulu prošle sezone i prema njima postoji respekt. To je dodatan motiv da ostvarimo pozitivan rezultat. Mnogo ima da se igra do kraja prvenstva, mnogo teških utakmica, tu je i Vojvodina, zbog čega očekujem zanimljivu trku. Tabela izgleda grozno, istaknuta je u Teleoptiku, gde treniramo", rekao je trener crno-belih Marko Nikolić.On je dodao da u utakmicama Partizana i Crvene zvezde često nije pobeđivao kvalitetniji i bolje rangiran tim na tabeli."Postoji veća disciplina i odgovornost u našoj igri, pojedinci su dostigli formu. Ne moram da naglašavam da inspiracija pojedinca rešava derbi, onaj koji je bolji na tabeli često nije pobeđivao. Upotrebio bih frazu "vruće srce, mirna glava", mnogo faktora utiče na rezultat", poručio je Nikolić.Zvezdin trener MIodrag Bozović istakao je da je teško govoriti o derbiju, a ne ponoviti se."Naš derbi je među 10 najvećih na svetu, vlada veliko rivalstvo, dobro je što takav meč postoji u Srbiji. Važno je da sve bude fer i korektno, da se napravi odlična atmosfera na tribinama. Nadam se našoj dobroj igri i pobedi", rekao je Božović.Prema njegovim rečima crveno-beli moraju da zaborave prethodna tri meča sa Partizanom, otkad je on na klupi, kada su ostvarili dve pobede i remi."Bitno je da ne izgubimo. Ne smemo da potcenimo Partizan. Imamo vrlo loš bilans u Humskoj i ne smemo da pomislimo da smo kvalitetniji. Moramo da zaboravimo prethodne derbije koje smo dobili. Ne izgubiti na stadionu Partizana nije loše, a pobediti bilo bi izvanredno", zaključio je Božović.Raspored devetog kola Superlige: Bačka - Metalac (16 sati), Partizan - Crvena zvezda (18), Čukarički - Spartak, Radnik - Voždovac, Novi Pazar - Mladost (19), Javor - Rad (20).Nedelja: Vojvodina - Borac Čačak (19).Petak: Radnički Niš - Napredak 1:1.Tabela: Crvena zvezda 22 boda, Vojvodina 20, Radnički Niš 17, Metalac 14, Partizan 13, Napredak 13, Spartak 13, Mladost 12, Voždovac 11, Rad 10, Novi Pazar 8, Javor 7, Radnik 6, Čukarički 5, Borac 5, Bačka 4.

09:02 - Nikolić čestitao Dimitrijeviću i Mitiću medalje u RijuPredsednik Srbije Tomislav Nikolič uputio je sinoć čestitke srpskim paraolimpijcima Zzeljku Dimitrijeviću i Milošu Mitiću za osvojenu zlatnu, odnosno srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Rio de Zzaneiru u disciplini bacanje čunjeva."Dragi Zzeljko, dokazali ste celom svetu da iz naše zemlje dolaze šampioni i svetski rekorderi. Hvala Vam na tome što ste nas sve još jednom učinili ponosnim", naglasio je predsednik Repulike u čestitki Dimitrijeviću, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.Nikolić je u čestitki Mitiću istakao: "Postigli ste uspeh na kome Vam mnogi sportisti zavide, i zbog kojeg Vam naša Srbija izražava beskrajnu zahvalnost. Znam da ćete se truditi i dalje da na ovakav način iskazujete ljubav prema svojoj zemlji. Dragi Miloše, hvala Vam na tome".

08:33 - Vulin čestitao paraolimpijcima Dimitrijeviću i MitićuMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin čestitao je sinoć osvajanje zlatne medalje u bacanju čunja srpskom paraolimpijcu Željku Dimitrijeviću i srebrne medalje Milošu Mitiću u istoj disciplini na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru."Ponovo blista zlato na vašim grudima i osmesi na licima građana Srbije! Nezapamćen uspeh koji ste postigli predstavio je Srbiju u najlepšem svetlu, naša deca su dobila novog uzora i heroja. Ccestitam vam na vanserijskom uspehu i svemu što ste tokom takmičenja prikazali!", naveo je Vulin u čestitki Dimitrijeviću."Fantastičan dan za srpski sport! Vi ste dokaz da se optimizmom i istrajnošću uvek stiže do vrha i zahvaljujući Vama Srbija je danas u samom svetskom vrhu. Cela nacija se raduje i od srca Vam hvala na tome!", naveo je Vulin u čestitki Mitiću, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zpošljavnaje, boračka i socijalna pitanja.Srpski paraolimpijac Željko Dimitrijević oborio je juče svetski rekord i osvojio zlatnu medalju u bacanju čunja, a Miloš Mitić - srebro na igrama u Rio Deženeiru.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track