BLOG UŽIVO, VIDEO Džikić: Da nađemo slabe tačke Bešiktaša
Foto: Saša Pavlić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Džikić: Da nađemo slabe tačke Bešiktaša

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:10 - Jaka Blažič šokirao RealKošarkaši Baskonije pobedili su Real u Madridu 91:87 u meču 3. kola Evrolige. Bila je to treća uzastopna pobeda Baskonije protiv Real Madrida, druga na gostujućem terenu.Kod domaćina najbolji je bio Luka Dončić sa 15 poena, 4 asistencije i 3 skoka, Ajon je dodao 15 poena, Ljulj 13...Junak pobede gostiju bio je bivši košarkaš Zvezde Jaka Blažič sa 21 poenom, 4 skoka i 2 asistencije, a pogodio je i prelomnu trojku, dok je Vojtman postigao 18 poena uz 11 skokova.

21:50 - Džikić: Da nađemo slabe tačke BešiktašaTrener Partizana Aleksandar Džikić rekao je danas da njegovim košarkašima neće biti lako protiv turskog Bešiktaša u utakmici Lige šampiona, ali da će probati da pronađu slabe tačke protivnika."Neće nam biti lako, ali ćemo probati da pronađemo slabe tačke Bešiktaša", rekao je Džikić za klupski sajt.Partizan će u sredu gostovati Bešiktašu u drugom kolu Lige šampiona, a posle pobede nad Ludvigsburgom na početku takmičenja.Džikić je naveo da je Bešiktaš "tim sa evroligaškim iskustvom", da je to iskusan sastav sa mnogo igrača koji mogu da igraju na više pozicija."Snažan, atletski tim koji je agresivan u skoku, sa puno igrača koji šutiraju za tri poena, puno igrača koji igraju dobro kada im se ostavi prostor, i tim s veoma dobro izbalansiranim napadom u kojem su jednako opasni sa spoljnih i unutrašnjih pozicija. Očekujemo da u odbrani igraju sa dosta preuzimanja i da budu agresivni u odbrani od 'pik end rola", kazao je Džikić.Utakmica će se igrati sutra od 18.00 u Istanbulu.

20:03 - Darušafaka savladala Uniks za drugu pobedu u EvroligiKošarkaši Darušafake pobedili su danas Uniks u Kazanju sa 94:87, u prvoj utakmici trećeg kola Evrolige.Turski klub je predvodio Bred Vonamejker sa 22 poena, dok je Džejms Anderson postigao 18. Najefikasniji u poraženom timu sa 22 je bio Kit Lengford.Darušafaka je zabeležila drugu pobedu u novoj sezoni Evrolige, dok Uniks ima sva tri poraza.

18:55 - Kecmanović drugi junior svetaSrpski teniser Miomir Kecmanović na novoj juniorskoj rang-listi Svetske teniske federacije (ITF) nalazi se na drugom mestu, saopštio je danas Teniski savez Srbije (TSS).Kecmanović je prošle nedelje učestvovao na Osaka Majors kupu (Mayor's Cup - World Super Junior Tennis Championships 2016) gde je osvojio drugo mesto u singlu i trofej u dubl konkurenciji. ;U finalu singla Kecmanović je izgubio od Japanca Jošuki Vatanukija u tri seta, 6:2, 3:6 i 2:6, dok je dubl trofej osvojio u paru sa predstavnikom Turske Ergi Kirkinom.U finalu Kecmanović i Kirkin savladali su Japance Torua Horijea i Jutu Šimicu sa 6:2, 4:6 i 10:2 u produženom taj-brejku.

18:34 - Zimonjić i Dodig bez četvrtfinala turnira u BazeluSrpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Ivan Dodig iz Hrvatske nisu danas uspeli da se plasiraju u četvrtfinale turnira u Bazelu, pošto su izgubili od švedsko-australijskog para Roberta Linsteda i Majkla Venusa posle dva seta, 6:7, 3:6.U prvom setu nije bilo brejka, a Linsted i Venus su dobili taj-brejk rezultatom 7:3. Oni su u četvrtom gemu drugog seta napravili brejk tu prednost su sačuvali do kraja i posle 80 minuta ostvarili pobedu.Švedsko-australijski par će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela južnoafričko-američkog dubla Ravena Klasena i Radživa Rama i italijansko-španskog para Paola Lorencija i Pabla Karena Buste.

18:12 - Umro Karlos AlbertoLegendarni brazilski fudbaler Karlos Alberto Tores umro je danas u 72. godini, saopštio je Fudbalski savez Brazila.Alberto Tores bio je kapiten reprezentacije Brazila koja je 1970. godine u Meksiku osvojila Svetsko prvenstvo.Brazil je u legendarnom finalu Mundijala, pred više od 100.000 gledalaca na stadionu Asteka u Meksiku, pobedio Italiju sa 4:1.Karlos Alberto je bio strelac poslednjeg gola na tom meču, a po okončanju fudbalske karijere proglašen je za jednog od najboljih odbrambenih igrača svih vremena. Za mnoge Brazilce pogodak u 86. minutu protiv Italije jedan je od najboljih u istoriji.Za Brazil je odigrao 53 utakmice i postigao osam golova, a trenerskim poslom bavio se od 1982-2005. godine.

17:33 - Argentina i Urugvaj i dalje žele SP 2030. godinePredsednici Argnetine i Urugvaja ponovili su danas da i dalje žele da te dve države pošalju zajedničku kandidaturu za organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine.Predsednik Argentine Maurisio Makri rekao je danas da će sa svojim južnoameričkim susedima - Urugvajem i dalje radit na zajedničkoj kandidaturi za organizaciju Mundijala 2030. godine.Makri i predsednik Urugvaja Tabare Vaskez su na današnoj zajedničkoj konferenciji u Buenos Ajresu pričali o planu da se te dve države kandiduju za organizaciju Mundijala.Svetsko prvenstvo 2030. godine biće 100-godišnjica od prvog Mundijala koji je održan u Urugvaju.Naredni Mundijal održaće se 2018. godine u Rusiji, a 2022. u Kataru. Svetsko prvenstvo 2026. godine najverovatnije će biti održano u Severnoj Americi.Još uvek nije poznato da li će se Sjedinjene Američke Države same kandidovati sa organizaciju ili će to učiniti zajedno s Meksikom i Kanadom.

16:45 - Kerber pobedila Halep, Kiz bolja od CibulkoveNajbolja teniserka sveta Nemica Andjlika Kerber pobedila je danas Rumunku Simonu Halep u dva seta, 6:4 i 6:2, dok je Amerikanka Medison Kiz sa 6:1 i 6:4 bila bolja od Slovakinje Dominike Cibulkove u drugom kolu Crvene grupe završnog WTA turnira u Singapuru.Kerber je do trijumfa stigla posle 82 minuta igre. Ona je u oba seta po dva puta oduzela servis Helpovoj, koja je u prvom setu samo jednom uspela da uzvrati istom merom.Nemica je danšnjom pobedom, drugom na WTA završnom turniru u Singapuru, došla na korak od plasman u polufinale.Kiz je protiv Cibulkove došla do prve pobede u Singapuru, dok je Slovakinja pretrpela drugi poraz.Amerikanka je do trijumfa došla posle 64 minuta igre. Ona je u prvom setu dvaput oduzela servis rivalki, dok joj je u drugom setu to jednom pošlo za rukom.Kiz će se u poslednjem, trećem kolu Crvene grupe sastati s Simonom Halep, dok Kerber očekuje duel sa Cibulkovom.

16:18 - Troicki u drugom kolu turnira u BečuSrpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo turnira u Beču, pošto je na startu takmičenja pobedio Kevina Andersona iz Južne Afrike u tri seta 4:6, 7:6 (5) i 7:5. Troicki je u njihovom petom medjusobnom duelu do treće pobede došao posle dva sata i 28 minuta igre. Meč između u Troickog i Andersona obeležili su kvalitetni i snažni servisi s obe strane. Srpski teniser imao je 28 as udarac, osam više od svog rivala.Troicki je u trećem gemu prvog seta imao tri vezane brejk lopte, ali je Anderson uspeo da ih spasi, a potom i sam u 10. gemu ;oduzme servis srpskom teniseru za vodjstvo od 1:0. Troicki, 28. teniser na ATP rang listi, imao je šest brejk lopti u drugom setu, ali nije uspeo da ih realizuje, dok je Anderson propustio samo jednu priliku, pa je taj period okončan posle taj-brejka koji je srpski teniser dobio sa 7:5. U odlučujućem setu Troicki je do jedine brejk lopte došao u 12. gemu, odmah je iskoristio i izborio plasman u drugo kolo u kom će se sastati s boljim iz duela izmedju Austrijanaca Dominika Tima i Geralda Melcera.

15:23 - Rabotnčki doveo na probu Kanadjanina Nika ViginsaKošarkaški klub Rabotnički iz Skoplja doveo je kanadskog košarkaša Nika Viginsa, brata košarkaša Minesote Endrju Viginsa, na jednomesečnu probu. Ovaj 25-godišnji košarkaš visok je 198 centimetara i igra na poziciji krila. Nastupao je za nekoliko univerzitetskih timova u Razvojnoj ligi NBA (NBA D-League) i za nemački Tajgers, a u Skoplje dolazi iz Makej Meteorsa iz Melburna. On bi prema oceni makedonskih medija trebalo da bude pojačanje Rabotničkog u nacionalnoj ligi, čiji je početak odložen, jer su klubovi nezadovoljni odlukom Košarkaškog saveza Makeodnije da poveća cene licenca za strane igrače. Najtrofejniji makedonsku klub je ranije doveo iskusnog košarkaša Vladu Ilijevskog i jednog od najtalentovanijih mladih makedonskih košarkaša Andreja Maslinka.

14:55 - Skolari produžio ugovor sa klubom Gvangdžou EvergrandeBrazilski fudbalski trener Luis Felipe Skolari produžio je ugovor na još godinu dana sa kineskim klubom Guangdžou Evergrande. On je sa šampionom Kine potpisao jednogodišnji ugovor uz opciju produženja na još godinu dana.Evergrande je prošle nedelje postavio rekord, pošto je osvojio šestu uzastopnu titulu u kineskoj Superligi.Skolari je trebalo da napusti klub po isteku ugovora, a da na njegovo mesto dodje Marčelo Lipi, koji je potpisao predugovor, ali je klub otkazao taj dogovor i 67-godišnji Brazilac je ostao u klubu. Lipi je preuzeo reprezentaciju Kine. "Čvrsto verujemo da je Skolari prvoklasni trener koji će pomoći Guangdžou da ostane lider", navodi se u saopštenju na klupskom sajtu. Skolari je prošle godine iz Gremija prešao u Evergrande, gde je zamenio Fabija Kanavara. Evergrande je osvojio prošle godine azijsku ligu šampiona uz titulu u Kini. Osim šampionske titule, Evergrande bi mogao da osvoji i FA kup, pošto u finalu igra protiv Djangsu Suninga.

13:41 - Pari Sen Žermen nije želeo da plati Nejmarov dugFudbalski klub Pari Sen Žermen bio je spreman da plati obeštećenje od 170 miliona funti za igrača Barselone Nejmara, ali ne i da plati dug Brazilca od 40 miliona funti. Nejmar ima problema sa zakonom, pošto je izbegavao plaćenje poreza i njegov slučaj nalazi se pred sudom u Barseloni, a vlasti su zamrzle veći deo njegovih sredstava. On je navodno od šampiona Francuske tražio godišnju platu od 22 miliona evra, ali i da izmiri njegova dugovanja, ako su zaista ozbiljni u nameri da ga dovedu na Park prinčeva. Pošto je Pari Sen Žermen to odbio, brazilski reprezentativac odlučio je da ostane u Barseloni i nedavno je produžio ugovor na još pet godina.

12:32 - Grizman i Simeone najbolji u Primeri, Ronaldo bez nagradeNajbolji strelac i trener madridskog Atletika, Antoan Grizman i Dijego Simeone, proglašeni su za najbolje u Primeri prosle sezone. Kapiteni timova birali su najuspešnije pojedince u sezoni 2015/2016, a iz trećeplasiranog Atletika su još dvojica dobila nagradu, golman Jan Oblak i odbrameni fudbaler Dijego Godin. Za najboljeg vezistu proglašen je Luka Modrić iz Real Madrida, napadač je zvezda Barselone Lionel Mesi, dok je otkrovenje sezone Marko Asensio, tada igrač Espanjola na pozajmici iz Reala. Luis Suarez dobio je nagradu za najboljeg fudbalera van Evrope, a interesantno da je glavni kandidat za Zlatnu loptu Kristijano Ronaldo ostao bez ikakvog priznanja.

11:00 - Subotić se oporavio od povrede, na terenu posle šest meseciFudbaler Borusije iz Dortmunda Neven Subotić potpuno se oporavio posle operacije rebara i spreman je da se stavi na raspolaganje treneru Tomasu Tuhelu za utakmice. Subotića su prošle sezone pratili brojni pehovi, prvo je morao na pauzu zbog tromboze ruke, a potom nije bio na terenu od aprila nakon što mu je odrastenjen deo rebara. "Do kraja oktobra trebalo bi bude u timu. Svako ko ga poznajte zna da Neven nije zadovoljan sve dok ne dostigne maksimum i daće sve od sebe da se što pre vrati u najbolje stanje. Ako ga pitate kada će se vratiti na teren, odgovoriće vam što pre moguće", rekao je Subotićev menadžer Frider Gem. On nije odbacio Subotićev prelazak u Premijer ligu u januaru, nakon što mu je letos praktično završen transfer u Midlsboro propao jer nije prošao medicinske preglede. "Neven želi da igra i da bude bitan igrač Dortmunda, ali zašto se ne bi oproba u Premijer ligi? Nikada nije krio da jako ceni engleski fudbal, da igra tri puta nedeljno i da se stalno bori. Letos je sve bilo dogovoreno sa Midlsbrom, ali je propalo iz medicinskih razloga", zaključio je Gem. Subotić je svojevremeno bio jedan od najtalentovanijih štopera sveta, činio fantastičan tandem sa Matsom Humelsom pod vođstvom Jirgena Klopa, ali su ga povrede sputale da iskaže pun potencijal. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 36 utakmica i dao dva gola, ali je odlučio da se povuče iz nacionalnog tima pre tri godine.

Neven Subotić, foto: Profimedia
Neven Subotić, foto: Profimedia

10:35 - Kasiljas: Nisam se povukao iz reprezentacije ŠpanijeGolman Porta Iker Kasiljas rekao je danas da se nije povukao iz reprezentacije i da je spreman da se priključi državnom timu kad god ga selektor Hulen Lopetegi.Kasiljas je 2000. godine debitovao za reprezentaciju Španije i od tada je odigrao 167 utakmica, ali nije pozvan u državni tim otkako je Lopetegi zamenio Visentea del Boskea posle Evropskog prvenstva u Francuskoj ovog leta."Nisam se povukao iz reprezentacije niti sam objavio da odlazim. Lopetegi je izabrao druge igrače i to moram da poštujem. Seli smo i razgovarali, mi smo prijatelji. Izabrao je (Davida) De Hei i ima moju punu podršku. Srećan sam što se Pepe Reina vratio, on je saigrač i prijatelj. Mnogo je dao Španiji, ima veliki uticaj u svlačionici i drugi je tip golmana", rekao je Kasiljas, preneo je Omnisport.Kasiljas je prošao sve mlade selekcije Real Madrida, jedan je od najuspešnijih igrača tog kluba, a "Santjago Bernabeu" napustio je prošlog leta i prešao u Porto."Prešao sam u drugi klub, ali uvek ću biti na raspolaganju Španiji ako budem pozvan. Ako želiš da igraš za Španiju moraš dobro da igraš u svom klubu, to sam uvek govorio. Španija je igrala dobro. Neki od nas koji poznaju selektora i koji su radili sa njim mogu videti da se u reprezentaciji već prepoznaje njegov uticaj", rekao je Kasiljas.

10:13 - Džošua i Kličko boksuju na stadionu u Kardifu 2017. godineŠampion sveta u IBF kategoriji Entoni Džošua i Ukrajinac Vladimir Kličko ipak neće boksovati ove godine, ali bi duel mogao da bude zakazan na proleće 2017. Džošua i Kličko su bili blizu dogovora da se bore 10. decembra u Mančesteru, ali je bivši šampion sveta otkazao borbu zbog povrede. Promoter Edi Hirn saopštio da će se meč za titule u WBO i WBA održati najverovatnije u martu ili aprilu i to u Kardifu na stadionu Milenijum. "U pregovorima smo još. Stadion Milenijum ima pokretni krov i postoji mogućnost da Džošua i Kličko tamo boksuju", rekao je Hirn. Britanskom bokseru i doskorašnjem šampionu Tajsonu Fjuriju oduzete su titule u WBA i WBO verziji zbog sumnje da je bio dopingovan i koristio kokain.

Vladimir Kličko, foto: Profimedia
Vladimir Kličko, foto: Profimedia

09:45 - Gvardiola spremio plan B za levog beka, dolazi Bernat?Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola insistira na dolasku levog beka, a pored Davida Alabe iz minhenskog Bajerna, na meti je njegov saigrač Huan Bernat. Uprskos zadovoljavajućim partijama Aleksandra Kolarova po ukusu španskog stručnjaka, ima nameru da dodatno pojača konkurenciju igračem kojeg je vodio, ali i lično doveo u Minhen iz Valensije. Gvardiola je za ofanzivnog levog spoljnjeg fudbalera Bavaraca spremio 22,5 miliona evra, prenose engleski Dejli Ekspres. Bernat ove sezone nije u prvom planu kod novog trenera Karla Anćelotija, odigrao je ukupno pet utakmica i verovatno ne bi imao ništa protiv selidbe na Etihad. Potezi Gvardiole znače da će skoro sigurno Gael Kliši postati prekobrojan u januaru.

Pep Gvardiola, foto: Reuters
Pep Gvardiola, foto: Reuters

08:02 - Mijailović osudjen na osam meseci uslovne kazneBivši fudbaler Crvene zvezde Nikola Mijailović osudjen je danas na osam meseci uslovno zbog krivičnog dela gradnje bez gradjevinske dozvole.Kako su prenele Večernje novosti, Mijailović će morati da plati i kaznu od 150.000 dinara, a rok provere uslovne kazne je dve godine.Njega je Drugo tužilaštvo teretilo da je nastavio sa radovima na izgradnji akva parka na Adi Ciganliji nakon što je gradilište zatvoreno i bez gradjevinske dozvole.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track