BLOG UŽIVO, VIDEO: Marej protiv Conge juri titulu u Beču
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Marej protiv Conge juri titulu u Beču

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:35 - Kiki Lesendrić sprema novu zvezdašku pesmu

23:10 - Levandovski spreman da produži ugovor sa BajernomPoljski fudbaler Robert Levandovski izrazio je uverenje da će postići dogovor i produžiti ugovor s Bajernom iz Minhena. "Još nisam potpisao ugovor... Mislim da će to biti uskoro. Obavestiću vas", rekao je Levandovski kome aktuelni ugovor ističe 2019. godine. Prema nemačkim medijima, Bajern nudi igraču da obnovi ugovor do 2021. godine uz veću zaradu ali suma nije navedena. List SportBild je naveo da bi Levandovski mogao da ima godišnju zaradu veću od Tomasa Milera, koji s 15 miiliona evra godišnje zaradjuje najviše novca u Bajernu.22:50 - Juventus slavio protiv NapolijaFudbaleri Juventusa pobedili su večeras u Torinu ekipu Napolija sa 2:1 u utakmici 11. kola italijanske Serije A. Juventus je stigao do devete pobede u šampionatu i prvi je na tabeli sa 27 bodova, dok je Napoli treći sa sedam bodova manje. Šampion Italije poveo je golom Leonarda Bonućija u 50. minutu. Posle kornera s desne strane, velike gužve u šesnaestercu i lošeg ispucavanja lopta se odbila do Bonućija koji je pogodio sa 14-15 metara za 1:0. Vođstvo "stare dame" nije dugo trajalo, pošto je u 54. minutu Lorenco Insinje odlično pronašao Hosea Kaljehona, a on šutirao iz prve sa nekoliko metara i izjednačio na 1:1. Rezultat se nije menjao sve do 70. minuta kada je Gonsalo Iguain pogodio mrežu svog bivšeg kluba i doneo pobedu Juventusu.22:30 - Minimalna pobeda Barselone protiv GranadeFudbaleri Barselone pobedili su večeras na svom terenu Granadu sa 1:0 u desetom kolu Primere. Barselona je dominirala na terenu od prvog do poslednjeg minuta, ali je uspela da postigne samo jedan gol. Strelac je bio Rafinja u 48. minutu. Barselona je druga na tabeli Primere sa 22 boda, odnosno ima dva manje od prvoplasiranog Real Madrida, a jedan više od Atletika na trećem mestu. Granada je, na drugoj strani, ostala na poslednjem mestu sa samo tri osvojena boda. Ekipa Luisa Enrikea u narednom kolu gostuje Sevilji, a Granada dočekuje Deportivo.

22:10 - Hamilton osvojio pol poziciju na VN MeksikaVozač Mercedesa Luis Hamilton startovaće sa pol pozicije u trci Formule jedan za Veliku nagradu Meksika, pošto je u današnjim kvalifikacijama ostvario najbolje vreme. Hamiltonu je to 59. pol pozicija u karijeri, a najbolji krug izvezao za 1:18,704 minuta. Britanac će sutrašnju trku će početi sa 26 bodova manje u odnosu na klupskog kolegu Nika Rozberga tri trke pre kraja šampionata. Upravo će Rozberg startovati iz prvog reda zajedno sa Hamiltonom, a iza njih sledi dvojac Red Bula - Maks Ferstapen i Danijel Rikardo. Do desetog mesta slede Niko Hulkenberg, Kimi Raikonen, Sebastijan Fetel, Valteri Botas, Felipe Masa i Karlos Sains. Trka za Veliku nagradu Meksika počinje sutra u 20.00.

21:53 - Klop: Ja sam veoma srećan čovekTrener fudbalera Liverpula Jigren Klop rekao je večeras da ; je njegova ekipa zasluženo slavila protiv Kristal Palasa."U prvih 15 minuta nismo bili na 100 odsto, a onda smo za pola sata stvarali šansu za šansom... Bila je ovo veoma neizvesna utakmica i na kraju zaslužena pobeda. Ja sam veoma srećan čovek", rekao je Klop za britanske medije.Fudbaleri Liverpula pobedili su večeras u gostima ekipu Kristal Palasa sa 4:2 u utakmici desetog kola Premijer lige."Oba gola koja su postigli u prvih 45 minuta su bili naši pokloni njima. U drugom poluvremenu Palas je stvarno bio dobar. Bilo je teško, ali na kraju je zasluženo i to je dobro", rekao je Klop.Liverpul je upisao sedmu pobedu u šampionatu i stigao do 23. boda i tako se izjednačio sa Mančester sitijem i Arsenalom na vrhu tabele Premijer lige."Teško gostovanje, prava bitka, ali u drugom poluvremenu smo bili sjajni, priveli mirno utakmicu kraju, oduševljeni smo", rekao je kapiten Liverpula

21:35 - Cibona ubedljiva protiv FMP-aKošarkaši Cibone pobedili su večeras u Zagrebu ekipu FMP-a sa 87:68 (29:12, 25:16, 21:14, 12:26) u utakmici sedmog kola Jadranske lige.Hrvatska ekipa posle ovog meča ima skor od šest pobeda i jednog poraza, dok je tim iz Železnika upisao peti poraz, četvrti u nizu.Cibona je praktično posle prve četvrtine rešila pitanje pobednika na ovom meču, pa je trener Damir Mulaomerović u poslednjoj deonici dao šansu igračima sa manjom minutažom.Svi igrači Cibone su se upisali u strelce, a najefikasniji su bili Ante Žižić sa 19 i Nik Slavica sa 15 poena.U redovima FMP-a najbolji je bio Dušan Kutlešić sa 17 poena.Cibona u narednom kolu gostuje Budućnosti, dok FMP dočekuje Karpoš Sokoli.

21:20 - Remi Borusije i ŠalkeaFudbaleri Borusije iz Dortmunda i Šalkea odigrali su večeras bez golova u utakmici devetog kola nemačke Bundeslige. Borusija je peta na tabeli sa 15 bodova, odnosno ima čak osam bodova manje od prvoplasiranog Bajerna iz Minhena. Šalke je, na drugoj strani, na 12. mestu sa sedam bodova manje. U derbiju Rura nije bilo mnogo prilika, za nijasnu je bolja bila Borusija, ali je ipak upisala i treći remi u nizu. Ekipa iz Dortmunda u narednom kolu gostuje Hamburgu, dok Šalke dočekuje Verder.

21:00 - Barselona sklopila strašan ugovorFudbalski klub Barselona predstavio je danas uslove novog ugovora sa američkom firmom Najk u vrednosti od najmanje 150 miliona evra po sezoni u narednih deset godine, počev od sezone 2018/19.Ugovor može da bude produžen do 2023. godine, naveo je klub i dodao da saradnja može da se nastavi i do 2028. godine ukoliko obe strane budu zadovoljne.Potpredsednik kluba Manuel Arojo izjavio je da s tim ugovorom Barselona postavlja kao prva u svetskoj industriji sporta.20:39 - Hamzagić nosio Novi Pazar do pobede nad PartizanomOdbojkaši Novog Pazara pobedili su večeras Partizan sa 3:1 (29:31, 28:26, 25:18, 25:16) u meču trećeg kola Super lige. Najbolji u redovima domaćina bio je Irfan Hamzagić koji je osvojio 29 poena, a pratili su ga Dušan Lopar sa 14 i Marko Radosavljević sa dva poena manje. Partizan su predvodili Andrej Ristić sa 16, Boris Buša sa 12 i Petar Turanjanin sa 10 poena. Posle tri utakmice, Novi Pazar ima maksimalan učinak, dok je Partizan doživeo drugi poraz. U narednom kolu, Novi Pazar će gostovati Crvenoj zvezdi, dok će Partizan biti domaćin Ribnici.

20:20 - Atletiko pobedio MalaguFudbaleri Atletiko Madrida pobedili su večeras na svom terenu Malagu sa 4:2 u utakmici 10. kola španske Primere. Atletiko je drugi na tabeli sa 21 bodom, odnosno ima tri manje od prvoplasiranog Real Madrida, dok je Malaga na 11. mestu sa 12 osvojenih bodova. Golove za madridski klub postigli su Janik Karasko u sedmom i 86. minutu, Kevin Gameiro u 24. i 44. minutu. Strelci za Malagu bili su Sandro Ramires u 31. i Ignjacio Kamačo u 64. minutu. Atletiko u narednom kolu gostuje Real Sosijedadu, a Malaga dočekuje Sporting.

20:10 - Čilić i Nišikori finalisti turnira u BazeluHrvatski teniser Marin Čilić i Japanac Kei Nišikori plasirali su se danas u finale turnira u Bazelu.Čilić je u polufinalu pobedio Nemca Mišu Zvereva sa 4:6, 7:5, 6:3 posle dva sata i 11 minuta igre.Nišikori je ranije danas bio bolji od Žila Milera iz Luksemburga sa 4:6, 7:3, 6:3.Hrvatski i japanski teniser su se do sada sastajali 11 puta, a tri trijumfa više ima Nišikori.Finale je na programu sutra.19:55 - Murinjov asistent: Sudija je bio fantastičanPomoćnik menadžera Mančester junajteda Žoza Murinja Fui Farija ironično je prokomentarisao suđenje u remiju sa Barnlijem (0:0) kao "fantastično". Sredinom drugog poluvremena sudija Mark Klatenburg je isključio Andera Ereru, a potom je na tribine poslao i nezadovoljnog Murinja. "Ne znam šta se dogodilo. Nije bitno šta kaže Žoze, nego šta sudija napiše u svom izveštaju. Mislim da je sudija uradio fantastičan posao. Ništa više neću reći od toga", rekao je Farija. Junajted nije slavio u Premijerligi od 24. septembra i 4:1 nad Lesterom, pa zaostaje osam bodova za gradskim rivalom Sitijem i Arsenalom koji su na deobi prve pozicije. "Mislim da su ljudi na stadionu mogli da osete da igrači daju sve od sebe. Borili smo se do poslednje sekunde. Nastavićemo da radimo i stvari će se promeniti. Nekad je dovoljno da stvoriš svega nekoliko šansi i iskoristiš svaku od njih, nekad ih imaš mnogo i ne daš nijedan gol. To je fudbal", zaključio je pomoćni trener Junajteda.19:30 - Nikolić: Zaslužena i vrlo važna pobedaTrener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila Radnik u Surdulici i istakao da crno-beli mogu još bolje da igraju. "Prvo poluvreme je stvarno bilo dobro - dva gola, imali smo još jednu stopostotnu šansu, prečku, kontrolu igre... Onda smo ušli u drugo poluvreme, protivnik nas je dosta gadjao dugim loptama, nismo dobro odgovorili na tu skok igru, ali je treći gol prelomio", rekao je Nikolić. Fudbaleri Partizana pobedili su danas Radnik u Surdulici sa 3:1 u prvoj utakmici 14. kola Super lige Srbije. "Kada se sve sabere i oduzme, zaslužena i vrlo važna pobeda Partizana. Bitno je da smo ovo teško i neprijatno gostovanje stavili ad akta i da se okrećemo poslednjoj utakmici u ovom ciklusu, meču protiv Novog Pazara na našem stadionu. Imamo osam dana do te utakmice, imamo vremena da zalečimo ova tri povredjena igrača i neke od danas i da nastavimo da radimo jer Partizan može da igra i bolje od ovoga", rekao je Nikolić.

18:30 - Real ubedljiv protiv AlavesaFudbaleri Real Madrida pobedili su u gostima ekipu Alavesa sa 4:1 u utakmici desetog kola španske Primere. Real je, posle sedme pobede od početka šampionata, prvi na tabeli sa 24 boda, dok je Alaves na 13. mestu sa 10 bodova. Alaves je poveo u sedmom minutu golom Dejversona sa peterca, ali je "kraljevski" klub preokrenuo rezultat. Kristijano Ronaldo je u 17. minutu iskoristio jedanaesterac i izjednačio na 1:1. Portugalac je prethodno izveo slobodan udarac, a jedan od igrača Alavesa je, prema proceni sudije, u živom zidu loptu zaustavio rukom. Ronaldo je u 33. minutu povisio na 2:1 golom sa dvadesetak metara. Isti igrač je u 79. minutu ponovo imao priliku da sa penala pogodi mrežu Alavesa, ali je golman domaće ekipe Fernando Pačeko odbranio njegov udarac. Pet minuta kasnije Alvaro Morata je, posle sjajne asistencije Marsela, doneo prednost Realu od 3:1, da bi Ronaldo svojim trećim golom u 88. minutu postavio konačan rezultat. Srpski fudbaler Aleksandar Katai igrao je za Alaves od 67. minutu. Ekipa Zinedina Zidana u narednom kolu igra protiv Leganesa, dok Alaves gostuje Osasuni.

18:10 - Pobeda Sitija, remi JunajtedaFudbaleri Mančester sitija prekinuli su seriju od tri utakmice bez pobede u Premijer ligi, pošto su u gostima pobedili Vest Bromvič sa 4:0, u 10. kolu takmičenja. U ostalim utakmicama, Mančester junajted je kod kuće odigrao 0:0 sa Barnlijem i tako odigrao i svoju četvrtu utakmicu bez pobede u Premijer ligi. Siti je bio bez pobede u ukupno šest mečeva kad se uračunaju i Liga šampiona i Liga kup, a tu agoniju prekinuo je danas. Serhio Aguero je dao dva gola u prvom poluvremenu, a Ilkaj Gundogan je dodao još dva u drugom zapečatio sudbinu VBA. "Građani" sada imaju isti broj bodova kao i Arsenal, koji je ranije danas pobedio Sanderlend 4:1, ali i nešto bolju gol-razliku, odnosno primili su gol manje.. Mančester junajtedu i dalje ne ide u Premijer ligi, iako beleži pobede u Ligi Evropa i Liga kupu. "Djavoli" su danas protiv Barnlija kod kuće imali više od 70 odsto poseda lopte, stvarali šanse, pogadjali stative i prečke, ali nisu uspeli da savladaju golmana Toma Hitona. Domaći tim je od 68. minuta ostao sa desetoricom na terenu, jer je Ander Erera dobio drugi žuti karton. Junajted je sada pao na osmo mesto tabele, pošto je Votford danas pobedio Hal 1:0 i tako pretekao "djavole" na tabeli. Ta dva tima imaju po 15 bodova, baš kao i Everton, koji sutra igra protiv Vest Hema svoj meč 10. kola.

17:40 - Pobede Bajerna i LajpcigaFudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su danas u gostima Augsburg sa 3:1, a trijumf u devetom kolu nemačke Bundeslige upisao je i Lajpcig koji je slavio protiv Darmštata. Bajern je posle sedme pobede u šampionatu prvi na tabeli sa 23 boda, dok je Augsburg na 13. mestu sa osam osvojenih bodova. Šampion Nemačke je poveo u 19. minutu golom Roberta Levandovskog posle asistencije Arjena Robena. Samo dva minuta kasnije njih dvojica su zamenila uloge, pa je Levandovski asistirao, a Roben pogodio za 0:2. Pitanje pobednika na ovom meču rešeno je u 48. minutu kada je Levandovski još jednom zatresao mrežu Augsburga. Ponovo je asistent bio Roben. Jedini pogodak za Augsburg postigao je Ku Dja-Čeol u 67. minutu. Fudbaleri Lajpciga nastavili su da nižu pobede, a danas upisali šestu pošto su u gostima bili bolji od Darmštata sa 2:0. Oba gola postigao je Marsel Sabicer. Lajpcig je drugi na tabeli sa 21 bodom, dok je Darmštat na 13. mestu sa osam bodova. Bajer Leverkuzen je na svom terenu slavio protiv Volfsburga sa 2:1. Fudbaleri Frajburga pobedili su Verder sa 3:1, dok je Majnc slavio protiv Ingolštata sa 2:0.

17:15 - Marej i Conga u finalu turnira u BečuBritanski teniser Endi Marej plasirao se u finale ATP turnira u Beču pošto mu je meč polufinala bez borbe predao Španac David Ferer. Marej će u finalu turnira u Beču igrati protiv Žoa Vilfreda Conge koji je pobedio hrvatskog tenisera Iva Karlovića rezultatom 5:7, 7:5, 7:6 (8:6). Finale je na programu u nedelju.17:00 - Arsenal ubedljiv protiv SanderlendaFudbaleri Arsenala pobedili su danas u gostima ekipu Sanderlenda sa 4:1 u utakmici desetog kola Premijer lige. Arsenal je, posle sedme pobede od početka sezone, ponovo izbio na prvo mesto na tabeli i ima 23 boda. Ekipa Arsena Vengera ima tri boda više od Mančester sitija i Liverpula koji svoje mečeve desetog kola igraju kasnije danas. Sanderlend je i dalje bez pobede i poslednji je na tabeli Premijer lige sa samo dva boda. Arsenal je u prvom poluvremenu bio mnogo bolji rival na terenu, imao je i nekoliko dobrih prilika, ali je postigao samo jedan gol. Strelac je bio Aleksis Sančes u 19. minutu. Tračak nade Sanderlendu doneo je Džermejn Defo koji je u 65. minutu doneo izjednačenje iz jedanaesterca, ali je Arsenal potom za samo sedam minuta rešio sve dileme oko pobednika. Olivije Žiru je u 71. minutu postigao svoj prvi gol u sezoni, a pet minuta kasnije se još jednom upisao u strelce. Konačan rezultat postavio je Sančes u 78. minutu. Arsenal u narednom kolu dočekuje Totenhem, a Sanderlend ide u goste Bornmutu.

16:47 - Popović: Želimo da ponovimo KupDan pred gostovanje Javor Matisa, Voždovčani su spremni za nove izazove. Javor je ekipa koja igra čvrst fudbal, ali golman Zmajeva Zoran Popović zna odakle preti opasnost, ali i koji su kvaliteti protivnika, ali isto tako i koje su prednosti našeg tima."Očekuje nas teška utakmica, ali želimo da ponovimo izdanje iz kupa. Moramo da odigramo jako i agresivno i da uđemo u niz dobrih rezultata." – naglasio je Zoran Popović.Golman Voždovca zna odakle preti opasnost: "Poznajemo dobro ekipu Javora, malo su promenili igrača u odnosu na prošlu sezonu i odlikuje ih iskustvo, međutim imaju i dosta dobrih individualaca, igraju čvrsto i jasno je da su dosta utakmica odigrali nerešeno i da teško primaju golove. Očekujem da u ovaj meč uđu silno motivisani, međutim, imamo i mi naše adute. Takođe, pred našom publikom i pred našim navijačima očekujemo da napravimo dobar rezultat koji će nam ići u korist. " – istakao je Zoran Popović, golman Voždovca.Pažnja: Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

16:15 - Kerber i Cibulkova u finalu SingapuraPrva teniserka sveta, Nemica Andjelik Kerber, i Slovakinja Dominika Cibulkova plasirale su se danas u finale završnog WTA turnira u Singapuru. Kerberova je u polufinalu pobedila prošlogodišnju pobednicu, Poljakinju Agnješku Radvansku, sa 6:2 i 6:1, posle jednog sata i 17 minuta igre. Cibulkova je ranije danas, posle skoro dva i po sata igre, bila bolja od Ruskinje Svetlane Kuznjecove sa 1:6, 7:6 i 6:4. Slovakinja je tako na svom debiju na završnom turniru sezone stigla do finala, i to posle samo jedne pobede u grupi."Prvi put sam ovde i igraću finale... Za mene je ovo ostvarenje snova. Ovo je neverovatno", rekla je Cibulkova.Finale je na programu sutra

15:58 - Saida Bukvić šampionka EvropeReprezentativka Srbije u kik-boksu Saida Bukvić osvojila je danas zlatnu medalju u lou-kiku na Evropskom prvenstvu u Mariboru.Bukvićeva, koja je nastupila u kategoriji do 52 kilograma, savladala je u finalu Eminu Arslan iz Turske sa 3:0.Ovoj dvadesetdvogodišnjoj Novopazarki to je prvo evropsko zlato u seniorskoj konkurenciji, a prošle godine bila je najbolja i na Svetskom prvenstvu u Beogradu.Evropsko kik-boks prvenstvo u Sloveniji završava se danas.

15:39 - Sančez i Žiru vratili Arsenal na pobednički kursFudbaleri Arsenala pobedili su danas u gostima ekipu Sanderlenda sa 4:1 u utakmici desetog kola Premijer lige.Arsenal je, posle sedme pobede od početka sezone, ponovo izbio na prvo mesto na tabeli i ima 23 boda.Ekipa Arsena Vengera ima tri boda više od Mančester sitija i Liverpula koji svoje mečeve desetog kola igraju kasnije danas.Sanderlend je i dalje bez pobede i poslednji je na tabeli Premijer lige sa samo dva boda.Arsenal je u prvom poluvremenu bio mnogo bolji rival na terenu, imao je i nekoliko dobrih prilika, ali je postigao samo jedan gol. Strelac je bio Aleksis Sančes u 19. minutu.Tračak nade Sanderlendu doneo je Džermejn Defo koji je u 65. minutu doneo izjednačenje iz jedanaesterca, ali je Arsenal potom za samo sedam minuta rešio sve dileme oko pobednika.Olivije Žiru je u 71. minutu postigao svoj prvi gol u sezoni, a pet minuta kasnije se još jednom upisao u strelce. Konačan rezultat postavio je Sančes u 78. minutu.Arsenal u narednom kolu dočekuje Totenhem, a Sanderlend ide u goste Bornmutu.

15:01 - Remi Sportinga i SeviljeFudbaleri Sportinga i Sevilje odigrali su danas u Hihonu nerešeno 1:1, u utakmici 10. kola španske Primere.Sporting je upisao drugi uzastopni remi i sada je na 16. mestu na tabeli sa devet bodova, dok je Sevilja prekinula seriju od tri pobede u nizu i trenutno se nalazi na drugom mestu sa 21 bodom.Fudbaleri Sevilje poveli su već u četvrtom minutu, a strelac je bio Lusijano Vijeto. Izjednačenje i bod Sportingu doneo je Moi Gomes u 20. minutu.Ekipa iz Hihona u narednom kolu gostuje Malagi, dok Sevilja igra protiv Barselone na svom terenu.

14:33 - Đilas: Zameram Bertomeuu zbog Partizana i bahatih izjavaDosadašnji prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je da ima negativan stav prema direktoru Evrolige Đordiju Bertomeuu, jer nije ispoštovao nekoliko obećanja i tako pogodio Srbiju i "Partizan". "Imam negativan stav prema Bertomeuu, zameram mu na mnogim stvarima. Čovek sam koji pamti, znam da je 'Partizan' zaslužio 'A' licencu, iako je to zaslužio rezultatima, da je ABA liga pala sa tri na jedno mesto, kao i da je bilo najava da će timovi prihodovati ukupno 100 miliona evra, a biće 30 miliona", rekao je Djilas na Skupštini KS S, na kojoj je podneo ostavku. On je dodao da se nada da od Bertomeua više neće čuti "duhovitosti i reči srećno 'Partizanu' u FIBA Ligi šampiona u narednim sezonama", nazvaši ih bahatim. "Koliko sam upućen Evroliga ima potpisan ugovor sa ABA ligom prema kojem šampion ide u elitno takmičenje. Predpostavljam da će ABA liga da uloži protest i da će prvak ići u Evroligu", rekao je Djilas i poručio da bi sadašnja garnitura ljudi iz FIBA Evropa trebalo da se povuče. Đilas ne misli da će Fajnal-for Evrolige u Beogradu 2018. godine od velike koristi za grad i državu. "Drago mi je što će Fajnal-for biti u Beogradu 2018. godine, iako nisam bio zagovornik te ideje jer smatram da puno košta. Dobro je što će se najbolji klubovi Evrope boriti u Beogradu za trofej, ali više je troška, nego koristi", zaključio je Đilas. Đilas je podneo ostavku na čelo KSS nakon pet godina i četiri medalje sa velikih takmičenja. Za vreme njegovog mandata Savez je finansijski konsolidovan, muška selekcija osvojila je srebro na prvenstvu sveta i Olimpijskim igrama, a ženska zlato na prvenstvu Evrope i bronzu na OI. Izborna Skupština, na kojoj će se birati njegov naslednik, zakazana je za 15. decembar.

14:02 - Đilas zvanično podneo ostavku na mesto predsednika KSSPredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas zvanično je podneo ostavku na tu funkciju. Đilasova ostavka je usvojena na Skupštini KSS u Kući košarke u Sazonovoj, nakon što je prethodno podneo izveštaj rezultata u ovoj godini. "Smatram da je došlo vreme da dođe novi čovek, sa idejama i nastavi da razvija Savez. Ne postoje drugi osnovni razlozi i moji saradnici znaju da sam im to pričao još pre šest meseci. Sada je pravi trenutak, a na drugima je da ocene moj rad", rekao je Đilas. Izborna Skupština, na kojoj će se birati Đilasov naslednik, zakazana je za 15. decembar. Đilas je posle Olimpijskih igara u Riju odlučio da se nakon pet godina i četiri medalje sa velikih takmičenja povuče sa čelne pozicije Saveza. Za vreme njegovog mandata Savez je finansijski konsolidovan, muška selekcija osvojila je srebro na prvenstvu sveta i Olimpijskim igrama, a ženska zlato na prvenstvu Evrope i bronzu na OI.

Dragan Đilas, foto: Dado Đilas
Dragan Đilas, foto: Dado Đilas

13:11 - Cibulkova preko Kuznjecove u finale SingapuraSlovačka teniserka Dominika Cibulkova plasirala se u finale Završnog turnira u Singapuru, pošto je savladala Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu 1:6, 7:6 (7:2), 6:4. Meč je obilovao velikim brojem brejkova, Cibulkova je imala šest, dva manje od Kuznjecove, ali se bolje snašla u ključnim momentima i prošla u veliko finale. U borbi za titulu sastaje se sa pobednicom duela između Agnješke Radvanske (Poljska) i Angelike Kerber (Nemačka).Završni turnir u Singapuru igra se za nagradni fond od sedam miliona dolara.

12:31 - Sedadu Bukviću srebro na EP u kik-boksuReprezentativac Srbije u kik-boksu Sedad Bukvić osvojio je srebrnu medalju u disciplini lou-kik na Evropskom prvenstvu u Mariboru. Ovaj Novopazarac je u finalnom mecu u kategoriji do 60 kilograma poražen od Zoraba Azimova iz Azerbejdžana odlukom sudija 2:1. Na takmičenju u Sloveniji u popodnevnom programu nastupiće i Saida Bukvić, koju od 14.36 očekuje finale u lou-kiku do 52 kilograma protiv Turkinje Emine Arslan. Evropsko-prvenstvo u kik-boksu završava se danas.

11:14 - De Rosi odbio Juventus i saigrače iz reprezentacijeTorinski Juventus pokušao je da "ukrade" Romi fudbalera Danijelea De Rosija, ali je zamenik kapitena odbio da pređe u rivalski klub. Kako prenosi Gazeta delo Sport, saigrači De Rosija iz reprezentacije Italije Đanluiđi Bufon, Leonardo Bonući i Đorđo Kjelini pokušali su da ga nagovore da narednog leta, kada mu ističe ugovor sa matičnim klubom, kao slobodan postane član šampiona Italije. De Rosi, naslednik legendarnog Frančeska Totija, odbacio je takvu mogućnost i nastavio teške pregovore sa Romom jer želi istu platu od 6,5 miliona evra godišnje.Juventus je sličnu stvar napravio sa Andreom Pirlom, kada su saigrači iz nacionalnog tima takođe odigrali ključnu ulogu u njegovom prelasku iz Milana, što se kasnije ispostavilo kao fantastičan potez. Ukoliko na kraju propadnu razgovori sa upravom, De Rosi će najverovatnije da se oproba u američkoj MLS ligi, iz koje već ima nekoliko ponuda.

10:47 - Mega Leks dočekuje MZT, Đoković: Polako dižemo formuNakon pobede posle neizvesnog finiša sa Cibonom u Košarkaškoj Ligi šampiona, Mega Leks nastavlja takmičenje u ABA ligi gde će u okviru 7. kola u nedelju 30. oktobra od 19 časova dočekati MZT Skopje Aerodrom. Meč protiv makedonske ekipe će biti prilika za Megu da popravi položaj na tabeli posle serije poraza u regionalnom takmičenju.Ni na ovom meču Dejan Milojević zbog povreda neće moći da računa na Spasojevića, Glogovca i Čarapića.Trener Mega Leksa je istakao da je MZT podigao formu:"U nedelju igramo težak meč protiv MZT-a koji je posle slabijeg starta podigao formu. Dobili su Karpoš i odigrali egal meč do kraja sa Cedevitom. U pitanju je kvalitetna i iskusna ekipa i moraćemo da odigramo maksimalno kako bi započeli sa pobedama i u ABA ligi", izjavio je Milojević.Mega Leks i MZT su se u ABA ligi do sada sastajali šest puta uz skor 4-2 za Megu. Poslednji susret je bio u 17. kolu ABA lige prošle sezone kada je Mega trojkom Nikolića nekoliko sekundi pre kraja slavila u Skoplju sa 76:77. Posle 6 kola ABA lige, Mega i MZT imaju identičan skor 1-5.U poluvremenu utakmice protiv MZT-a će biti organizovano takmičenje u šutiranju sa pola terena za vrednu nagradu – plazma televizor, poklon kompanije Roda. Takođe, u pauzama o toku utakmice, u gledalište će iz specijalne sportske puške biti ispucavane majice kompanije Roda.Bek Mege Radovan Đoković je istakao da veruje da ekipa ulazi u pobednički ritam:"Čeka nas težak meč sa MZT-om koji je daleko bolja ekipa od onoga što su pokazali u prvih nekoliko kola ABA lige. Reč je o timu sa jako dobrim i iskusnim igračima i samo je pitanje vremena kada će krenuti da ostvaruju bolje rezultate. Imali smo nekoliko dana da se spremimo i u dobrom raspoloženju dočekujemo makedonsku ekipu posle tesne pobede u Ligi šampiona. Verujem da je ta pobeda pokazatelj da polako dižemo formu i ulazimo u pobednički ritam. Pozvao bih publiku u Sremskoj Mitrovici da dođu u što većem broju u nedelju i da nam pomognu da dođemo do bitne pobede, kao što su to uradili u utorak protiv Cibone", izjavio je Đoković.I na ovom meču, kao i na narednim u sezoni, Mega Leks će nastaviti sa projektom "Mega Experience" u okviru kojeg će gosti kluba na utakmici biti mladi i talentovani Mitrovčani.Karte za utakmicu su puštene u prodaju po ceni od 200 dinara za tribine i mogu se kupiti u kafiću Pinki u okviru hale u periodu od 8 do 22 časa, kao i na blagajni hale PSC Pinki na dan utakmice.

Dejan Milojević, foto: Saša Pavlić
Dejan Milojević, foto: Saša Pavlić

09:57 - Mančesterska bitka: Junajted i Siti u "klinču" za SuarezaKlubovi iz Mančestera, Junajted i Siti, spremni su da u januaru uđu u trku za fudbalera Barselone Luisa Suareza i vrate ga na Ostrvo posle odličnih izdanja u Kataloniji. Junajted i Siti žele da iskoriste zastoj u pregovorima Suareza i Barselone oko novog ugovora i neće žaliti novac za Urugvajca, prenosi španski Don Balon. Direktor "građana" Feran Sorijano već je obavestio katalonski klub o svojim namerama, ali je i menadžer gradskog rivala Žoze Murinjo u potrazi za napadačem, posebno jer se očekuje odlazak Vejna Runija. Španski mediji pišu da bi Suarez mogao da sruši novi rekord po visini transfera, a Junajted je, posle letošnjeg dolaska Pola Pogbe, voljan da pošalje u Barselonu 135 miliona funti. Suarez, dobitnik Zlatne kopačke za prošlu sezonu, i ove je produktivan pošto je postigao 10 golova u svim takmičenjima. On je pre dolaska u Barselonu 2014. godine, sa velikim uspehom nastupao za Liverpul tri sezone.

08:33 - Radonjić: Veoma loša igra u odbrani uzrok porazaTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je loša igra njegove ekipe u prvom poluvremenu uzrok poraza od Panatinaikosa u četvrtom kolu Evrolige. "Igrali smo veoma loše od početka utakmice, kako u odbrani, tako i u napadu. Dozvoljavali smo im da dolaze do lakih poena, a pravili smo i dosta grešaka. Tako se igra odvijala u prvom delu i to je uzrok poraza", rekao je Radonjić posle utakmice. Zvezda je u Atini poražena od Panatinaikosa sa 59:70, što je crveno-belima drugi poraz u Evroligi. "U drugom poluvremenu smo igrali znatno bolje u odbrani i delimično bolje u napadu, ali to je bilo sve što smo mogli da uradimo u večerašnjoj utakmici", rekao je Radonjić. U dresu Zvezde debitovao je novi plejmejker Nejt Volters. "On je nastupio posle samo dva treninga. Videćemo kakav će biti. Mi želimo da budemo konkurentni sa svim ekipama u Evroligi", dodao je Radonjić.On je rekao da je njegova ekipa igrala loše protiv Barselone pre dva dana u Beogradu, ali da je tada imala znatno više energije. "Pre dva dana protiv Barselone smo igrali loše, ali s dosta energije, međutim, večeras nam je nedostajalo koncentracije u prvom poluvremenu", rekao je Radonjić. Trener Panatinaikosa Ćavi Paskval rekao je da je njegova ekipa ostvarila bitnu pobedu. "Srećni smo zbog večerašnje pobede. Igrali smo sjajno 30 minuta, ali smo u poslednjih 10 minuta izgubili kontrolu. Možda je pad u igri uzrok fizičke pripreme, a možda je i mentalni problem, ali sam srećan što smo na kraju ostvarili bitnu pobedu", rekao je Paskval.

Ceo izveštaj sa utakmice PAO - Crvena zvezda možete pogledati OVDE

08:05 - Barselona bolja od BambergaKošarkaši Barselone pobedili su na svom terenu Bamberg sa 78:74 (19:19, 21:19, 19:19, 19:17), u četvrtom kolu Evrolige.Barselonu je do trijumfa predvodio Tajris Rajs sa 18 poena i šest asistencija, dok je Viktor Klaver postigao 13.U ekipi Bamberga istakao se Fabijen Kozer sa 19 poena i pet skokova, koliko je imao i Danijel Tejs.Barseloni je ovo druga pobeda u Evroligi, dok je Bamberg upisao treći poraz.Barselona će u narednom kolu, 2. novembra gostovati Makabiju u Telavivu, dok će Bamberg dan kasnije dočekati Olimpiju iz Milana.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track