BLOG UŽIVO, VIDEO: Žil Miler protivnik Đokoviću u drugom kolu Pariza
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Žil Miler protivnik Đokoviću u drugom kolu Pariza

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

20:56 - Bešiktaš i Napoli igrali 1:1 u IstanbuluFudbaleri Bešiktaša i Napolija igrali su danas u Istanbulu nerešeno 1:1, u četvrtom kolu Grupe B Lige šampiona.Bešiktaš je vodio golom Rikarda Kvaresme iz penala u 79. minutu, a bod Napoliju u 82. je doneo Marek Hamšik.Napoli sada ima sedam bodova i dalje vodi na tabeli, dok je Bešiktaš drugi sa bodom manje.Reprezentativac Srbije i član Bešiktaša Duško Tošić zbog povrede je u 23. minutu napustio teren. Nikola Maksimović je igrao celu utakmicu za Napoli.U drugoj utakmici Grupe B od 20.45 u Lisabonu će se sastati Benfika i Dinamo Kijev.

20:44 - Žil Miler protivnik Đokoviću u drugom kolu ParizaSrpski teniser Novak Djoković sastaće se sa Žilom Milerom iz Luksemburga u drugom kolu turnira u Parizu.Miler je danas u prvom kolu pobedio Španca Nikolasa Almagra sa 2:0 u setovima (6:3, 6:3), dok je Djoković bio slobodan.Djoković će na turniru masters serije u Parizu pokušati da udje u finale i tako sačuva prvo mesto na ATP listi.

20:01 - Druga pobeda košarkaša Partizana u Ligi šampionaKošarkaši Partizana pobedili su večeras kao domaćini Zjelonu Goru sa 58:56 (17:17, 18:15, 6:13, 17:11), u trećem kolu Grupa E FIBA Lige šampiona.Crno-bele je predvodio Novica Veličković sa 15 poena i sedam skokova, dok su Branislav Ratkovica, Vanja Marinković i Stefan Birčević postigli po sedam poena.Partizan je zabeležio drugu pobedu u Ligi šampiona, a u sledećem kolu će gostovati Solnoku u Madjarskoj, 9. septembra od 18.00.Prvu četvrtinu obeležilo je loše šutersko izdanje obe ekipe, a igrači su tek u finišu tog dela igre ušli u ritam i "namestili" ruku, pa je usledila serija trojki. Na prvi odmor se otišlo nerešenim rezultatom od 17:17.U drugoj deonici razigrao se Veličković, a pratili su ga Marinković, Vil Hečer i Frenk Robinson, pa su crno-beli napravili seriju od 10:0 i stigli do sedam poena prednosti.Seriju Partizana prekinuo je Tomas Kelati trojkom, ali su brzo odgovorili Birčević i Robinson i odveli crno-bele na plus osam.Partizan tu prednost, medjutim, nije uspeo da sačuva. Posle nekoliko grešaka i promašaja izabranika Aleksandra Džikića i dve trojke gostujuće ekipe, Zjelona Gora je prišla na samo tri poena zaostatka (35:32).Početak treće deonice ličio je na početak prve - konfuzna igra na obe strane terena u bez poena gotovo dva i po minuta. Period bez koša prekinuli su Veličković i Ratkovica koji su svojim poenima ponovo doneli Partizanu sedam poena prednosti.Ni tu prednost Partizan nije dugo sačuvao, pošto je Zjelona Gora poenima Nemanje Djurišića i Lukaša Košareka stigla do izjednačenja (39:39). Problemi u organizaciji napada Partizana potrajali su do kraja treće četvrtine, pa su gosti na poslednji odmor otišli sa četiri poena prednosti (41:45).Oko 4.000 navijača u hali "Aleksandar Nikolić" ni u poslednjoj četvrtini nije videlo lepu košarku, ali je završnica meča bila uzbudljiva.Zjelona Gora je vezala tri trojke u poslednja dva minuta i povela, ali su Veličković i Hečer doneli izjednačenje, da bi Ratkovica pogodio oba slobodna bacanja na 37 sekundi pre kraja. Odlučujuće poene na utakmici postigao je Veličković 13 sekundi pre kraja, a Zjelona Gora potom nije uspela da iskoristi poslednji napad.

19:01 - Dušan Lajović bez plasmana u drugo kolo ParizaSrpski teniser Dušan Lajović nije prošao prvo kolo turnira u Parizu pošto je danas izgubio od Ive Karlovića iz Hrvatske sa 2:0 u setovima (7:6, 7:6).Lajović je dobro igrao, ali je bio nemoćan na servis Karlovića, iako je imao dve brejk prilike u prvom setu, koje, medjutim, nije iskoristio.Karloviću je u dva taj-brejka bio dovoljan po jedan poen na servis protivnika da dobije oba i plasira se u drugo kolo.Protivnik hrvatskom teniseru u narednoj rundi biće sunarodnik Marin Čilić, koji je bio slobodan u prvom kolu.

18:19 - Mančester siti na vrhu po prihodu od UEFA nagradaEngleski klub Mančester siti dobio je najviše novca na osnovu nagrada Evropske fudbalske unije za takmičenje u Ligi šampiona.Siti je zaradio 83,8 miliona evra prošle sezone, iako je eliminisan u polufinalu od Real Madrida. Taj klub je najviše novca dobio zahvaljujući televizijskim pravima.Drugo mesto zauzeo je Real sa 80 miliona evra, ispred Juventusa sa 76,2. Juventus je, uprkos eliminaciji u osmini finala, najviše profitirao od televizijskih prava.Najmanje novca od 32 učesnika prošlosezonske Lige šampiona dobio je Makabi Tel Aviv, ukupno 16,7 miliona evra.UEFA je predvidela da će prihod klubova porasti za 30 odsto od 2018. do 2021. godine.

17:33 - Hamburg bez Bobija Vuda na tri utakmiceAmerički fudbaler i igrač Hamburga Bobi Vud suspendovan je na tri utakmice zbog udaranja protivničkog igrača, saopštio je Fudbalski savez Nemačke. Vud je suspendovan jer je laktom udario igrača Kelna Dominika Hajnca. Ovom odlukom Fudbalskog saveza Nemačke nastavljaju se problemi za Hamburg, koji je i dalje bez pobede u Bundesligi uz samo dva postignuta gola. Ta dva pogotka postigao je upravo Vud. Pored toga, Hamburg je i novčano kaznio američkog napadača, ali nije objavljeno o kojoj sumi je reč.Vud će propustiti mečeve protiv Borusije iz Dortmunda, Hofenhajma i Verdera.

17:02 - Ulaznice za meč Srbija – Norveška od sredeUlaznice za utakmicu mladih fudbalskih reprezentacija Srbije i Norveške u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo biće puštene u prodaju u sredu, saopštio je danas Fudbalski savez Srbije. "U cilju popularizacije fudbala i sa željom da utakmici baraža između mladih reprezentacija Srbije i Norveške prisustvuje što veći broj navijača, određene su popularne cene ulaznica: 200 dinara za zapadnu i istočnu tribinu i 100 dinara za južnu tribinu stadiona Partizana", navodi se u saopštenju FSS. Ulaznice mogu da se kupe preko Tiketlajna, kao i na blagajni stadiona Partizana od srede do petka u terminu od 10.00 do 18.00. Mlada reprezentacija Srbije će 11. novembra dočekati Norvešku na stadionu Partizana u prvoj utakmici baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj. Revanš utakmica igraće 15. novembra u Norveškoj. U drugom meču baraža sastaju se Austrija i Španija. Plasman na Evropsko prvenstvo 2017. obezbedili su, pored domaćina Poljske, i reprezentacije Nemačke, Engleske, Makedonije, Švedske, Danske, Italije, Češke, Portugala i Slovačke.

16:42 - Troicki spašavao meč lopte, pa eliminisao ManarinaSrpski teniser Viktor Troicki na startu Mastersa u Parizu, u meču punom preokreta, eliminisao je kvalifikanta Adrijana Manarina iz Francuske 6:4, 3:6, 7:6 (7:5). Troicki je poveo u setovima protiv 60. tenisera, potom u nastavku odigrao ispod očekivanja, bio na pragu poraza, ali je uspeo da u 10. gemu trećeg seta spasi dve meč lopte. Srpski teniser imao je više koncentracije u taj-brejku i zabeležio trijumf posle velike borbe koja je trajala dva sata i 22 minuta. Troicki se u drugom kolu sastaje sa petim nosiocem Keijem Nišikorijem iz Japana. Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 3.748.925 evra.

16:02 - Saida Bukvić: Srećna sam zbog titulaEvropska šampionka u lou-kiku Saida Bukvić izjavila je danas da je srećna jer je osvajanjem zlata na kontinetalnom šampionatu u Mariboru objedinila najznačajnije titule pod okriljem Svetske kik-boks organizacije (WAKO) u kategoriji do 52 kilograma. "Imala sam dva meča protiv poznatih rivalki. Hrvatica Ana Filipović nije 'fajterka', ali je kvalitetna, odlična je bila i protivnica u finalu Emine Arslan iz Turske. Oba meča sam, ipak, dobila jednoglasno", rekla je Bukvić. Ona je 2012. godine u Bratislavi postala svetska prvakinja za mlađe juniorke, dve godine kasnije u Riminiju okitila se titulom juniorske prvakinje planete, a 2015. u Beogradu osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Beogradu u seniorskoj konkurenciji. "Drago mi je da sam sve to uspela sa svega 20 godina. Ostale su još Olimpijske igre, nadam se da će sport kojim se ja bavim u narednom periodu postati deo olimpijske porodice", navela je ova reprezentativka Srbije iz Novog Pazara. Njen stariji brat Sedad Bukvić osvojio je srebro u lou-kiku do 60 kilograma, ali je priznao da žali jer ga je jedan poen delio od najsjajnijeg odličja.

15:21 - Milojević se nada pobedi protiv MornaraTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević ocenio je da njegova ekipa igra sve bolje i rekao da se nada pobedi u predstojećoj utakmici protiv Mornara u trećem kolu Lige šampiona. "Mornar je kvalitetna ekipa koja igra jako dobro, pogotovo na svom terenu. Kombinovanom odbranom često zbunjuju protivničke timove. Imaju kvalitetne i iskusne igrače. Mi smo podigli formu, igramo sve bolje. Nadam se da ćemo da odigramo kvalitetno i uspeti da pobedimo Mornar", rekao je Milojević za klupski sajt. Košarkaši Mege igraju sutra od 18 časova u Baru protiv Mornara, u utakmici trećeg kola Grupe D u Ligi šampiona. Obe ekipe imaju po pobedu i poraz. U prošlom kolu Mega je pobedila Cibonu sa 81:79, dok je Mornar izgubio na gostovanju protiv Tenerifa sa 103:57. Bek Mege Kostja Mušidi rekao je da ekipa spremno dočekuje utakmicu protiv Mornara. "Dobro smo se spremali za meč koji nas očekuje. Dve pobede u prethodne dve utakmice su nam mnogo značile za samopouzdanje, ali smo i dalje gladni pobeda. Želimo da nastavimo da napredujemo kao tim i da pružamo dobre partije. Mornar je dobar ekipa ali verujem da možemo do pobede", naveo je on.

15:00 - Kejn se oporavio posle mesec i po dana pauzeFudbaler Totenhema Hari Kejn u potpunosti se oporavio od povrede zgloba i odradio prvi trening sa ekipom nakon mesec i po dana pauze. Engleski reprezentativac povredio se sredinom septembra na utakmici protiv Sanderlenda u Premijer ligi i ponovo konkuriše za tim za sutrašnji duel sa Bajer Leverkuzenom u Ligi šampiona. "Hari je trenutno na 50 odsto spremnosti, videćemo. Veoma je važan igrač za nas i naravno da mi je drago što se vratio. Jako sam zadovoljan Vinsentom Jansenom, a bićemo još jači kada ih obojicu budem imao na raspolaganju", rekao je menadžer Maurisio Poketino. Ukoliko Kejn ne bude igrao sutra protiv nemačkog tima, povratak na teren se očekuje u velikom londonskom derbiju protiv Arsenala u nedelju. Kejn je ove sezone odigrao šest utakmica i postigao dva gola.

14:38 - Miroslav Klose završio karijeruNajbolji strelac u istoriji fudbalske reprezentacije Nemačke Miroslav Klose saopštio je da je završio karijeru i da će raditi u stručnom štabu selektora Joahima Leva. Klose je na kraju sezone, po isteku ugovora napustio Lacio, a prethodnih meseci mediji su spekulisali da će otići u jedan od američkh klubova, ili bivši klub Kajzerslautern. On je umesto toga, po savetu selektora Leva, odlučio da pohadja školu za trenere, i radiće u reprezentaciji Nemačke, saopšteno je na sajtu Fudbalskog saveza Nemačke. Klose je odigrao 137 utakmica za reprezentaciju i postigao 71 gol i najbolji je strelac državnog tima. Takođe, tridesetosmogodišnji Klose je i najbolji strelac svetskih prvenstava sa 16 golova. On je sa Nemačkom osvojio Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, jednom je igrao u finalu (2002) i osvojio je dva treća mesta (2006 i 2010). "Imao sam mnogo uspeha sa državnim timom. To je bilo sjajno i nezaboravno. Zbog toga sam srećan što sam se vratio u Savez. Zahvalan sam Jogiju Levu i Hansiju Fliku što su mi ponudli ovu priliku", rekao je Klose. On je karijeru počeo u Homburgu 1998. godine, a igrao je još za Kajzerslautern, Verder, Bajern i Lacio. Najviše uspeha imao je sa Bajernom, sa kojim je osvojio dve titule i dva Kupa.14:20 - Petev želi više samopouzdanja u ekipi Dinama pred duel sa SeviljomTrener fudbalera Dinama iz Zagreba Ivajlo Petev rekao je da bi voleo da njegova ekipa sa više samopouzdanja uđe u predstojeću utakmicu protiv Sevilje u Ligi šampiona. Fudbaleri Dinama otputovali su u Španiju, gde sutra od 20.45 igraju protiv Sevilje, utakmicu četvrtog kola Grupe H u Ligi šampiona. Zagrebački tim pretrpeo je sva tri poraza i nalazi se na začelju tabele, a drugoplasirana Sevilja ima sedam bodova, isto koliko i vodeći Juventus. U prošlom kolu, sredinom oktobra, Sevilja je u Zagrebu pobedila sa 1:0. "Mi uvek biramo taktiku na osnovu toga protiv kakve ekipe igramo. Znamo svi kakva je Sevilja, a naš taktički plan se sutra neće mnogo razlikovati od onog sa maksimirske utakmice protiv Sevilje. Ne možemo sebi da dozvolimo da protiv takvog protivnika igramo drugačije. Ali, želeo bih da igramo sa više samopouzdanja," rekao je Petev. U drugoj utakmici u Grupi H Juventus će u Torinu igrati protiv Liona i ako pobedi plasiraće se u osminu finala. Uz pobedu Juventusa, Sevilji je za plasman u nokaut fazu potrebna pobeda protiv Dinama.

13:45 - Stefanović: Ne smemo da potcenimo SpartakTrener odbojkaša Novog Pazara Saša Stefanović rekao je danas da njegovi igrači ne smeju da potcene ekipu subotičkog Spartaka, kojoj će gostovati u osmini finala Kupa Srbije."Težak nam je raspored, ali dobro je da je pomeren prvenstveni duel sa Crvenom zvezdom i imaćemo vremena za oporavak. Spartak ima mladu ekipu, posebno su opasni na domaćem terenu, pa ovaj meč moramo najozbiljnije shvatiti", upozorio je Stefanović. Posle tri kola, Novi Pazar je drugoplasirani tim Superlige sa maksimalnim učinkom, dok je Spartak na trećem mestu u Prvoj ligi. "Prošle sezone su u poslednjem kolu sa Jedinstvom iz Stare Pazove odlučivali ko će u elitu, a tekući šampionat 'otvorili' su sa tri pobede. Nećemo biti kompletni, ali naš cilj je nastavak trijumfalne serije i plasman u četvrtfinale Kupa Srbije", naveo je Stefanović. Novopazarci će u Subotici nastupiti bez povredjenog kapitena Hamze Zatrića i nedovoljno oporavljenog Marka Božovića. Utakmica Spartak–Novi Pazar igra se sutra od 19 časova u Hali sportova u Dudovoj šumi.

13:28 - Arsovićeva i Mikec četvrti na svetskim rang listamaSrpski reprezentativci u streljaštvu Andrea Arsović i Damir Mikec zauzimaju četvrta mesta u svojim disciplinama na svetskim rang-listama za novembar, saopštio je danas Streljački savez Srbije. Pobeda na završnom turniru Svetskog kupa, održanom početkom oktobra u Bolonji, Andrei Arsović je donela skok sa 10. na četvrto mesto liste za vazdušnu pušku. Mikec je u Bolonji osvojio zlato vazdušnim pištoljem, uz novi evropski rekord finala (202,9), pa se sa 15. mesta popeo na četvrto. Finalistkinja Olimpijskih igara u Riju vazdušnim pištoljem Bobana Veličković zadržala je peto mesto na listi. Među deset najboljih su i Stevan Pletikosić koji je na sedmom mestu liste za malokalibarsku pušku iz ležećeg stava, kao i Milenko Sebić, koji zauzima deveto mesto u konkurenciji strelaca malokalibarskom puškom iz trostava. Blizu plasmana među deset najboljih su Zorana Arunović (11. na listi za vazdušni pištolj) i Dimitrije Grgić (13. na listi za vazdušni pištolj).

13:07 - De Buru otkaz u Interu, Veki privremeno rešenjeHolandski trener Frank de Bur otpušten je iz Intera usled loših rezultata, potvrdili su danas direktori Pjetro Ausilio i Đovani Gardini. De Bur danas nije radio sa ekipom, već trener mladog tima Stefanko Veki, ali je došao u trening centar "Apijano Đentile" da potpiše raskid ugovora. De Bur je dobio otkaz jer je zabeležio samo jednu pobedu u poslednjih šest utakmica, kao i zbog 11. mesta na tabeli Serije A. Veki će voditi "neroazure" na gostovanju Sautemptonu u četvrtak u 4. kolu Lige Evrope, a potom sve dok ne bude pronađen De Burov naslednik.Za sada figurira nekoliko imena, a najozbiljniji kandidat je bivši trener Lacija i Palerma Stefano Pioli.12:34 - Rumenige: Švajnštajger mora da ode, teško je sa MurinjomPredsednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige savetovao je nekadašnjeg kapitena Bavaraca, a sada fudbalera Mančester Junajteda Bastijana Švajnštajgera, da napusti Old Traford u januaru. Rumenige smatra da je za nemačkog fudbalera bolje da pronađe novu sredinu, uprkos tome što ga je juče menadžer Žoze Murinjo vratio da trenira sa prvim timom prvi put ove sezone. "Želim mu da pređe u drugi tim u narednom prelaznom roku. Teško je kada je smena generacija, ali i kada imaš menadžera sa čudnim stavom. Moraš uvek da budeš razuman", rekao je Rumenige. Švajnštajgeru ugovor sa Junajtedom ističe 2018. godine, ali već sada ima ponude iz MLS lige i Kine. Doskorašnji kapiten nemačke reprezentacije, sa kojom je bio prvak sveta na Mundijalu u Brazilu 2014, poslednji zvanični meč za Mančester odigrao je 20. marta u gradskom derbiju sa Sitijem.

11:31 - FIA istražuje ponašanje Fetela u trci u MeksikuMeđunarodna automobilska federacija (FIA) istražuje nepristojno ponašanje vozača Ferarija Sebastijana Fetela, koji je uz brojne psovke završio trku Formule 1 za Veliku nagradu Meksika. Fetel je bio ljut zbog vožnje vozača Red Bula Maksa Verstapena u samoj završnici nedeljne trke u Meksiku, a obraćajući se ljudima u svom boksu putem radija uputio je i psovke direktoru trke FIA Čarliju Vajtingu. "Sakupljamo dokaze o incidentu, a zatim ćemo videti da li će postupak biti pokrenut", rekao je predsednik FIA Žan Tod. "U svakom sportu emocije skaču, ali ne možete kritikovati sudiju. Iznenadio bih se ako bi Fetel prošao bez kazne", rekao je direktor Red Bula Kristijan Horner. Fetel je od 2010. do 2013. godine osvojio četiri šampionske titule sa Red Bulom.

11:20 - Ante Žižić MVP sedmog kola Jadranske ligeKošarkaš Cibone Ante Žižić proglašen je danas za najkorisnijeg igrača (MVP) sedmog kola Jadranske lige.Kako je objavljeno na sajtu takmičenja, Žižić je u utakmici protiv FMP-a, koju je Cibona u subotu dobila sa 87:68, postigao 19 poena, imao je devet skokova, tri asistencije i dve blokade, uz indeks korisnosti od 31.To je drugi put da je Žižić proglašen za najkorisnijeg, pošto je MVP bio i u četvrtom kolu.U prvih sedam kola Cibona je ostvarila šest pobeda i pretrpela jedan poraz i zauzima treće mesto na tabeli regionalnog takmičenja, iza Budućnosti i Crvene zvezde koje imaju po sedam pobeda.

11:10 - Kristal Palas zainteresovan za Baneta IvanovićaEngleski fudbalski klub Kristal Palas zainteresovan je za defanzivca Čelsija Branislava Ivanovića, preneo je danas Miror. Otkako je letos ekipu preuzeo trener Antonio Konte, srpski reprezentativac Ivanović nema veliku minutažu, a posebno nakon što je Italijan promenio formaciju sa tri odbrambena igrača. Ivanovićev ugovor ističe na leto, a Miror je naveo da će brojni premijerligaški klubovi pokušati da iskoriste malu minutažu srpskog igrača i angažuju ga, a pre svih za tridesetdvogodišnjeg defanzivca zainteresovan je Čelsijev gradski rival Kristal Palas. Ivanović je 2008. godine iz Lokomotive iz Moskve došao u Čelsi, a sa "plavcima" je osvojio dve šampionske titule u Premijer ligi, Ligu šampiona, Ligu Evropa, tri FA kupa, Liga kup i Komjuniti Šild.On je do sada odigrao 368 utakmica za Čelsi i postigao 33 gola.

10:52 - Monako čeka CSKA, Borusija igra sa SportingomDrugog dana četvrtog kola Lige šampiona mogao bi da bar donekle da "odmrsi" bodovni čvor u E grupi, najizjednačenijoj i najuzbudljivijoj ove sezone u elitnom takmičenju. Lider grupe Monako dočekuje četvrtoplasirani CSKA, ali sa samo tri boda više u odnosu na tim iz Moskve, gde je pred dve nedelje jedva isčupao remi u finišu. Ruski šampion, čiji je standarni član Zoran Tošić, uzdrman putuje u kneževinu zbog poraza od ljutog i gradskog rivala Spartaka 3:1 minulog vikenda, ali bi dobar rezultat zalečio derbi ranu. Ništa manje neizvesno neće biti ni u Londonu, gde Totenhemu dolazi Bajer iz Leverkuzena, kome "ne cvetaju ruže" u Bundesligi i tek je na 10. mestu. Ni londonski tim nije u sjajnoj formi, vezao je tri remija u engleskom prvenstvu, ali jedno je sigurno - kvalitet dve ekipe garantuje dopadljiv i napadčki fudbal. U F grupi skoro sve je poznato, Borusija iz Dortmunda ima priliku da izbaci lisabonski Sporting iz trke za prolaz dalje, dok je Legija na "giljotini" pred praznim tribinama u Varšavi protiv madridskog Reala. Fudbaleri Lestera, koji posle tri kola imaju maksimalan učinak, u Kopenhagenu imaju prvu meč loptu za osminu finala Lige šampiona, dok Porto ne sme da ispusti trijumf na Dragau protiv Klub Briža ukoliko misli da ide dalje. Juventus i Sevilja vode bitku za čelnu poziciju H grupe, šampion Italije ima nešto teži posao jer u Torino dolazi Lion, dok zagrebački Dinamo gostuje u Španiji.

10:33 - Dušan Anđelković odgovarao na pitanja navijača Zvezde

10:21 - Kapelo: Benzema je Peresov ljubimacBivši trener Real Madrida Fabio Kapelo rekao je da napadač Karim Benzema ima status prvotimca umesto Alvara Morate samo zato što je blizak sa predsednikom tog fudbalskog kluba. Benzema nije u najboljoj formi od početka sezone, dok je Morata u više navrata u igru ulazio sa klupe i golovima rešavao utakmice. Trener Reala Zinedin Zidan prednost ipak daje Benzemi, a Kapelo veruje da to radi kako bi ugodio predsedniku kluba Florentinu Peresu. "Izbor izmedju Benzeme i Morate je dilema koju bi svaki trener voleo da ima. Mislim da je Zidan pronašao pravo rešenje. Počinje utakmice sa Benzemom, uglavnom jer je Francuz predsednikov ljubimac, a onda uvede Španca (Moratu) da odluči utakmice. Mislim da su Zidanove taktike najbolja opcija. To dokazuju rezultati", rekao je Kapelo. Benzema je postigao četiri gola u 12 utakmica u svim takmičenjima, od koji je u devet bio prvotimac. Morata je postigao sedam golova u 15 mečeva, a u prvom timu bio je šest puta.

10:15 - Bejlov menadžer: Geret će završiti karijeru u RealuVelški fudbaler Geret Bejl završiće karijeru u madridskom Realu, izjavio je danas njegov menadžer Džonatan Barnet. Bejl je pre nekoliko dana produžio ugovor sa kraljevskim klubom do 2022, ali ima nameru da ostane i posle toga uprkos što će imati 33 godine, odbacivši tako povratak na Ostrvo jednog dana. "Nikada nismo obraćali pažnju na ponude za Gereta, jer smo imali ideju da igra samo za Real. Bejl je član najboljeg tima na svetu i veoma je srećam. Mislim da je bio jasan kada je rekao da za njega postoji samo Real i ne mogu da zamislim da ga napusti do kraja karijere", rekao je Barnet. Mediji na Pirinejima došli su do saznjana da je Bejl novim ugovorom postao najskuplji fudbaler sveta, spekuliše se o plato od 22 miliona evra godišnje, ali Barnet nije želeo da otkriva detalje nove saradnje. Bejl tri godine igra za Real Madrid posle tada rekordnog transfera iz Totenhema za 100 miliona evra, odigrao je 134 utakmice i dao 62 gola. Sa timom sa Santijago Bernabeua osvojio je dve Lige šampiona, Superkup Evrope, Svetsko klupsko prvenstvo i Kup kralja.09:59 - Bertomeu: Nadam se Pepovom povratkuPredsednik Barselone Đozep Marija Bertomeu izjavio je da bi voleo da se jednog dana Pep Gvardiola vrati na klupu katalonskog tima. Gvardiola sa Mančester Sitijem dočekuje svoj nekadašnji klub u 4. kolu Lige šampiona, nakon što je pre dve nedelje doživeo težak poraz na Nou Kampu 4:0, a Bertomeu ističe da su mu vrata povratka otvorena. "Nikad se ne zna. Sada Pep gradi novi Siti i verujem da će biti uspešan jer je sjajan trener. Nadam se da će se vratiti kod nas, bilo je mnogo primera da su nam se vraćali fudbaleri ili treneri. Gvardiola je skoncentrisan na Mančester, ali videćemo u budućnosti", rekao je Bertomeu. Gvardiola, ponikao je u Barseloni kao fudbaler i trener, na klupi je ukupno osvojio 14 trofeja, medju kojima tri Primere i dve Lige šampiona za četiri sezone.

09:34 - Gvardiola: Protiv Barse kao da je finaleMenadžer Mančester sitija Pep Gvardiola kaže da njegov tim mora da pobedi Barselonu u meču 4. kola Lige šampiona. Barselona je pre dve nedelje pobedila 4:0. "Znamo šta moramo da uradimo ako želimo da pobedimo Barselonu. Poznaju nas, ali se nadam da će naš kvalitet u napadu prevagnuti. Moramo da igramo kao da je to finale. Za njih nije finale, za nas jeste. Ostalo je još samo tri meča do kraja. Protiv Seltika smo u Glazgovu ispustili dva boda. Pokušaćemo da pobedimo. Moramo da odigramo skoro savršeno ako želimo pobedimo, ali ako se to ne dogodi čestitaćemo im i prebaciti se na meč sa Seltikom", rekao je Gvardiola.09:13 - Mihajlović priznaje: Zaslužio sam crveniTrener Torina Siniša Mihajlović rekao je da je zasluženo isključen na meču protiv Udinezea. Meč je završen bez pobednika, 2:2, a Mihajlović je zaradio crveni karton u finišu utakmice zbog protesta. "Definitivno nisam bio u pravu. Rekao sam to glavnom i četvrtom sudiji. Idemo kući sa bodom i dobro odigranom utakmicom. Bio je to otvoren meč, mi smo krivi što nismo uspeli da ga prelomimo već u prvom delu. U drugom su se razigrali njihovi napadači", rekao je srpski trener i dodao: "Pre nekoliko nedelja sam rekao da smo na 50 odsto, moramo da napredujemo na nekim stvarima kao što je čuvanje snage za drugo poluvreme. Tu i mladost dolazi do izražaja, kao i činjenica da uvek igramo na pobedu. Da smo igrali neke druge mečeve kao ovaj danas, imali bi više bodova".08:45 - Jokić dobar u porazu Denvera, Čikago i Klipersi na 3-0 Košarkaši Denvera doživeli su poraz na gostovanju Torontu 105:102, a solidnu partiju pružio je srpski reprezentativac Nikola Jokić. Jokić je za 22 minuta u igri zabeležio 12 poena, četiri skoka i asistenciju, ali bi verovatno imao bolji učinak jer ga trener Majk Meloun nije uvodio na teren u poslednjih 17 minuta. Nagetsi nisu imali rešenja za vodeći dvojac Toronta Kajl Lauri - Demar Derozan, koji je zajedno postigao 62 poena. Kod poraženog tima po 16 koševa dali su Danilo Galinari, Emanuel Mudiaj i Vil Barton. Ubedljiv trijumf ostvario je Čikago nad Bruklinom 118:88 i tako došao do trećeg maksimalnog na početku sezone. Džimi Batler sa 22 poena predvodio je Bulse, Nikola Mirotić dodao je 16, a Taj Gibson 14. Idealan učinak 3-0 zadržali su i Los Anđeles Klipersi posle pobede nad Finiksom 116:98 na krilima Krisa Pola i Blejka Grifina. Pol je imao 24 poena i osam asistencija, dok je Grifin ostvario dabl-dabl - 21 poen i 11 skokova. U noći između ponedeljka i utorka slavila je i Atlanta protiv Sakramenta 106:95, uz 18 poena Dvajta Hauarda.08:20 - Navijači predlažu: Metro u Njukaslu dobija ime po MitrovićuNavijači Njukasla oduševljeni su igrama srpskog napadača Aleksandra Mitrovića zbog čega su neki od njih predložili da metro u ovom gradu nosi ime "Mitro".

OVD

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track