BLOG UŽIVO, VIDEO: Obamejang kažnjen zbog puta u Milano
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Obamejang kažnjen zbog puta u Milano

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:10 - Jagodina dobila teren sa veštačkom travomPredsednik FSS Slaviša Kokeza otvorio je u Jagodini teren sa veštačkom travom koji će tom delu zemlje omogućiti da, kako je saopšteno, "rađa nove asove"."Velika čast i zadovoljstvo mi je što sam danas u Jagodini, gradu kome želim da u budućnosti ide u dobrom pravcu kada se radi o razvoju sporta i fudbala posebno, a kada to kažem onda mislim na decu i omladinu i njihov zdrav razvoj kroz sportske aktivnosti. Jagodina je bila i ostala fudbalski grad i drago nam je što će dobiti jedan ovakav teren od velike koristi za one koji će trenirati na njemu", rekao je Kokeza na otvaranju terena. Na donaciji je zahvalio i predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković. "Fudbalskom savezu bih hteo da se zahvalim na donaciji ovog veoma vrednog terena i činjenici da je počeo da decentralizuje fudbal, jer se fudbal ne igra samo u Beogradu već se igra i u Kragujevcu, Vranju, Leskovcu i mnogim, mnogim drugim sredinama", rekao je Marković. Marković je dodao da veliki broj klubova širom Srbije svake nedelje dobija vrednu opremu od FSS-a i istakao da je to važna stvar, pre svega za decu u tim sredinama.

22:40 - CSKA i dalje bez poraza Košarkaši CSKA iz Moskve nastavili su sa savršenim učinkom u Evroligi, pobedom u petom kolu nad Olimpijakosom u gostima.Aktuelni šampion Evrope savladao je domaćina u Pireju rezultatom 81:75, iako su se kockali sa velikom prednošću u prvom poluvremenu.’Armejci’ su imali 16 poena prednosti na poluvremenu, ali su domaći serijom u finišu uveli meč u neizvesnu završnicu. Međutim, zaostatak je bio toliki da je bilo premalo vremena za novi preokret u duelu sa velikim rivalom.Posle ovog trijumfa, izabranici Dimitrisa Itudisa ostali su na prvoj poziciji na tabeli sa maksimalnim učinkom, dok je Olimpijakos na četvrtoj poziciji sa skorom 3-2. Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Nando De Kolo sa 22 poena i 9 skokova, Eron Džekson dodao je 15 poena, dva više od Kajla Hajnsa. Srpski plejmejker Miloš Teodosić postigao je 10 poena (2-5 za dvam 2-10 za tri), uz 5 asistencija. S druge strane, grškom timu nije bio dovoljan ni fantastični Jorgos Printezis koji je utakmicu završio sa 26 poena i 7 uhvaćenih lopti. Pratio ga je Vasilis Spanulis sa 14 poena, dok je srpski centar Nikola Milutinov za 10 minuta na parketu upisao po 3 poena, skoka i izgubljene lopte. U drugoj utakmici istog termina Bamberg je u dramatičnoj završnici savladao Emporio Armani, rezultatom 106:102. Italijanski klub je imao dvocifreno vođstvo tokom prvog dela igre, ali je domaćin serijom na startu drugog poluvremena uspeo da se vrati, a potom dođe do produžetka i drugog trijmfa u Evroligi. Najzaslužniji je bio Darijus Miler sa 27 poena, dok je Nikolo Meli bio blizu dabl-dabla – 15 poena i 9 skokova. Kod Armanija najefikasniji je bio Rakim Sanders sa 25 poena, Đentile je imao 18, jedan više od Meklina. Srpski centar Miroslav Raduljica je na terenu proveo nešto manje od 15 minuta i za to vreme postigao 5 poena i izgubio 3 lopte. Milan Mačvan nije bio u protokolu. Armani je na devetoj poziciji sa skorom 2-3, isto koliko i Bamberg na mestu iznad.

22:00 - Marej preko Puja do četvrtfinala turnira u ParizuBritanski teniser Endi Marej plasirao se u četvrtfinale masters turnira u Parizu, pošto je u osmini finala pobedio Francuza Luku Puja u dva seta, 6:3 i 6:0. Marej je do treće pobede u isto toliko medjusobnoih duela došao posle sat i 12 minuta igre. Britanac je dobro počeo meč, već u drugom gemu došao je do brejka, da bi potom Puj uzvratio oduzimanjem servisa u sedmom gemu. Marej je ipak već u narednom gemu ponovo oduzeo servis Francuzu, 17. igraču na ATP rang-listi, pa je na svoj servis bez većih problema došao do prednosti od 1:0 u setovima. U drugom setu Marej je u svim sgementima igre nadigrao Puja, napravio je tri brejka i izborio plasman u četvrtfinale masters turnira u Parizu. Marej će se u četvrtfinalu sastati s boljim iz duela izmedju Čeha Tomaša Berdiha i Francuza Žila Simona.

21:31 - Remi Astane i OlimpijakosaFudbaleri Astane i Olimpijakosa igrali su večeras nerešeno 1:1 u prvoj utakmici četvrtog kola Grupe B Lige Evropa. Astana je do prednosti na svom stadionu došla u golom Djordja Despotovića u devetom minutu posle proigravanja Patrika Tvumasija, da bi izjednačenje Olimpijakosu doneo Seba u 30. Olimpijakos je u nastavku susreta bio bolji rival, ali i pored toga nije uspeo da dodje do još jednog gola i ostvari trijumf koji bi ih doveo na korak od plasmana u narednu fazu Lige Evropa. Grčki tim posle četiri utakmice ima sedam bodova i zauzima prvo mesto, dok je Astana poslednja, četvrta sa dva. U drugoj utakmici Grupe B večeras se od 19.00 sastaju Apoel i Jang Bojs.

20:48 - Igokea pobedila Zadar i prekinula seriju porazaKošarkaši Igokee pobedili su u gostima Zadar sa 90:83 (16:24, 31:20, 14:21, 29:18) u prvoj utakmici osmog kola Jadranske lige. Igokea je trijumfom posle preokreta prekinula seriju od tri uzastopna poraza u regionalnom takmičenju i tako ostala u vrhu tabele, dok je Zadar upisao drugi uzastopni poraz. Ekipu iz Laktaša do pobede je predvodio Robert Rikić sa 17 poena i četiri skoka, dok je Džejms Robinson dodao 14, a Vuk Radivojević postigao je 12. U ekipi Zadra istakao se Ivan Ramljak sa 18 poena, četiri skoka i dve asistencije, a Ivan Marinković postigao je 14. Igoeka je tokom većeg dela meča imala rezultatski zaostatak, ali je dobrom igrom u finšu poslednje deonice stigla do preokreta i četvrtog trijumfa u regionalnom takmičenju, dok je Zadar upisao peti poraz.

20:15 - Dragan Nikolić novi trener KarpošaSrpski trener Dragan Nikolić od danas je zvanično novi šef stručnog štaba Karpoš Sokola, obvjavio je skopki košarkaški klub.Kako se navodi u saopštenju, 44-godišnji Nikolić posle podne se već se upozno sa igračima i stručnim štabom i održao prvi trening u novom klubu. Dosadašnji trenener Mladosti iz Zemuna dolazi na mesto umesto Siniše Matića, koji je juče podneo ostavku nakon serije od devet poraza Karpoša na početku sezone."Pred Nikolićem je težak zadatak da vrati, odnosno donese pobednički duh u drugi makedonski klub koji nastupa u Jadranskoj ligi, ali on ne beži od izazova, već najvljuje bolje dane za Sokole", navodi se u saopštenju tog tima povodom imenovanja srpskog trenera za šefa stručnog štaba Karpoš Sokola. Debi Nikolića na klupi Karpoš biće u ponedeljak na utakmcici protiv beogradskog FMP-a. Dragan Nikolić je ranije vodio ekpe Metalca iz Valjeva, Radničkog iz Kragujevca, Hemofarma, begradskog Radničkog i Vojvodine. "Boravak u Makedoniji za Nikolića neće biti ništa novo s obzirom na to da je trenerirao nekadašnji ženski prvoligaš, tim Profitnesa, a i njegova supruga je ranija makedonska reprezentativka Marija Vidikova", piše u saopštenju Karpoša.

19:26 - Šmajhel polomio šakuGolman Lestera Kasper Šmajhel odsustvovaće mesec danas s terena, pošto je na utakmici fudbalske Lige šampiona protiv Kopenhagena polomio desnu šaku, preneli su britanski mediji. On je šaku polomio tokom prvog poluvremena utakmice protiv Kopenhagena, ali je i pored toga uspeo da završi meč. Kopenhagen i Lester sinoć su odigrali nerešeno bez golova, a Šmajhel i prvak Engleske su postali prvi golman i ekipa u Ligi šampiona koji su u svojoj debitantskoj sezoni ostali nesavladani na prve četiri utakmice. Šmajhela zbog preloma šake neće biti u protokolu za mečeve sa Vest Bromvičom, Votfordom i Midslborom u Premijer ligi, a propustiće i duel sa Klub Brižom u Ligi šampiona. Ovog 29-godišnjeg danskog golmana, sina legendarnog golmana Petera Šmajhela, će na golu Lestera menjati Nemac Ron-Robert Ciler.

18:57 - Ivan Obradović naknadno pozvan u reprezentacijuFudbaler Anderlehta Ivan Obradović naknadno je pozvan u reprezentaciju Srbije za utakmicu sa Velsom. "Zbog neizvesne situacije sa povredjenim igračima, Duškom Tošićem i Ljubomirom Fejsom, odlučio sam iz predostrožnosti da pozovem Ivana Obradovića koji ima iskustva u dresu najbolje reprezentacije", rekao je selektor Slavoljub Muslin. Muslin je dodao da je veća verovatnoća da će moći da računa na Tošića, dok kod Fejse još nije uspostavljena dijagnoza i još se rade analize. Srbija će igrati protiv Velsa 12. novembra u Kardifu, u četvrtom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

18:01 - Šoštar: Infrastruktura preduslov za omasovljenje sportaPredsednik Sportskog saveza Srbije (SSS) Aleksandar Šoštar rekao je da je Novi Pazar grad sa velikom sportskom tradicijom i širokom bazom, ali da je navažnije da su stvoreni inftastrukturni uslovi za omasovljenje sporta. "Tradicija i baza su preduslov za dobre rezultate, ali najvažnija je sportska infrastruktura. U Pazaru je dosta toga uradjeno i ovo je dobar primer kako lokalna samouprava treba da se odnosi prema sportu", rekao je Šoštar tokom posete Novom Pazaru. On je najavio da će zajedno sa gradskom upravom i Sportskim savezom Novog Pazara biti sprovedeno više akcija s ciljem da se poveća broj dece koja se organizovano bave sportom. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je dugogodišnju dobru saradnju tog grada i SSS. "Uvek su spremni da pomognu i ukažu na na nedostatke. Grad smo sporta, uradili smo dosta toga u pogledu infrastrukture, a želimo da imamo što više sportista medju školskom decom i rekreativacima. Razgovarali smo i o edukaciji stručnog kadra, gde računamo na veliku pomoć SSS", naveo je Biševac.

17:41 - Otvoren teren sa veštačkom travom u JagodiniPredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza otvorio je u Jagodini teren sa veštačkom travom koji će tom delu zemlje omogućiti da, kako je saopšteno, "rađa nove asove". "Velika čast i zadovoljstvo mi je što sam danas u Jagodini, gradu kome želim da u budućnosti ide u dobrom pravcu kada se radi o razvoju sporta i fudbala posebno, a kada to kažem onda mislim na decu i omladinu i njihov zdrav razvoj kroz sportske aktivnosti. Jagodina je bila i ostala fudbalski grad i drago nam je što će dobiti jedan ovakav teren od velike koristi za one koji će trenirati na njemu", rekao je Kokeza na otvaranju terena. Na donaciji je zahvalio i predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković. "Fudbalskom savezu bih hteo da se zahvalim na donaciji ovog veoma vrednog terena i činjenici da je počeo da decentralizuje fudbal, jer se fudbal ne igra samo u Beogradu već se igra i u Kragujevcu, Vranju, Leskovcu i mnogim, mnogim drugim sredinama", rekao je Marković. Marković je dodao da veliki broj klubova širom Srbije svake nedelje dobija vrednu opremu od FSS-a i istakao da je to važna stvar, pre svega za decu u tim sredinama.

17:05 - David Dejvis novi trener rukometašica VardaraNovi trener Ženskog rukometnog kluba Vardar je Španac David Dejvis, dosadašni pomoćnik trenera muškog tima makedonskog šampiona. Postavljanje Dejvisa za prvog trenera ženskog tima objavio je vlasnik Vardara Sergej Samsonenko, navodeći da je potpisan dogovor do kraja sezone, sa mogućnosti produženja. "Smatramo da je to najbolje rešenje koje smo mogli da donesemo. Zadovoljni smo time kako je radio u prošloj sezoni sa ženskim timom i smatramo da je Dejvis pravi izbor", rekao je Samsonenko. Dosadašnji pomoćnik muškog tima Vardara Raula Gonzalesa u prethodnoj sezoni je pomagao i treneru ženskog tima Indiri Kastratović koja je podnela ostavku. Prva utakmica za Dejvisa na mestu prvog trenera rukometašica Vardara biće u subotu protiv ruskog kluba Astrahanočka u Ligi šampiona. Utakmica se igra u Skoplju, a Vardar u prethodna tri kola imao dve pobede, protv Astreahanočke u gostima i nemačkog Lajpciga i jedan nerešen rezultat, protiv FTC Budimpešta (Ferencvaroš), u prvom kolu, nakon kojeg je Kastratović podnela ostavku.

16:33 - Osam mladih fudbalera u A selekciji MakedonijeSelektor Makedonije Igor Angelovski pozvao je čak osmoricu fudbalera iz mlade selekcije u A reprezentaciju i tako ih nagradio za plasman na Evropsko prvenstvo. "Oni su zaslužili taj poziv. Plasmanom na Evropsko prvenstvo su ostvarili istorijski uspeh i sami su se nametnuli za najbolju nacionalnu selekciju", rekao je Angelovski. Angelovski je rekao da ih nije pozvao zato što je to javnost tražila, već zbog njihovih kvaliteta. Prema selektorovim rečima, u reprezentaciji više nema "mladih i starih igrača", već su se na spisku našli najbolji igrači kojima Makedonija trenutno raspolaže. Oni će imati prilike da debituju za A reprezentaciju 12. novembra, kada će Makedonija gostovati Španiji u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.Među pozvanima je i fudbaler Crvene zvezde David Babunski. Angelovski je rekao da je na predstojećoj utakmici protiv Španije makedonska reprezentacija ne sme da se zaleće, jer je protivnik "fudbalski gigant"."Španija je jedna od četiri najbolje reprezentacije na svetu, zajedno sa Brazilom, Argentinom i Nemačkom. Bio bih zadovoljan ako protiv Španije našu igru podignemo za još jedan nivo", rekao je selektor makedonskog nacionalnog tima. Angelovski je rekao da je na početku rada postavio važne ciljeve - da sastavi tim koji će biti spoj iskustva i mladosti, da se potrudi da ta ekipa funcioniše, da se kvaliteno suprostavi svakom protivniku i da beleži bolje rezultate nego u prethodim kvalifikacijama. "Mislim da smo na dobrom putu da prva dva cilja ostvarimo, a do kraja kraja ciklusa kvalififikacija za Svetsko prvenstvo uradićemo sve da popravimo plasman i rejting makedonskog fudbala", rekao je Angelovski. Na spisku za makedonskog selektra za utakmicu sa Španijom nalazi se 21 fudbaler, okupljanje reprezentaivaca je zakazano za 7. novembar, a utakmica će se igrati 12. novembra u Granadi. Makedonska reprezentacija je u u prva tri kola kvalifikacija poražena od Albanije , Izraela i Italije i nalazi se na pretposlenjem mestu u Grupi G, ispred Lihternštajna, od kojeg ima bolju gol razliku. Prva je Španija sa sedam bodova, za kojom sledi Italija sa istim brojem bodova, treći i ; četvrti su Albanija i Izraael sa po šest bodova.

16:06 - Radnički desetkovan gostuje JavoruTrener Radničkog iz Niša Milan Rastavac rekao je da će mnogi njegovi fudbaleri koji su u drugom planu, imati priliku da se pokažu protiv Javora, jer će dobiti šansu zbog velikog broja povređenih i suspendovanih igrača. "Dolazimo u situaciju da igramo utakmicu koja će biti i teška i nezgodna, sa mnogo aspekata. Učinak na njoj biće mnogo bitan, ali to je prilika i za neke igrače koji do sada nisu nastupali da se pokažu", rekao je Rastavac. Radnički će u nedelju gostovati Javoru u 15. kolu Super lige, oslabljem neigranjem Aleksandra Jovanovića, Radoša Bulatovića i Nikole Stankovića zbog suspenzija, a Pavla Popare, Milana Pavkova, Saše Stojanovića, Miloša Živkovića i Petra Krstića zbog povreda. Rastavac nije želeo da otkrije sastav, ni to da li će šansu ukazati Ramazanu Isajevu i Anastasijsu Mordatenku. "Sigurno je da su i njih dvojica u kombinaciji za sastav, ali videćemo. U ovom delu sezone morate da računate i to da ćete doći u ovakvu situaciju i mi smo se, na naki način, za to i spremali jer smo velikom broju mladih igrača ukazivali šansu tokom sezone i sada nam se to, u većoj ili manjoj meri, isplaćuje. Na kraju, biću zadovoljan da momci pokažu onaj nivo koji ukazuje na to da na njih možemo da se oslonimo", rekao je Rastavac. Trener niškog kluba je kazao da je Javor igrao promenjivo u dosadašnjem delu sezone, ali da je to ekipa za poštovanje."Javor će imati poštovanje, koje smo ukazivali i prethodnim rivalima, ni manje ni veće. Očekujemo dinamičnu i zanimljivu utakmicu, a da bismo došli do rezultata koji nam odgovara, biće potrebno da sprečimo njihovu igru po bokovima, kao i da ih što češće ugrožavamo i iz plasiranih napada i iz kontranapada", kazao je Rastavac. Mladi fudbaler Radničkog, 18-godišnji Nikola Mitrović, popularni "Toti", koji je iskoristio priliku nastalu zbog velikog broja povredjenih saigrača, rekao je da očekuje veoma tešku utakmicu, u svim segmentima. "Idemo u Ivanjicu bez velikog broja standardnih igrača, ali želimo da ostvarimo što bolji rezultat. Pred nama je i prilika da se zlatnim slovima upišemo u istoriju Radničkog i to je svakako i motiv više u ovom meču. Analizirali smo igru rivala, znamo gde su opasni i učinićemo sve da se iz Ivanjice vratimo zadovoljni", rekao je Mitrović. Utakmica će se igrati u nedelju od 13.30 u Ivanjici.

15:53 - Del Potro predvodi Argentinu protiv HrvatskeSelektor Dejvis kup reprezentacije Argentine Danijel Orsanik saopštio je spisak tenisera za finale tog takmičenja protiv Hrvatske. Za Argentinu će igrati Huan Martin del Potro, Federiko Delbonis, Gvido Pelja i Leonardo Majer, odnosno isti sastav koji je pobedio Veliku Britaniju u polufinalu. Orsanik je sastav reprezentacije saopštio dve nedelje pre isteka roka, a selektor Hrvatske Željko Krajan je ocenio da je reč o dobrom timu i da je za njega jedino iznenađenje Majer. "On uopšte nije igrao na evropskim dvoranskim turnirima već je nastupao na čelendžerima na šljaci u Južnoj Americi. Ne verujem da će pored Delbonisa i Pelje dobiti priliku u nekom od singl mečeva. Njegova prednost je, medjutim, iskustvo, a ne treba zaboraviti da je doneo Argentincima presudni bod za pobedu svladavši Danijela Evansa", rekao Krajan, prenosi Hina.Krajan je naveo da smatra da neće biti problema zato što će Marin Čilić i Ivan Dodig zbog igranja na završnom mastersu u Londonu na pripreme doći kasno. "U Londonu će igrati mečeve na najvećem mogućem nivou, protiv najboljih na svetu, i to će im značiti više nego da su od početka na pripremama u Zagrebu", rekao je Krajan i dodao da se oporavak Borne Ćorića odvija po planu. Finale Dejvis kupa igra se od 25. do 27. novembra u zagrebačkoj Areni.

15:39 - Fudbalerka iz Gambije verovatno poginula prelazeći Sredozemno moreFudbalski savez Gambije saopštio je da veruje da je golman ženske reprezentacije te zemlje Fatim Džavara poginula dok je pokušavala da iz Libije brodom izbegne u Evropu. Zvaničnik FS Gambije Bakari Balde rekao je da sve informacije ukazuju da je Džavara, koja prema podacima Svetske fudbalske federacije ima 19 godina, poginula u libijskim vodama prošlog meseca. Balde nije dao više detalja, ali je kazao da Džavara mora da bude sahranjena u Libiji. Džavara je 2012. bila članica reprezentacije Gambije na Svetskom prvenstvu za igračice do 17 godina, održanom u Azerbejdžanu. Ove godine je igrala za A selekciju svoje zemlje. Ujedinjene nacije su procenile da je ove godine poginulo najmanje 3.740 migranata i izbeglica pokušavajući da pređe Sredozemno more.15:12 - Klinsman počasni kapiten reprezentacije NemačkeLegendarni fudbaler Jirgen Klinsman imenovan je danas za počasnog kapitena reprezentacije Nemačke. "Reprezentacija je za mene uvek bila nešto posebno. Tu sam doživeo nezaboravne trenutke, susrete, druženja", rekao je Klinsman na ceremoniji na kojoj mu je uručeno priznanje. Klinsman je tek peti fudbaler koji je dobio to veliko priznanje, posle Frica Valtera, Uvea Selera, Franca Bekenbauera i Lotara Mateusa. Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Rajnhard Grindel kazao je da je Klisman uvek išao "nekonvencijalnim putevima" i da je reprezentaciji davao "važne impulse". Klinsman je za reprezentaciju Nemačke nastupio 108 puta, a osvojio je Svetsko prvenstvo 1990. i kontinentalni šampionat 1996. godine. Kasnije je bio i selektor reprezentacije, sa kojom je 2006. u Nemačkoj osvojio treće mesto na Svetskom prvenstvu.14:45 - Ko će da nasledi Divca? Šapić, Todorov ili neko trećiOlimpijski komitet Srbije (OKS) uskoro će dobiti novog predsednika, koji će na toj funkciji naslediti Vlada Divca, a za sada je zvanično kandidaturu najavio samo Aleksandar Šapić, dok se nezvanično kao kandidat spominje Ivan Todorov. Šapić, nekada jedan od najboljih vaterpolista na svetu i osvajač tri olimpijske medalje, aktuelni predsednik opštine Novi Beograd, potvrdio je da želi na čelo OKS, dok bi Todorov, učesnik Olimpijskih igara u Seulu, dosadašnji potpredsednik OKS i predsednik Skupštine džudo saveza, uskoro trebalo da zvanično uđe u trku. Kada su u pitanju drugi kandidati u javnosti su ranije figurirali Vladimir Grbić, koji je u međuvremenu bliži funkciji predsednika Odbojkaškog saveza, zatim aktuelni ministar sporta Vanja Udovičić, predsednik Sportskog saveza Aleksandar Šostar, pa i predsednik Evropske odbojkaške federacije (CEV) Aleksandar Boričić. Kandidate za predsednika predlažu Savezi, članovi OKS, a rok za prijavu ističe 18 novembra. Prema povelji MOK-a Izborna skupština mora da se održi najkasnije šest meseci po završetku Olimpijskih igara, što je u ovom slučaju 21. februar 2017 godine.14:30 - Čilić osigurao nastup u LondonuHrvatski teniser Marin Čilić osigurao je svoje mesto na završnom mastersu u Londonu, pošto se danas plasirao u četvrtfinale turnira u Parizu. Čilić je u osmini finala pobedio Belgijanca Davida Gofana sa 6:3, 7:6 posle sat i 55 minuta igre. Hrvatski teniser je današnjom pobedom pretekao Austrijanca Dominika Tima na sedmoj poziciji tabele igrača koji se bore za London, a istovremeno je iz trke izbacio Gofana. U trci za poslednje mesto koje vodi u London su Tim, Tomaš Berdih i Žo-Vilfred Conga. Čilić će u četvrfinalu mastersa u Parizu igrati protiv pobednika meča u kojem se sastaju Novak Đoković i Grigor Dimitrov.14:11 - Lalatović: Naš cilj je da dišemo za vratom prvoplasiranom timuTrener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da se nada da će stadion Karađorđe ostati neosvojiva tvrđava i nakon utakmice protiv Radnika i dodao da je cilj njegove ekipe da nastavi da "diše za vratom" prvoplasiranom timu. Vojvodina sutra dočekuje Radnik u 15. kolu Super lige Srbije, a Lalatović je podsetio da je ekipa iz Surdulice prošle sezone dva puta slavila protiv novosadskog tima. "To je tim koji ima kvalitet i koji je ove sezone više bodova osvojio na strani nego kod kuće, zato što ima jako dobru polukontru i kontru. Brane se sa bukvalno 10 igrača iza lopte, a potom jako dobro istrčavaju napred po bočnim pozicijama. Kada im se ostavi prostor i omogući da guraju lopte iza leđa protivničke odbrane, onda su jako opasni", rekao je Lalatović. Do kraja jesenjeg dela sezone, ostalo je još sedam kola, a Vojvodina se trenutno nalazi na deobi drugog i trećeg mesta na tabeli sa Partizanom. "Naš cilj je da Vojvodina ponovo igra Evropu i da, koliko god je to moguće, dišemo za vratom prvoplasiranom timu. Sa rezultatima koje je Vojvodina ostvarila do sada, ja sam jako zadovoljan. Ako Bog da da sutra pobedimo utakmicu, prvi deo prvenstva bismo završili sa skorom od 10 pobeda, dva remija i tri poraza, što je, po mom mišljenju, jako dobro, a pri tome smo ušli i u četvrtfinale Kupa", rekao je Lalatović. Utakmica između Vojvodine i Radnika na programu je sutra od 17.00.13:55 - Radonjić: 10:5 sa Špancima? Ne bih o tome...Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da, pred utakmicu sa Baskonijom u Evroligi, ne razmišlja o tome što otkad vodi crveno-bele ima pozitivan skor sa španskim timovima, a posebno klubom iz Vitorije. "Igramo 12. meč ove sezone protiv kluba visokog rejtinga, koji je godinama u vrhu evropske košarke. Prošle sezone bili su učesnici Fajnal-fora, a odlazak nekih igrača nadoknadili su sa još boljim. Imaju iste ambicije, što govori da su savladali Real u Madridu, ali nadam se da ćemo uraditi sve što je moguće protiv favorita", rekao je Radonjić. Crnogorski trener nije želeo previše da se upušta u činjenicu da su crveno-beli u poslednje tri godine dobili sva četiri duela sa Baskonijom. "Treba dobro da se analizira njihov tim i to je logičan put ka nekom dobrom rezultatu. Svestan sam da neće biti lako, puno toga moramo da uradimo. Pred nama je veliki izazov, ali uradićemo sve da ih poremetimo". Ništa manje skromniji nije bio Radonjić ni na pitanje koji je recept njegovog uspeha sa španskim timovima, sa kojima u Crvenoj zvezdi ima skor od 10 pobeda i pet poraza.

13:30 - Bilić: Kerol je dobroTrener fudbalera Vest Hema Slaven Bilić potvrdio je danas da je igrač Endi Kerol bio meta napada naoružanih motociklista. Kerol se juče vraćao s treninga kada su ga na raskrsnici zaustavili motociklisti i u njega uperili oružje. Engleskog fudbalera su napadači, kako je naveo Bilić, jurili 15-20 minuta, nakon čega je uspeo da im pobegne i vrati se u trening centar Vest Hema odakle je obavestio policiju. "Endi Kerol je dobro. Upravo sam razgovarao s njim o tome što se dogodilo. U redu je... On je bio meta, mislim da to nije slučajnost. Bio je veoma hrabar i vratio se u trening centar", rekao je Bilić. Kerol je zbog povrede van terena od avgusta, a Bilić se nada da će se vratiti za dve nedelje.

12:55 - Strol i Botas voze za Vilijams sledeće sezone Kanadski vozač Lens Strol i Finac Valeri Botas voziće sledeće sezone za Vilijams, saopštio je danas taj tim Formule jedan. Strol, koji je proslavio 18. rođendan 29. oktobra, biće prvi Kanađanin u Formuli jedan još od 1997. godine i Žaka Vilneva. Vilnev je te godine osvojio titulu šampiona s Vilijamsom. On će u Vilijamsu zameniti Felipea Masu koji je ranije najavio da se povlači iz Formule jedan. Strol je ove godine osvojio titulu u Evropskoj Formuli 3 i učestvovao je u tesitranjima Vilijamsovih bolida. Lens Strol će biti najmlađi vozač koji će početi šampionat Formule jedan, ali ne i najmlađi koji je počeo neku trku. Ta titula pripada Maksu Verstapenu, koji je imao 17 godina i 166 dana kada je 2015. godine debitovao u trci za Veliku nagradu Australije.Njegov otac je kanadski milijarder Lorens Strol.

12:28 - Obamejang kažnjen zbog puta u MilanoFudbaler Borusije iz Dortmunda Pjer-Emerik Obamejang suspendovan je iz tima jer je kasnio na trening posle puta s prijateljima u Milano. Najbolji strelac Borusije iznenađujuće je izostavljen iz tima za sinoćni meč protiv Sportinga u Ligi šampiona. Iz Borusije je tada saopšteno da je to interna stvar kluba i da neće objavljivati razlog zbog kojeg je Obamejang na tribinama a ne na terenu. Nemačka agencija DPA je danas navela da je Obamejang suspendovan jer je u ponedeljak s prijateljima otputovao za Milano privatnim avionom i da je potom u utorak kasnio na trening. Trener Borusije Tomas Tuhel je najavio da će Obamejang biti u timu za predstojeći meč protiv Hamburga u Bundesligi. Borusija je sinoć pobedila Sporting sa 1:0 i tako se plasirala u osminu finala Lige šampiona.12:05 - Mediji: Inter dobija trenera u nedelju ili ponedeljakFudbalski klub Inter, nakon smene Franka de Bura, dobiće novog trenera u nedelju ili ponedeljak. Privremeni trener Stefano Veki, kako navode mediji, vodiće Inter u predstojeće dve utakmice, protiv Sautemptona u Ligi Evropa i protiv Krotonea za vikend u Seriji A. Korijere delo Sport navodi da će konačna odluka o novom treneru biti doneta u nedelju ili ponedeljak, a glavni kandidati za tu funkciju su Stefano Pioli i Marselinjo. De Bur je ranije ove nedelje dobio otkaz posle loših rezultata Intera. Holanđanin je u avgustu, dve nedelje pre početka prvenstva, preuzeo milanski klub ali je ekipa od tada pretrpela sedam poraza u 14 utakmica u svim takmičenjima.11:50 - Kerolu prećeno pištoljem, Skotland Jard istražuje slučajFudbaleru Vest Hema Endiju Kerolu zaprećeno je pištoljem u napadu koji se dogodio posle jučerašnjeg treninga nedaleko od klupskog kampa. Kerol je bio u svom automobilu kada su se na raskrsnici zaustavila dvojica motociklista, a jedan od njih izvadio i uperio pištolj u engleskog fudbalera .Kerol je pobegao napadačima, a potom se vratio u trening centar Vest Hema i obavestio policiju. Iz Vest Hema su potvrdili da je jedan njihov fudbaler bio na meti napadača, ali nisu hteli da ga imenuju, dok je ovaj slučaj preuzeo Skotland Jard. Kerol, koji u Vest Hemu nedeljno zaraduje 80.000 funti, trenutno je van stroja zbog povrede.

11:42 - Radović: Antić mi čestitao zbog gola Real MadriduFudbaler Legije Miroslav Radović otkrio je da mu je nekadašnji selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić među prvima čestitao na golu i odličnoj partiji protiv madridskog Reala (3:3) u Ligi šampiona. Radović je u samo dve nedelje dva puta zatresao mrežu šampiona Evrope, s tim što je u Varšavi pokrenuo preokret Legije posle 0:2, ali se u finišu Real izvukao. "Dobio sam mnogo poruka, baš značajnih za mene. Bivši trener Reala i Barselone Antić mi je čestitao na odličnom rezultatu, golu i svemu protiv Madriđana", rekao je Radović. Radović je dodao da se navijačima bar donekle izvinio za odlazak pre dve godine u kineski Hebej, upravo na Antićev poziv. "Reći ću jednu važnu stvar. Nadam se da će mi navijači bar malo oprostiti zbog odlaska iz Legije kada situacija nije bila baš najbolja. Žao mi je što nisu prisustvovali utakmici protiv Reala, bio bi to pravi spektakl. Nadam se da će neće više ponoviti da igramo pred praznim tribinama", poručio je Radović, četvrti strelac u istoriji poljskih timova u Evropi sa 17 golova.

11:30 - Bejl: Prazan stadion ne sme da bude izgovorFudbaler Real Madrida Garet Bejl rekao je da njegova ekipa nije zadovoljna remijem s Legijom i dodao da prazan stadion u Varšavi ne sme da bude izgovor za taj rezultat. Real Madrid je sinoć odigrao 3:3 s poljskom Legijom u četvrtom kolu Grupe F Lige šampiona. Utakmica je odigrana pred praznim tribinama pošto je Legija kažnjena zbog ispada svojih navijača, ali Bejl smatra da "čudna atmosfera" na stadionu ne može da opravda manjak koncentracije njega i njegovih saigrača. "Bila je to čudna utakmica, posebno zbog praznog stadiona. Ali, to ne sme da bude izgovor. Nismo zadovoljni rezultatom i moramo što pre da se oporavimo", rekao je Bejl. "Na 2:0 smo kontrolisali rezultat, a onda smo izgubili koncentraciju što se na ovom nivou kažnjava... Naučićemo nešto iz ove utakmice, moraćemo da budemo bolji u odbrani i odlučniji u napadu", rekao je Bejl.

11:11 - Sampaoli: Naše mesto na tabeli je kao sanTrener fudbalera Sevilje Horhe Sampaoli rekao je da prvo mesto njegove ekipe na tabeli Grupe H Lige šampiona izgleda poput sna. "Ponovno smo pokazali da ekipa raste. Bez obzira protiv koga igramo treba pobediti s autoritetom, a protiv Dinama smo upravo to učinili. Dominirali smo uz puno udaraca", rekao je Sampaoli. Fudbaleri Sevilje pobedili su sinoć zagrebački Dinamo sa 4:0 u četvrtom kolu Grupe H Lige šampiona i tako obezbedili plasman u osminu finala. Nakon četiri kola, Sevilja ima 10 bodova, Juventus osam, Lion je sakupio četiri, a Dinamo je bez bodova. "Brine me što i matematički nismo u osmini finala pre poslednja dva kola, ali ako pogledamo tabelu - naša pozicija izgleda poput sna", rekao je Sampaoli. Trener fudbalera Dinama Ivajlo Petev rekao je da je njegova ekipa protiv Sevilje igrala dobro do 32. minuta nakon čega su usledile greške koje su dovele do ubedljivog poraza.

10:53 - Kabsi konačno osvojili tituluBejzbol tim Čikago osvojio je prošle noći titulu u američkoj bejzbol ligi (MLB) pošto je u odlučujućoj, sedmoj utakmici Svetske serije pobedio Klivlend sa 8:7. Kabsi su tom pobedom stigli do prve titule još od 1908. godine čime su prekinuli najduži post izmedju dva trofeja u američkom profesionalnom sportu. Njima je ovo treća titula u istoriji, a prethodne su osvojili 1907. i 1908. godine. Čikago je do šampionske titule došao posle preokreta pošto je u finalnoj seriji gubio sa 1:3, a postao je i prvi tim koji je osvojio titulu pobedama u šestoj i sedmoj utakmici još od Pitsburga 1979. Na drugoj strani, Klivlend je pokušao da osvoji prvu titulu od 1948. godine, ali nije uspeo pošto je izgubio poslednje dve utakmice na svom terenu. Sedma utakmica finalne serije bila je veoma uzbudljiva. Kabsi su poveli sa 5:1, ali je Klivlend uspeo da izjednači na 6:6. Potom je usledio prekid od oko 20 minuta zbog kiše nakog čega je Ben Zobrista postigao odlučujući poen, da bi pobedu Kabsa potvrdio Migel Montero.

10:43 - Kutinjo odlazi iz PSŽ-a za 75 miliona evra?Liverpul je spreman da se odrekne najboljeg fudbalera Filipea Kutinja, ali samo ukoliko neko ponudi 75 miliona evra. Šampion Francuske Pari Sen Žermen ozbiljno razmatra da ispuni visoke finansijske zahteve i pošalje ponudu na Enfild sa pomenutim iznosom. Da posao neće biti lak pokazuje i veliko interesovanje Barselone, a brazilski fudbaler je često isticao da bi voleo da se oproba baš na Nou Kampu. Kutinjo i ove sezone igra u sjajnoj formi i jedan je od najzaslužniji što se Liverpul, zajedno sa Mančester Sitijem i Arsenalom, nalazi na čelu Premijer lige. On je član Liverpula od januara 2013. godine, a ranije je igrao za Inter, Espanjol i Vasko da Gamu.

10:30 - Mbakve pojačao ZenitAmerički košarkaš Trevor Mbakve pojačao je Zenit iz Sankt Petersburga, objavio je ruski klub. Centar se nedavno spominjao kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde, ali je na kraju prešao u Zenit, gde će biti saigrač srpskog košarkaša Stefana Markovića. Mbakveu je letos propao transfer u Unikahu jer nije prošao medicinske preglede zbog problema sa kolenima, iako je trenirao sa tom ekipom dve nedelje. On je prošlu sezonu završio u dresu Makabija iz Tel Aviva, a ranije je nastupao za Virtus Romu i Bamberg.

10:18 - Milojević: Moramo što pre da zaboravimo meč u BaruTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da njegova ekipa mora što pre da zaboravi meč protiv Mornara u FIBA Ligi šampiona i da izvuče pouke iz grešaka koje je pravila. "Čestitam ekipi Mornara na teškoj pobedi, borili su se ceo meč i nadskočili nas sa 50 uhvaćenih lopti, od kojih 17 u napadu, što je jedan od ključnih razloga izgubljenog meča. Imali smo periode vrlo dobre igre ali to nismo materijalizovali. Imali smo plus 10 ali smo ih u kratkom periodu ispustili na početku poslednje četvrtine", rekao je Milojević. Košarkaši Mega Leksa izgubili su sinoć od Mornara u Baru sa 87:85, u trećem kolu Grupe D FIBA Lige šampiona. "Moramo što pre da zaboravimo ovu utakmicu, da izvučemo pouke iz grešaka i da dobijemo sledeći meč", dodao je Milojević. Kapiten Mege Rade Zagorac naveo je da je njegova ekipa u finišu meča odigrala neodgovorno i da je to glavni razlog poraza."Bio je ovo težak meč u kome smo u određenim delovima igrali vrlo dobro, ali nismo uspeli da se rezultatski odlepimo. U finišu smo odigrali neodgovorno, a ne onako kako je trener tražio od nas. To je bio glavni razlog poraza. Za tri dana nas očekuje susret protiv Krke u ABA ligi i ja se nadam i verujem da ćemo doći do pobede", rekao je Zagorac.

10:00 - Zidan: Remi je moja krivicaTrener fudbalera Real Madrida Zinedin Zidan preuzeo je krivicu na sebe posle iznenađujućeg remija u Varšavi sa Legijom (3:3) u Ligi šampiona. Real je propustio prvu meč loptu da overi prolaz u osminu finala, a na tom putu zaustavio ga je srpski fudbaler Miroslav Radović, strelac i jedan od tvoraca preokreta posle dva gola minusa. Ipak, bod šampionu Evrope doneo je Mateo Kovačić pet minuta pre kraja. "Nisam iznenađenjen kako su se stvari odvijale u čudnoj utakmici. Nismo odigrali onako kako smo očekivali pred praznim tribinama i nema izgovora. Kada postigneš dva gola ne smeš da skineš papučicu sa gasa. Bilo je teško i moja je krivica za ovaj rezultat", rekao je Zidan posle utakmice. Francuski trener dodao je da veruje da je Real mnogo naučio iz utakmice sa Legijom, kako se ne bi dešavalo da ne privede mirno utakmicu kraju. "Kada imaš 2:0 moraš da razmišljaš, da igraš opreznije i zatvorenije, ali mi nismo to uradili. Moramo što pre da zaboravimo ovu utakmicu", poručio je Zidan.09:33 - Vestbruk vodio Oklahomu do pobedeKošarkaši Oklahome pobedili su u noći između srede i četvrtka Los Anđeles kliperse sa 85:83 u američkoj NBA ligi, a pobede su upisali i Lejkersi, Toronto i Boston. Oklahomu je do pobede predvodio Rasel Vestbruk sa 35 poena. On je bio i jedini igrač u pobedničkom timu s dvocifrenim učinkom, a dobru partiju je zaokružio pobedničkim košem 18,7 sekundi pre kraja utakmice. U poraženom timu najbolji je bio Kris Pol sa 15 poena. Košarkaši Bruklina pobedili su Detroit sa 109:101, a srpski košarkaš Boban Marjanović nije dobio priliku da zaigra za pobednički tim. Rezultati: Šarlot - Filadelfija 109:93, Vašington - Toronto 103:113, Atlanta - LA Lejkers 116:123, Njujork - Hjuston 99:118, Boston - Čikago 107:100, Memfis - Nju Orleans 89:83, Juta - Dalas 97:81 i Finiks - Portland 118:115.

09:11 - FIFA zabranila nošenje bulki, Tereza Mej šokiranaMeđunarodna fudbalska federacija (FIFA) odbila je da reprezentacije Engleske, Velsa i Škotske, tokom novembarskih utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine, na dresovima nose cvetove maka u znak sećanja na poginule vojnike u ratu. FIFA je obrazložila da takav potez nosi političku, versku i komercijalnu poruku, iako poštuje važnost obeležavanja 11. novembra. Premijerka Velike Britanije Tereza Mej takvu odluku nazvala je skandaloznom i poručila da bi FIFA trebalo da rešava svoje probleme, a ne šta će da se radi na Ostrvu. "Britanski fudbaleri žele da odaju počast ljudima koji su izgubili živote za svoju zemlju i borili se za našu bezbednost. Mislim da je normalno da to FIFA dopusti", rekla je Tereza Mej, a prenosi agencija AFP. Iz FS Engleske i Škotske već su najavili da neće poštovati odluku FIFA, a ostaje pitanje da li će im se Velšani pridružiti u utakmici protiv Srbije 12. novembra u Kardifu. U Velikoj Britaniji 11. novembar obeležava se kao Dan primirja i običaj je da se u znak sećanja na poginule i ranjene vojnike na grudima nose bulke od papira.

08:45 - Bejl: U LŠ se pad koncentracije kažnjavaFudbaler Reala Geret Gejl izjavio je da je nezadovoljan remijem protiv Legije (3:3) u 4. kolu Lige šampiona. "Nismo zadovoljni rezultatom, moramo da naučimo nešto iz ovoga i da se vratimo još jači. Kontrolisali smo utakmicu, a onda smo na 2:0 izgubili koncentraciju. Na ovom nivou takve stvari se kažnjavaju", rekao je Garet Bejl. Velšanin je postigao spektakularan pogodak već u prvom minutu meča, koji je odigran pred praznim tribinama u Varšavi. "Moramo da budemo bolji u odbrani i sigurniji u realizaciji u napadu. Treba da učimo iz svojih grešaka. Bila je ovo čudna utakmica, posebno jer je stadion bio prazan. Ali, to ne sme da bude izgovor", zaključio je Bejl. Real ima osam bodova, dva manje od Borusije koja je obezbedila drugu fazu, a pet više od Sportinga iz Lisabona, kojem gostuje u sledećem kolu 22. novembra.

08:20 - Selektor Argentine zabrinut za plasman na Svetsko prvenstvoSelektor fudbalera Argentine Edgardo Bausa rekao je da je zabrinut za plasman njegovog tima na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine."Zabrinut sam, još nismo obezbedili plasman i moraćemo da pobedjujemo", rekao je Bausa agenciji AP.Argentina je stigla do finala Mundijala 2014. godine u Brazilu i u nastavku kvalifikacija za naredni šampionat moći će da računa na petostrukog dobitnika nagrade za najboljeg fudbalera sveta Lionela Mesija.Ta ekipa je peta posle 10 kola sa 16 bodova. Na Svetsko prvenstvo će se plasirati četiri najbolje, dok će peta igrati baraž. Argentina će se 10. novembra sastati s Brazilom, a pet dana kasnije dočekaće Kolumbiju.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track