(VIDEO) BAJKA HOFENHAJMA TRAJE: Hit Bundeslige šokirao Bajern u Minhenu, Obamejang razbio Hamburg
Foto: Reuters

Lajpcig merka vrh

(VIDEO) BAJKA HOFENHAJMA TRAJE: Hit Bundeslige šokirao Bajern u Minhenu, Obamejang razbio Hamburg

Fudbal -

Fudbaleri Bajerna i Hofenhajma igrali su danas u Minhenu nerešeno 1:1 u derbiju desetog kola Bundeslige.

Ekipa najmlađeg trenera u istoriji Bundeslige Julijana Nagelsmana nastavlja da pravi čuda. Mladi, 29-godišnji stručnjak poveo je svoj tim u još jedan podvig - osvajanje boda na gostovanju šampionu. Demirbaj je golom u 16. minutu doveo Hofenhajm u vođstvo, a u 34. minutu Cuber je autogolom postavio konačan rezultat.

Bajern je ostao lider sa 24 boda, ali Lajpcig ima priliku da se sutra, ako savlada Majnc, izjednači na vrhu tabele sa minhenskim gigantom. Hofenhajm je na deobi trećeg mesta sa Hertom, sa po 20 bodova.

Borusija Dortmund je konačno pobedila u prvenstvu. Posle poraza u Leverkuzenu i tri uzastopna remija "milionera", ceh je platio Hamburg. Tim Tomasa Tuhela je kao gost deklasirao nekadašnjeg velikana evropskog fudbala 5:2.

Obamejang je dao četiri gola za Borusiju, u 4, 23, 27. i 48. minutu! Reprezentativac Gabona je bio kažnjen zbog kašnjenja na trening, a zakasnio je jer je s drugarima išao u provod u Milano, pa nije bio u sastavu za duel Lige šampiona sa Sportingom minule nedelje. Vaspitna mera je urodila plodom, pa je Obamejang zablistao u najvećoj nemačkoj luci. Peti gol za goste dao je Dembele u 76. minutu. Dvostruki strelac za posrnuli Hamburg bio je Miler u 55. i 81. minutu. Srpski reprezentativac Filip Kostić, član Hamburga, presedeo je meč na klupi.

Dortmund je peti na tabeli sa 18 bodova, koliko ima i Keln, koji ima meč manje. Hamburg je ostao na dnu, zajedno sa Ingolštadom, sa po dva boda.

Volfsburg je okončao seriju od tri uzastopna poraza, pošto je u gostima sa 3:0 pobedio Frajburg, a golove su postigli Mario Gomes u 41. i 53. minutu i Rikardo Rodriges u 86. iz jedanaesterca.U ostalim utakmicama Augsburg je na gostovanju pobedio Ingolštat sa 2:0, dok je Bajer Leverkuzen sa 3:2 bio bolji od Darmštata.

Aubameyang 4 Goals HD - Dortmund vs Hamburg 5... by YNWAHD

Bayern Munich vs Hoffenheim 1:1 ALL GOALS 05⁄11⁄16 by Postavkam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track