BLOG UŽIVO, VIDEO: Junajted će ponuditi trenerski posao Ibrahimoviću
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Junajted će ponuditi trenerski posao Ibrahimoviću

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:08 - Košarkaši Zvezde nastavili dominaciju u Jadranskoj ligiKošarakši Crvene zvezde ostali su neporaženi i posle 15. kola Jadranske lige, pošto su večeras pobedili Cedevitu u Zagrebu sa 95:91.Zvezda ima skor 15/0 i ubedljivo je prva na tabeli, dok je Cedevita treća sa 10 pobeda i pet poraza u regionalnom takmičenju.Srpski klub je predvodio Marko Simonović sa 27 poena, Ognjen Kuzmić je postigao 20, Čarls Dženkins 16, a Nemanja Dangubić 13. Nejefikasniji u ekipi Cedevite bio je Rajan Boutrajt sa 30 poena, dok je 16 postigao Džon Šurna.Zvezda će u sledećem kolu Jadranske lige dočekati Zadar, dok će Cedevita gostovati MZT Skoplju.

20:44 - Milojević: Bili smo dovoljno hrabri, fali samopouzdanjaTrener Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je zadovoljan pobedom i igrom svojih košarkaša u današnjem trijumfu nad FMP-om. "Porazi koje smo imali u poslednje vreme su jako loše uticali na samopouzdanje i to se videlo na kraju. Ničim izazvano izgubljene lopte, mnogo promašenih slobodnih bacanja i zicera. FMP je došao u situaciju da ima šut za pobedu. Medjutim, pobedili smo, bili dovoljno hrabri. Verujem da će ova pobeda biti dobar podstrek i zamajac našoj ekipi", rekao je Milojević posle utakmice. Mega je kao domaćin u Sremskoj Mitrovici savladala FMP sa 76:62 i tako u 15. kolu zabeležila petu pobedu u Jadranskoj ligi, čime je ostavila FMP na dnu tabele. Milojević je kazao da je njegov tim igrao veoma kvalitetno 30-ak minuta, posebno u odbrani i da je uspeo da zaustavi najboljeg igrača FMP-a Filipa Čovića. "Igramo bolje u poslednje dve utakmice i nadam se da će nivo odbrane biti na ovom nivou, a manje grešaka. Mladi smo, imamo oscilacije, ali moramo to da smanjimo. Čak 20 izgubljenih lopti je previše", kazao je Milojević. Plejmejker Mege Jovan Novak rekao je ; da njegovom timu nedostaje samopouzdanje i da je teško igrati kada ekipa ima mnogo poraza. "Jako loše smo počeli meč, imali osam izgubljenih lopti. Kasnije je to izgledalo mnogo bolje, odlepili smo se na plus 17 i opet na kraju, iz nekog grča, dozvolili FMP-u da se vrati i meč uvede na jednu loptu. Bitno je da smo pobedili, okrećemo se sledećem kolu", rekao je Novak. Trener FMP-a Branko Maksimović rekao je da je utakmica bila lepa za gledanje, uz mnogo lepih poteza i preokreta, ali i stresna za trenere. "Došao sam relativno skoro i u hodu rešavamo neke stvari. Ne cenimo loptu dovoljno, mogućnost da pravimo faul kada nismo u bonusu. To su detalji koji su odlučili. Sugerišemo sa klupe, tražimo faul, a ne napravimo ga i primimo devet poena. Mislim da smo meč izgubili u prvom poluvremenu u kome smo bili mnogo bolji, ali nas je koštao loš procenat sa linije slobodnih bacanja", rekao je Maksimović. On je naveo da je misija kluba iz Železnika da izbori da i sledeće sezone igra u regionalnom takmičenju. Igrač FMP-a Dejan Davidovac kazao je da mu je žao zbog propuštene šanse njegove ekipe. "Solidno smo počeli, bili u egalu i držali se do kraja prvog poluvremena. Ali, u tom periodu smo dozvolili mnogo ofanzivnih skokova i promašili mnogo penala, tako da smo na pauzu otišli sa pet poena prednosti. U nastavku smo imali loša rešenja u napadu, izgubljene lopte, što je rival kaznio laganim poenima i odlepio se. Stigli smo ga, imali šansu za totalni preokret. Žao mi je što to nismo uspeli, ali se nadam da ćemo to uraditi u mečevima koji slede", kazao je Davidovac.

20:14 - Uskoro i besplatne škole košarke u Obrenovcu i VoždovcuPokret za žensku košarku "Marina Maljković" proslavio je prvi rođendan u sportskom centru "Vizura sport" u Zemunu, gde je gradski menadžer Goran Vesić najavio da će u januaru i februaru sledeće godine besplatne škole košarke Marine Maljković biti otvorene i u Obrenovcu i Voždovcu. Vesić je istakao da Grad Beograd "čvrsto stoji" iza pokreta Marine Maljković. "Besplatne škole košarke Marine Maljković trenutno imamo u pet beogradskih opština, a već u januaru i februaru 2017. godine imaćemo ih još dve, u Obrenovcu i Voždovcu", najavio je Vesić. On je izrazio uverenje da će besplatne škole košarke Marine Maljković tokom sledeće godine biti otvorene u većini beogradskih opština. "Marina nam je dala ideju da pokušamo da u Srbiji uvedemo besplatne škole sporta i upravo zbog toga Grad Beograd je sa Ministarstvom prosvete pokrenuo inicijativu da se izmenama prosvetnih zakona, koje će se desiti u martu ili aprilu sledeće godine, u svim školama termini između 19 i 21h proglase zaštićenim terminima", naveo je Vesić. U tim teriminima, pojasnio je on, biće organizovane besplatne škole sportova koji mogu da se igraju u dvoranama poput košarke, rukometa, odbojke. "U tu svrhu biće angažovani nastavnici fizičkog koje će plaćati Ministarstvo sporta, Ministarstvo prosvete i lokalne samouprave. Na taj način verujemo da ćemo omogućiti da se jedan veći broj dece bavi sportom i da konačno bavljene dece sportom u Srbiji ne zavisi od toga da li njihovi roditelji imaju novac za to ili ne", naglasio je Vesić. Marina Maljković, selektorka ženske košarkaške reprezentacije, izrazila je zadovoljstvo što je njen pokret proslavio prvi rođendan. "Veliko mi je zadovoljstvo što na ovaj način napredujemo, što mogu da ispunim svoje obećanje deci, a to je da na svakih mesec dana budem ovde. Ovo je danas za mene veliki praznik, prvi rođendan pokreta koji je okupio 400 devojčica", rekla je Maljković. Ona je zahvalila Gradu Beogradu, a posebno gradskom menadžeru na podršci. Na proslavi su uručene plakete Gradu Beogradu, Telekomu “Srbija”, Megamarketima "Roda" i trgovini sportske odeće, obuće i opreme "Sport vision". Najboljim polaznicama Pokreta za žensku košarku "Marina Maljković" dodeljene su zlatne medalje i pokloni, a besplatnoj školi košarke u Odžacima uručene su lopte i rekviziti.

19:00 - Mega pobedila FMP u Sremskoj MitroviciKošarkaši Mega Leksa pobedili su FMP u Sremskoj Mitrovici sa 76:62, u 15. kolu Jadranske lige. Mega je zabeležila petu pobedu u regionalnom takmičenju, dok je FMP sa skorom 4/11 ostao poslednji na tabeli. Domaćin je pet minuta pre kraja imao 17 poena prednosti, ali je gost smanjio zaostatak, prišao na poen zaostatka i imao napad za pobedu, ali je Stefan Lazarević pogrešio pa je Mega pobedila. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Kostja Mušidi i Ognjen Jaramaz sa po 16 poena, dok su Alfa Kaba i Jovan Novak postigli po 12. FMP je sa 16 predvodio Dejan Davidovac.Mega će u sledećem kolu gostovati ekipi Budućnost u Podgorici, dok će FMP dočekati Kriku u Železniku.

18:03 - Drogba podelio poklone deci u sirotištima i školama u Obali SlonovačeHumanitarna organizacija fudbalera Didijea Drogbe podelila je danas stotine poklona deci u ruralnim područjima u Obali Slonovače.Kako su preneli britanski mediji, Fondacija Didije Drogba podelila je stotine igračaka i druge potrepštine deci u Tomaseu, Adijakeu i školi u Abrabou izvan Abidžana, u sklopu kampanje za poboljšanje dostupnosti zdravstvene zaštite i unapredjenje obrazovanja za decu.Drogba je ovu sezonu završio u Montrealu, a tokom uspešne karijere igrao je za Le Man, Gengan, Marsej, Čelsi, Šangaj Šenhua i Galatasaraj.Za reprezentaciju Obale Slonovače igrao je od 2002. do 2014. godine, odigrao je 104 utakmice i sa 65 golova najbolji je strelac državnog tima.

17:05 - Gvardiola oprezan pred utakmicu sa HalomTrener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je njegova ekipa u poslednje vreme popravila odbranu, ali da "svašta" može da se dogodi u predstojećoj utakmici protiv Hala i pozvao svoj tim na oprez.Fudbaleri Mančester sitija igraju sutra, na Boksing dej, na gostovanju protiv Hala, u Premijer ligi.Čini se da je odbrana slaba karika u timu Sitija, ali je Gvardiola rekao da se igra njegove ekipe u defanzivi popravlja."Veoma je važno biti čvrst na sredini terena i pozadi. U utakmicama protiv Votforda i Arsenala naši protivnici su imali malo šansi, ne samo zbog naše odbrane već zato što smo igrali visoki presing. Kontrolisali smo igru preko kontranapada, kada smo morali da ih koristimo. Zbog toga su imali malo šansi pred našim golom, ali svaka utakmica je drugačija. Apsolutno svašta može da se dogodi u svakom meču", rekao je Gvardiola za Skaj.Hal je poslednji na premijerligaškoj tabeli sa 12 bodova iz 17 utakmica i bez pobede je u poslednjih šest prvenstvenih utakmica, ali je Gvardiola oprezan."Počeli su prilično dobro. Naravno, nisu u dobroj situaciji, ali gledao sam mnogo njihovih utakmica, oni su posebna ekipa. Razgovarao sam da (Davidom) Silvom i još nekim igračima i podelili su mi savete o tome šta znači igrati protiv Hala na Boksing dej. Ono što sam naučio ovde za kratko vreme je da razlika izmedju prvih 10 i poslednjih 10 nije toliko velika i da je zbog toga teško pobediti", naveo je on.U sutrašnjoj utakmici neizvestan je nastup Pabla Zabalete, koji je povredio koleno u utakmici protiv Arsenala.

16:26 - I Čelzi zainteresovan za HartaFudbalski klub Čelzi pokušaće da dovede golmana Mančester sitija Džoa Harta, koji igra na pozajmici u Torinu, preneli su britanski mediji. Hart (29) je kod trenera Sitija Pepa Gvardiole izgubio mesto u prvom timu, pa je prešao na pozajmicu u Torino do kraja sezone. Za njega je ozbiljno zainteresovan Liverpul, a u trku će se uključiti i Čelsi, pošto je neizvesno da li će golman Tibo Kurtoa ostati na Stamford Bridžu, naveo je list Miror. Španski mediji spekulišu je Kurtoa zainteresovan za povratak u Madrid, gde je proveo tri godine na pozajmici u Atletiku, ali da će najverovatnije potpisati ugovor sa Realom. Čelzi bi tako ostao bez prvog golmana, pa uprava kluba želi da dovede novog. Takođe, Liverpul želi Harta, pošto se nisu dobro pokazali Simon Minjole i rezervista Loris Karijus. Kako se navodi, Hart želi da se vrati u Premijer ligu, ali uprava Torina namerava da otkupi njegov ugovor od Sitija.

15:41 - Horner zadovoljan odnosom dvojice vozača Red BulaDirektor Mercedesa Kristijan Horner rekao je da dobar odnos dvojice vozača te ekipe Danijela Rikarda i Maksa Verstapena pomaže njihovim nastupima i rezultatima u šampionatu Formule 1. "Najvažnija stvar je poštovanje. Ne tražimo od vozača da izlaze zajedno na večere, ali od njih tražimo da se poštuju i da poštuju ekipu. Njih dvojica su upravo to radili i činjenica da se dobro slažu može samo da nam koristi", rekao je Horner. Verstapen je ovu godinu počeo u ekipi Toro Roso, ali je uoči trke za Veliku nagradu Španije prešao u Red Bul, a Danil Kvjat poslat je u Toro Roso. Dvojica vozača Red Bula su se tokom sezone medjusbno borili i ozbiljno su ugrožavali dvojac Mercedesa. Rikardo (27) je sezonu završio na trećem mestu sa 256 bodova, iza šamiona Nika Rozberga i Luisa Hamiltona, a Verstapen (19) na petom sa 204 boda. "Danijel je u više navrata bio skoro kao Maksov stariji brat. Njihovi zahtevi su veoma slični, kao i povratne informacije koje dobijamo o bolidima. Vrlo često kada ih slušamo tokom kvalifikacija ili trka, komentari o vozilima su skoro isti, pa je za dizajnere i ostale u ekipi to odličan scenario", naveo je Horner.

14:46 - Klop: Liverpul ima tim za tituluTrener fudbalera Liverpula Jirgen Klop ocenio je da njegova ekipa može ove sezone da osvoji šampionsku titulu, prvu u Premijer ligi. Liverpul nije bio šampion Engleske od 1990. godine, dve godine pre nego što je osnovana Premijer liga. "Crveni" su u sezoni 2013-2014 sa trenerom Brendanom Rodžersom bili blizu titule, ali su šampionat završili sa dva boda manje od Mančester sitija. Otkako je Klop prošlog avgusta preuzeo ekipu, navijači se nadaju da bi klub mogao da postane šampion Engleske. "Ne radi se u poslednjih 25 godina. Mi smo sada tu. Mi smo sadašnja generacija. Koliko god da volimo igrače iz prošlosti koji su stvorili klub, mi ne možemo da obavimo njihov posao. Moramo da obavimo naš posao. Hajde da pokušamo to da uradimo. Dovoljno smo dobri za tako nešto i ovaj klub je dovoljno veliki", rekao je Klop. Nemački trener naveo je da će Liverpul uspeti da sačuva pojedine igrače, za koje su zainteresovani veliki evropski klubovi. "Imamo vlasnike kakvi su nam potrebni, pošto oni ne moraju da prodaju igrače. Iz našeg kluba niko ne mora da ode zbog novca. Nismo klub koji najbolje plaća igrače, ali možemo da ih platimo dovoljno da ostanu. Ovaj trenutak u Liverpulu je fantastičan i moramo da ga iskoristimo. Trenutno smo veoma dobri. budućnost je svetla, pa hajde da pokušamo", rekao je Klop. Posle 17 kola u Premijer ligi Liverpul je drugi na tabeli sa 37 bodova, šest manje od Čelzija.

14:01 - Junajted će ponuditi trenerski posao IbrahimovićuFudbalski klub Mančester junajted ponudiće svom napadaču Zlatanu Ibrahimoviću posao jednog od trenera, kada Švedjanin odluči da završi karijeru, preneli su danas britanski mediji.Bivši napadač Pari Sen Žermena i Barselone u oktobru je napunio 35 godina, ali je jedan od najboljih strelaca Premijer lige sa 11 golova u 16 utakmica.Kako je preneo Dejli Star, uprava želi da zadrži Ibrahimovića na Old Trafordu i kada se švedski fudbaler povuče, kako bi pomogao razvoj sledeće generacije Junajtedovih napadača.; Napadači Markuš Rašford i Entoni Marsijal ne dobijaju veliku minutažu zbog Ibrahimovićeve dobre forme, ali bi im on kao trener mnogo pomogao, dodaje se.Ibrahimović želi da se bavi trenerskim poslom kada završi igračku karijeru i gotovo sigurno bi prihvatio priliku da radi sa aktuelnim trenerom Junajteda Žozeom Morinjom, pošto dobro saradjuju."Zlatan razmišlja i o budućnosti i želi jednog dana da postane trener. U Junajtedu su to prihvatili i žele da mu pomognu. On ima pozitivan uticaj na sve i njegovo imenovanje na mesto jednog od trenera bi svima odogovaralo", naveo je izvor Dejli Stara.Pojedini mediji spekulisali su da bi Ibrahimović mogao da završi karijeru u Kini il SAD, ali je nedavno Morinjo to odbacio."Zaista sam srećan zbog njega. Možda neki misle da ne možeš biti najbolji strelac sa 35 godina, pošto igraš u Premijer ligi a ne u španskom prvenstvu. Ali, za njega je 35 isto kao 25, a La Liga je ista kao i Premijer liga. On postiže golove, igra dobro i srećan sam zbog njega jer će karijeru završiti igrajući na najvišem nivou, ne u Americi ili Kini", rekao je Morinjo.

13:22 - Lalatović novi trener ČukaričkogDosadašnji trener Vojvodine Nenad Lalatović novi je trener fudbalskog kluba Čukarički.Čukarički je danas poslao obaveštenje medijima u kome ih poziva na predstavljanje novog trenera Nenada Lalatovića.Promocija, kojoj će prisustvovati Lalatović i sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević, održaće se u ponedeljak od 14 časova u Beogradu.Lalatović je 16. decembra napustio Vojvodinu posle 13 meseci.On je na klupi Čukaričkog zamenio Gordana Petrića, koji je klub predvodio od septembra.Čukarički je jesenji deo sezone u Super ligi Srbije završio na 12. mestu sa 20 bodova.

11:40 - Ivana Španović - sinonim za konstantnostMeđunarodna atletska asocijacija (IAAF) tradicionalno je izdvojila događaje po kojima će se pamtiti 2016. godina, gde je u izveštaju o skoku udalj za žene najviše mesta je posvećeno uspehu srpske atletičarke Ivane Španović.Španovićeva je, kako prenosi IAAF, zasigurno oborila rekord za doslednost odnosno konstantnost.Najbolja srpska atletičarka u sezoni na otvorenom takmičila se u 10 različitih zemalja, na četiri kontinenta, i uprkos varijacijama u vremenskoj zoni i klimatskim uslovima, svi njeni skokovi bili su razmaku od 18 centimetara, gde je najslabiji iznosio 6,83 metara, a najbolji 7,10 koliko iznosi novi nacionalni rekord Srbije. Španovićeva je od 11 finala pobedila u osam, dva puta je zauzela drugu poziciju i jednom je bila treća na postolju, u Riju.Ujedno, šampionka Evrope pobedila je na pet mitinga iz serije Dijamantska liga, a samo je šestostruka svetska prvakinja i Olimpijska pobednica iz Londona Britni Ris bila bolja od Srpkinje. Ris je takođe atletčarka koja ima najbolji rezultat sezone, impresivnih 7,31.Pored titule vicešampionke sveta u dvorani, evropske prvakinje, bronzane iz Rija i osvajanje trofeja Dijamantske Lige, Ivana Španović definitivno iza sebe ima najuspešniju sezonu, ali upravo ta konstantnost među rezultatima i pomeranje granica ličnih rekorda iz godine u godinu čini Ivanu jednom od najboljih skakačica ovog vremena.

09:23 - Lampard: Voleo bih da se vratim u ČelsiEngleski fudbaler Frenk Lampard rekao je danas da bi voleo ponovo da igra u Čelsiju, ali da ta odluka ne zavisi od njega."Gde god da se nalazim, uvek ću biti iz 'plavce'. ;Džon Teri i ja smo Čelsijevi šta god da se desi. Što se mene tiče, obavaljaću bilo koju funkciju za ovaj klub. Još uvek ne znam šta će se desiti, iako imam bliske kontakte sa upravom kluba. Da li će moja uloga biti igračka ili neka druga, odluka nije u mojim rukama, tako da ne bih dalje širio tu priču", rekao je Lampard za engleske medije.Lampard je u londonskom klubu igrao od 2001. do 2014. godine, a za 'plavce' je odigrao 648 utakmica i postao rekorder po broju postignutih golova - 211."Osećam se spremno i sveže. Kad predjete 30. godinu onda počnete drugačije da gledate na neke stvari. Hoću da kažem, ako nastavim da igram to bi bilo savršeno", rekao je Lampard.Ovaj 38-godišnji fudbaler sredine terena je 2014. godine prešao u Njujork za koji je odigrao 31 utakmicu i postigao 15 golova.

09:00 - Odbojkaši Novog Pazara na finalnom turniru Kupa SrbijeOdbojkaši Novog Pazara plasirali su se na završni turnir Kupa Srbije, iako su u večerašnjem revanšu četvrtfinala, posle 108 minuta igre, poraženi od Spartaka u Ljigu sa 2:3 (25:22, 16:25, 18:25, 25:14, 7:15).Pazarci su izborili treći nastup u završnici najmasovnijeg domaćeg takmičenja u poslednjih pet godina, pošto su u prvom meču na domaćem terenu slavili rezultatom 3:0.Ekipu Spartaka do trijumfa je predvodio Nikola Gajević sa 16 poena, a pratili su ga Ivan Glavinić sa 15 i Nikola Milovanović sa 10 poena.Najefikasniji kod Novog Pazara bio je Aleksandar Simić sa 16 poena, dok je Irfan Hamzagić upisao 10.Mesto medju četiri najbolja tima u Kupu Srbije ranije je obezbedio prvoligaš Kosovska Mitrovica.Druga utakmica četvrtfinala izmedju branioca trofeja Crvene zvezde i Mladog radnika na programu je 26. decembra u Beogradu, a Požarevljani, koji su vodeći u Prvoj ligi, braniće prednost od 3:2 iz prvog meča.Partizan i Vojvodina će prvi četvrtfinalni duel odigrati 26. decembra u Beogradu, dok je revanš 25. januara u Novom Sadu.Finalni turnir Kupa Srbije, 52. po redu, održaće se 25. i 26. februara, a domaćin će biti naknadno odredjen.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track