BLOG UŽIVO, VIDEO: Pobede Makabija, Bamberga i Baskonije
Foto: Euroleague.net

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Pobede Makabija, Bamberga i Baskonije

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:56 - Pobede Makabija, Bamberga i BaskonijeKošarkaši Makabija pobedili su u Tel Avivu Darušafaku posle drame 93:92 u utakmici 16. kola Evrolige. Bio je to uzbudljiv meč u kome je domaćin posle prve četvrtine uspeo da povede sa čak 15 poena, kasnije imao i "plus 17", ali su gosti treću deonicu dobili čak sa 35:14 i poveli. Ipak, "ponos Izraela" je uspeo ponovo da stekne prednost i kada se činilo da je obezbedio pobedu, Darušafaka je došla na 90:93, a Vonamejker je imao tri bacanja. Međutim, pogodio je dva, pa je Makabi pobedio.Vims je bio najzaslužniji za trijumf sa 24 poena. Kod gostiju Klejburn je ubacio 18.Bamberg je deklasirao Barselonu 85:65. Još jednu sjajnu partiju je pružio decembarski MVP elitnog takmičenja Nikolo Meli. Italijan je meč završio sa dabl-dabl učinkom od čak 17 poena i 13 skokova, za ukupan indeks 30.I Baskonija je bila ubedljiva, savladala je Uniks 102:70. Raspucao se Rodrig Buboa, koji je u pobedničkom sastavu bio najefikasniji sa 29 poena (7/8 za dva, 5/8 za tri).

22:21 - Ubedljiv poraz Zvezde u AntverpenuBelgijski Antverpen je zabeležio maksimalnu pobedu u prvom meču šesnaestine finala Kupa CEV 2017. u konkurenciji odbojkaša. Antverpen je večeras, na svom terenu, pobedio Crvenu zvezdu sa 3:0, po setovima 25:23, 25:23 i 25:22, posle 89 minuta igre.Crvena zvezda će u drugoj utakmici šesnaestine finala biti domaćin Antverpenu u dvorani USC “Voždovac” na Banjici u Beogradu, u sredu, 18. januara od 19,00 časova.Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija 2 boda, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe posle dve utakmice imaju isti broj bodova, konačnog pobednika će odlučiti “zlatni set” (do 15 poena), koji će se odigrati odmah po završetku druge utakmice.U slučaju trijumfa, Crvena zvezda će u osmini finala igrati protiv pobednika dvomeča Mladost Brčko (BIH) – Volejs Rajnmajn (GER).Mečevi osmine finala Kupa CEV na programu su 1. i 15. februara.

22:03 - Odbojkaši PAOK-a pobedili Novi PazarOdbojkaši Novog Pazara izgubilil su večeras na svom terenu od grčkog PAOK-a sa 3:1 (25:23, 22:25, 25:15, 25:21), u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa CEV, posle 113 minuta igre.Pred oko 1.700 gledalaca u dvorani Pendik, ekipu iz Soluna predvodio je Haralampos Sakoglu sa 20 poena, a pratili su ga Dante Amaral sa 14 i Aleksandar Šafranovič sa 12 poena."Očekivali smo tešku utakmicu, pošto Novi Pazar igra odlično u prvenstvu Srbije. U sjajnoj atmosferi došli smo do pobede, koja nas približava sledećem kolu. Okrećemo se obavezama u šampionatu Grčke, a verujem da ćemo protiv Pazaraca slaviti i u revanšu", rekao je tehničar PAOK-a Vlado Petković.Irfan Hamzagić upisao je 13 poena za domaći sastav, jedan manje dodao je Srećko Ristić, dok je Hamza Zatrić meč završio sa 11 osvojenih poena."Žao mi je što pri našem vodjstvu od 21:19 u prvom setu nismo poentirali, već su igrači PAOK-a jednu loptu vratili praktično sa tribina i osvojili poen. Taj set dosta je uticao na krajnji ishod. Ovo nije naša najbolja odbojka, pa verujem da još nije sve gotovo", naveo je trener Novopazaraca Saša Stefanović.Revanš utakmica igraće se 19. januara u Solunu, a Novom Pazaru je potrebna pobeda od 3:0 ili 3:1 da bi izborio igranje "zlatnog seta".

20:55 - Efes pobedio GalatasarajKošarkaši Efesa pobedili su večeras na svom parketu u Istanbulu Galatasaraj sa 84:73 (22:18, 20:18, 24:23, 18:14) u prvoj utakmici 16. kola Evrolige.Efes je sredinom prve deonice uspostavio kontrolu nad utakmicom i postepeno počeo da uvećava prednost. Galatasaraj je početkom druge četvrtine uhvatio priključak, ali to je bilo sve što je uspeo da uradi, pošto je Efes odgovorio serijom 7:0 i ponovo se "odlepio".Stečenu prednost Efes do kraja susreta nije ispustio, a do trijumfa ih je predvodio Brajant Danston sa 17 poena i šest skokova, dok je Derik Braun dodao 13, a Džejson Grejndžer postigao je jedan manje.U ekipi Galatasaraja istakao se Vladimir Micov sa 17 poena, sedam skokova i tri asistencije, dok je najefikasniji bio Sinan Guler sa 20 poena.Efes je sada osmi sa po osam pobeda i poraza, dok je Galatasaraj poslednji, 16. sa četiri trijumfa i 12 poraza.

19:27 - Melg pobednik slaloma u ZagrebuItalijanski skijaš Manfred Melg pobedio je danas u trci slaloma u okviru Svetskog kupa voženom na Sljemenu kod Zagreba.Melg, koji je posle prve vožnje bio na petom mestu, do treće pobede u karijeri, a prve u sezoni, došao je u vremenu od dva minuta i tri hiljadita dela sekunde.Drugo mesto zauzeo je Nemac Feliks Nojrojter sa 72 stotinke zaostatka, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Norvežanin Henrik Kristofersen koji je bio 77 stotinke iza pobednika.Četvrto mesto zauzeo je Švajcarac Danijel Jule sa 99 stotinke zaostatka, dok je Austrijanac Mihael Mat zauzeo peto mesto, a lider u generalnom plasmanu Svetskog kupa i u poretku slaloma Marsel Hiršer bio je šesti sa sekund i 43 stotinke zaostatka.Britanac Dejv Rajding zauzeo je sedmo mesto, Švajcarac Luka Erni našao na osmom, a Francuz Žulijen Lizeru na devetom mestu, dok je Italijan Stefano Gros kompletirao prvu desetoricu.Hiršer je lider u generalnom plasmanu sa 753 boda, drugi je Norvežanin Kjetil Jansrud sa 482, dok je treći Francuz Aleksis Pinturo sa 465.U poretku slaloma prvi je Hiršer sa 300 bodova, prati ga Kristofersen sa 260, dok je Melg treći sa 246.Takmičenje u Svetskom kupu nastaviće se za vikend u švajcarskom Adelbodenu kada je na programu veleslalom.15:55 - Milanović: Poledica štiti samo svoj interesČlan odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Goran Milanović rekao je da predsednik Sindikata Nezavisnost Mirko Poledica štiti isključivo lični interes i da je izveštaj FIFPro-a predstavljen "zdravo za gotovo". "Poledica glumi sindikalnog lidera kako bi zaštitio samo lični interes. Žali se na izbor članova novog Arbitražnog suda i ističe kako u tom telu sada nema lični uticaj, a zaboravlja na činjenicu da ako je Arbitražni sud nezavisno telo, kao što jeste, onda niko i ne treba da ima uticaja na rad istog", rekao je Milanović. Svetski sindikat profesionalnih fudbalera (FIFPro) upozorio je u sredu igrače da ne potpisuju ugovore sa klubovima iz Srbije, označivši zemlju kao okuženje bez zakona i saopštio da stvari postaju još gore. Takođe, FIFPro je naveo da FŠ uklanja predstavnike igrača iz tela koja su ovlašćena da rešavaju sporove sa klubovima.Milanović je kao krivca označio Poledicu, za koga je rekao da radi "na štetu srpskog klupskog fudbala pod izgovorom zaštite interesa igrača, a da je njegov interes "bio i ostao samo lični".

15:30 - FSS: Nesporazum sa FIFPro izazvao domaći Sindikat fudbaleraFudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je da je do nesporazuma sa Međunarodnim udruženjem profesionalaca (FIFPro), koje je pozvalo igrace širom sveta da bojkotuju srpsku ligu zbog brojnih sporova i kašnjenja plata, došlo zbog netačnih i nepotpunih informacija koje je FIFPro dobio od srpskog Sindikata fudbalera. "Povodom jučerašnjeg saopštenja organizacije FIFPro u vezi sa reorganizacijom Arbitražnog suda FS Srbije, moramo da istaknemo i ukažemo da je u delu koji se tiče Arbitražnog suda, saopštenje koncipirano na osnovu netačnih i nepotpunih informacija koje je Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" (SPFN) uputio u decembru 2016. godine FIFPro-u. SPFN uputio je primedbe FIFPpro-u još pre nego što je novi Pravilnik o radu arbitražnog sud objavljen u službenom glasilu FSS što govori o njihovoj nameri da spreče sprovođenje korenitih promena u Arbitražnom sudu", navodi se u saopstenju FSS. Kako se istice, FSS je sačekao da prođu novogodišnji i Božićni praznici i juče je uputio zvaničan odgovor FIFPro-u na postavljena pitanja, a o spornoj situaciji informisao je i UEFA.15:00 - Agasi: Razočarali su me Federer i NadalBivši američki teniser Andre Agasi izjavio je da je bio razočaran reakcijama Rodžera Federera i Rafaela Nadala na njegovu knjigu. Agasi je 2009. objavio knjigu "Open" u kojoj je otkrio da je mrzeo tenis do 27. godine. "Video sam neke reakcije. Očekivao sam ih. Mislim ipak da bi bilo mnogo poštenije da su komentarisali nakon što su pročitali knjigu. Razočarala me je reakcija Rafaela Nadala (Španac je rekao da naštetio tenisu). Razumeo sam to i da je Federer (koji je bio razočaran i šokiran) branio tenis. Njih dvojica verovatno vole sport, ali to nije bilo na mestu sa njihove strane. U svakom slučaju, ja se nisam imao strah da izdam knjigu. Strah uvek zazire od istine", rekao je Agasi.

14:30 - Petar Vasiljević vodi Osasunu do kraja sezoneNekadašnji fudbaler Partizana Petar Vasiljević vodiće kao trener Osasunu do kraja sezone, saopštio je španski klub. Vasiljević, dosadašnji sportski direktor, zameniće Hoakina Kaparoša, koji je u prvih 16 kola osvojio samo sedam bodova i ostavlja ekipu na poslednjoj poziciji u Primeri. Navijači Partizana pamte Vasiljevića po pogotku iz 1994. godine kada je u poslednjim minutima revanša polufinala Kupa protiv Crvene zvezde postigao sjajan gol za pobedu crno-belih 3:1 i plasman u finale.

14:11 - Jeraj Alvares se postepeno vraća u tim Atletik BilbaaFudbaler Atletik Bilbaa Jeraj Alvares vratiće se u tim pošto se uspešno oporavio pošto je morao da bude operisan zbog raka testisa, saopštio je španski klub. Poslednji lekarski nalazi su pokazali da je uspela operacija krajem prošlog meseca i da nije potrebno dalje lečenje. Njegovo stanje će i dalje pratiti lakari, ali za sada nije potreban nikakav dodatni tretman, pa će se on tokom narednih nedelja postepeno vraćati u tim. Alvares, 21-godišnji odbrambeni fudbaler, u septembru je debitovao za prvi tim Atletik Bilbaa i postao jedan od važnijih igrača. Do sada je igrao na 17 utakmica.

13:50 - Silva vodi Hal do kraja sezonePortugalac Marko Silva imenovan je danas za menadžera Hal Sitija i vodiće ekipu do kraja sezone, saopstio je poslednjeplasirani tim Premijer lige. Silva, koji ima 39 godina, na klupi Hala naslediće Majka Filana i pokušaće da izbori opstanak u elitnom engleskom takmičenju. On je prošle sezone osvojio sa Olimpijakosom rekordnu 43. titulu šampiona Grčke, a prethodno je vodio Estoril i Sporting iz Lisabona. Debi na klupi Hala imaće narednog vikenda u FA kupu protiv Svonsija.

13:00 - Lion prodaje Tolisoa za 40 miliona evraFudbalski klub Lion spreman je da proda Korentina Tolisoa za 40 miliona evra. Ipak, predsednik Liona Žan Mišel Ola navodno neće da svog najboljeg fudbalera proda u januarskom prelaznom roku, već želi da sačeka leto. Mladi reprezentativac Francuske je ove sezone postigao sedam golova uz tri asistencije u svim takmičenjima, zbog čega je meta brojnih klubova. Najzainteresovaniji je Juventus, koji želi da nadje rešenje u veznom redu pošto je propao pokušaj dovodjenja Aksela Vitsela, koji je iz Zenita otišao u Kinu. Primarna želja Juventusa je reprezentativac Italije Marko Verati iz Pari Sen Žermena, za koga je spreman da ponudi 80 miliona evra.

12:25 - Nemanja Gudelj ostaje u Ajaksu?Prelazak Nemanje Gudelja iz Ajaksa u Tjandjin je pod znakom pitanja, pošto su holandski mediji danas preneli da je srpski fudbaler druga opcija za kineski klub. Kako se navodi, kineski klub Tjandjin Teda je dogovorio dolazak Džona Obija Mikela iz Čelsija, zbog čega je neizvesno da li će u taj klub preći i Gudelj. Mikel je navodno već u Kini, gde bi u toku dana trebalo da prodje lekarske preglede. Za Mikela su zainteresovani Valensija, Olimpik Marsej i Inter, ali je on prema pisanju medija odabrao Tjandjin, u kome bi nedeljno zaradjivao 165.000 evra, odnosno osam i po miliona godišnje. Gudelj je karijeru počeo u Bredi, odakle je otišao u AZ Alkmar, čiji je bio kapiten, a poslednju sezonu i po proveo je u Ajaksu, u kom je u medjuvremenu zbog sukoba sa trenerom izgubio mesto u timu. Za reprezentaciju Srbije je nastupio 16 puta, uz jedan postignut pogodak.

12:05 - Marinković tri nedelje van terenaKošarkaš Partizana Vanja Marinković pauziraće oko tri nedelje zbog povrede koju je dobio na utakmici FIBA Lige šampiona protiv Solnoka. Marinković je iskrenuo skočni zglob tokom trećeg perioda u pobedi crno-belih nad Solnokom 77:67, a pregledima je ustanovljeno da je u pitanju jača distorzija. Jedan od najboljih igrača ove sezone propustiće utakmice u Ligi šampiona protiv Šarlroa i AEK koje će odlučivati o daljem plasmanu. Takođe, trener Aleksandar Džikić neće moći da računa na utakmicama ABA lige protiv Karpoš Sokolija, FMP, Olimpije i Budućnosti. Marinković se pridružio Branislavu Ratkovici i Đorđu Majstoroviću koji su od ranije van stroja.

11:50 - Antić ponosan što je vodio Real, Barsu i AtletikoSrpski fudbalski stručnjak Radomir Antić rekao je da je ponosan što je vodio tri najveća španska kluba Atletiko, Real i Barselonu. "Privilegovan sam i ponosan što sam deo istorije tako velikih klubova. To me čini srećnim", rekao je Antić u šaljivom kvizu španskih medija. Antić nije mogao da se seti trenerskog debija, kada je 1988. godine preuzeo Saragosu. "Ne sećam se", rekao je Antić, koga su novinari podsetili na trenerski debi. Saragosa je u prvoj utakmici pod vodjstvom Antića igrala nerešeno bez golova sa Valensijom. On se, ipak, veoma dobro seća sezone 1995/96. kada je sa Atletiko Madridom osvojio titulu u španskom prvenstvu. Odmah je tačno odgovorio na pitanje da je bugarski fudbaler Ljuboslav Penev bio najbolji strelac sa 16 golova u toj sezoni. "Svaki igrač Atletika je postigao pogodak u toj sezoni. Jedini koji nije, bio je (golman Hoze) Molina", rekao je Antić.

11:30 - Midlsbro se pojačao iz Aston VileDosadašnji fudbaler Aston Vile Rudi Žested potpisao je ugovor sa Midlsbroom. Reprezentativac Benina je sa Midlsbroom potpisao ugovor do juna 2020. godine. Žested je u Aston Vilu preselio jula 2015. godine iz Blekburna i za taj klub je postigao devet golova na 50 utakmica. Midlsbro je, posle 20 odigranih kola, na 16. mestu na tabeli Premijer lige sa 19 bodova.

11:10 - Kokelan pauzira mesec danaFudbaler Arsenala Fransoa Kokelan pauziraće mesec dana zbog povrede zadnje lože, rekao je trener engleskog kluba Arsen Venger. Manjih problema sa povredom imaju i Loran Košelni i Lucas Peres, koji će zbog toga propustiti subotnju utakmicu protiv Prestona u FA kupu. Košelni ima problema sa butinom, a Peres sa člankom. Utakmicu protiv Prestona će propustiti Aleksis Sančes i Mesut Ozil, koje Venger želi da odmori. Svi ostali će biti u kombinaciji za tim jer je predstojeći duel "veoma važan" po Vengerovim rečima jer Arsenal FA kup vidi kao jedan od prioriteta.

10:50 - Miloš Milisavljević prešao u DinamikDosadašnji košarkaš Mega Leksa Miloš Milisavljević nastaviće karijeru u Dinamiku iz Beograda. Milisavljević je u Megu došao u letnjoj pauzi, a ove sezone je igrao na ukupno 15 utakmica u Ligi šampiona i ABA ligi. On je pre Mege igrao sedam godina za Spartak iz Subotice, a nastupao je još i za Santa Kruz Voriorse u Razvojnoj ligi i španskoj Manresi.

10:30 - Juventus želi VeratijaFudbalski klub Juventus spreman je da ponudi 80 miliona evra Pari Sen Žermenu za Marka Veratija, preneli su danas italijanski mediji. Kako se navodi, transfer će sačekati jun, pošto italijanski reprezentativac sezonu želi da završi u francuskom klubu. Problem može da predstavlja sukob dva kluba oko transfera Kingslija Komana pre nekoliko godina, što je već koštalo Juventus dovodjenja Bleza Matuidija iz PSŽ-a. Juventus se uzda da će ubediti ubediti čelnike PSŽ-a da prihvate ponudu s obzirom na to da je Verati simpatizer torinskog kluba. Verati je prošlog leta odbio da predje u Juventus.

10:05 - Milojevič blista u NumeiSrpski teniser Nikola Milojević plasirao se u polufinale čelendžera u Numei. Milojević je u četvrtfinalu pobedio Francuza Burža 2:1, po setovima 3:6, 7:6, 7:5. Srpski teniser će u polufinalu igrati protiv Španca Baena-Karbaljesa.09:30 - Nina Stojanović zaustavljena u četvrtfinalu ŠenženaSrpska teniserka Nina Stojanović nije uspela da se plasira u polufinale WTA turnira u Šenženu. Stojanovićeva, kojoj je ovo najveći uspeh u karijeri, poražena je u četvrtfinalu od Čehinje Katerine Siniakove 2:0, po setovimna 6:3, 6:4. Siniakova će se za plasman u finale boriti sa trećin nosiocem, Džoanom Kontom iz Velike Britanije, koja je u četvrtfinalu bila bolja od Kristine Pliškove sa 2:1 u setovima. Naša teniserka je plasmanom u četvrtfinale zaradila 13.121 dolara i 60 poena za WTA listu. WTA turnir u Šenženu igra se za nagradni fond od 750.000 dolara.

09:15 - Čikago pobedio KlivlendKošarkaši Čikaga iskoristili su neigranje Kajrija Irvinga i Kevina Lava i pobedili šampiona NBA lige sa 106:94 u noći izmedju srede i četvrtka. Najzaslužniji za trijumf bio je Džimi Batler, koji je 14 od svojih 20 poena postigao u poslednjoj četvrtini. U pobedničkom timu, koji je postigao ove sezone svojih rekodnih 13 trojki, istakao se i Dag Mekdermot sa 17. Lebron Džejms nije uspeo da bez svoja dva "ol star" saigrača pomogne Klivlendu. On je bio prehladjen nekoliko dana i njegov nastup je bio upitan do 20 minuta pre utakmice. Džejms je utakmicu završio sa 31 poenom, osam skokova i sedam asistencija, za 37 minuta u igri. U ostalim noćašnjim utakmicama NBA lige postignuti su sledeći rezultati: Orlando - Atlanta 92:111, Golden Stejt - Portland 125:117, Šarlot - Oklahoma 123:112, Njujork - Milvoki 104:105, LA Klipers - Memfis 115:106 i Sakramento - Majami 102:107.

08:43 - Lids dobio novog suvlasnikaVlasnik engleskog drugoligaša Lids Junajteda Masimo Čelino prodao je 50 odsto akcija tog kluba italijanskom investitoru. Polovinu akcija Lidsa kupio je Čelinov sunarodnik Andrei Radricani, jedan od osnivača kompanije MP&Silva, koja se bavi prodajom televizijskih prava. Lids je 1992. godine bio šampion Engleske, 2001. godine igrao je u polufinalu Lige šampiona, posle čega su usledili veliki finansijski problemi i ispadanje iz Premijer lige 2004. godine. "Od sada ću dugoročno biti posvećen Lidsu i kroz investicije ću raditi na tome da se donese stabilnost u klub. Cilj je održivi rast. Neću uraditi ništa što bi budućnost kluba dovelo u opasnost", rekao je Radricani. Lids je trenutno peti na tabeli druge engleske lige, Čempionšipa.08:15 - Miloš Jojić ostaje u KelnuSrpski fudbaler Miloš Jojić ostaje u Kelnu. Bivši fudbaler Partizana je u prvom delu sezone u Bundesligi odigrao samo četiri utakmice za Keln. "Miloš nikad nije izrazio želju da napusti klub. Njegov rad i pristup na treningu je kvalitetan, nemam zamerku. Posvećen je timu, vidimo da želi da napreduje. Želimo da i dalje bude deo našeg tima", rekao je trener Kelna Peter Štoger.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track