BLOG UŽIVO, VIDEO: Vukašin Jovanović na pozajmici u Bordou
Foto: Damir Dervišagić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Vukašin Jovanović na pozajmici u Bordou

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.22:15 - Vanja Milinković Savić prešao u Torino

22:00 - Radosav Petrović napustio Sporting

21:50 - Riberi pauzira dve nedeljeFudbaler Bajern Minhena Frank Riberi odsustvovaće oko dve nedelje sa terena zbog povrede desnog butnog mišića, koju je zadobio na današnjem treningu. Ovaj 33-godišnji Francuz, koga su u prethodne dve godine mučile povrede, morao je ranije da završi današnji trening. On će propustiti predstojeće bundesligaške utakmice protiv Šalkea i Ingoštata, kao i utakmicu Kupa protiv Volfsburga, dok je i nastup u Ligi šampiona protiv Arsenala pod znakom pitanja. Bajern je saopštio i dobre vesti. Bavarci su naveli da se Arturo Vidal oporavio i odradio ceo trening, kao i Arjen Roben. Trener Bajerna Karlo Ančeloti od ranije zbog povreda ne može da računa na Kingslija Komana, Ćavija Alonsa i Filipa Lama, koji su imali individualne treninge

21:30 - Odbojkaši Zvezde poraženi u NemačkojOdbojkaši Crvene zvezde poraženi su u prvom meču osmine finala Kupa CEV 2017. Nemački Volejs Rajnmajn je večeras u Ruselshajmu pobedio Crvenu zvezdu sa 3:1, po setovima 23:25, 25:13, 25:16 i 25:18. Revanš utakmice će se odigrati u utorak, 14. februara od 19,00 časova u Beogradu. Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija 2 boda, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe posle dve utakmice imaju isti broj bodova, konačnog pobednika će odlučiti “zlatni set” (do 15 poena), koji će se odigrati odmah po završetku druge utakmice. Pobednik dvomeča Crvena zvezda – Rajnmajn igraće u četvrtfinalu protiv pobednika duela Arago Set (FRA) – Lindemans Alst (BEL).

21:10 - Adebajor otišao u TurskuBivši fudbaler Arsenala i madridskog Reala Emanuel Adebajor novi je napadač istanbulskog Bašakšehira. On nije imao klub posle odlaska iz Kristal Palasa, ali je sada odlučio da potpiše za najprijatnije iznenađenje turskog šampionata, trenutno drugoplasirani tim na tabeli, koji ima podršku čak i predsednika Turske Tajipa Erdogana. Adebajor je u utorak prošao lekarske preglede u Istanbulu i potpisao ugovor na godinu i po dana. Ovaj 32-godišnji centarfor ima višegodišnje iskustvo iz Premijer lige, gde je proveo veći deo karijere igrajući za Arsenal, Mančester Siti, Totenhem i pomenuti Kristal Palas, a bio je još član Meca, Monaka i Reala.20:30 - Robinjo: Zbog Reala nisam prešao u ČelsiBivši fudbaler Reala Robinjo izjavio je da je njegov transfer u Čelsi propao jer se madridski klub naljutio na klub sa Stamford bridža. Brazilac je na Stamford Bridž trebalo da dođe 2008, da bi kasnije završio u Mančester Sitiju. On je bio velika želja tadašnjeg menadžera "plavaca" Luisa Felipea Skolarija, ali do transfera nije došlo. Brazilski napadač otkrio je glavni razlog zog čega nikada nije obukao dres Čelsija. "Moja želja bio je odlazak u Čelsi, Big Fil rekao mi je da ću im doneti veliku promenu jer je ekipi falila kreativnost u igri. Međutim, Realu se nije dopalo što je londonski klub već počeo da prodaje dresove s mojim imenom pre nego što je posao bio zaključen. Siguran sam da je to bio jedan od glavnih razloga što je transfer propao. Za Real je to stvar ponosa”, otkrio je 33-godišnji fudbaler.

20:00 - Luka Milivojević u Kristal PalasuDosadašnji fudbaler Olimpijakosa Luka Milivojević karijeru će nastaviti Kristal Palasu, objavili su danas britanski mediji. Kako pišu britanski mediji, Milivojević je uspešno prošao lekarske preglede u Kristal Palasu, koji je za njegov transfer izdvojio oko 14 miliona evra. Pored Olimpijakosa, Milivojević je nastupao za Anderleht, Crvenu zvezdu, Rad i Radnički iz Kragujevca. Kristal Palas se posle 22 utakmice u Premijer ligi nalazi u zoni ispadanja, odnosno na 18. mestu sa 16 bodova.

19:10 - Vukašin Jovanović na pozajmici u BordouFudbaler Zenita iz Sankt Peterburga Vukašin Jovanović narednih šest meseci igraće na pozajmici u Bordou, preneli su danas francuski mediji. Jovanović je i prošle zime bio želja Bordoa, ali francuski klub nije uspeo da dogovori finansijske ugovore sa Zvezdom, njegovim tadašnjim klubom. Jovanović, član omladinske reprezentacije Srbije koja je osvojila Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu, u Zenitu nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu. Trener Mirčea Lučesku ga je tako prekomandovao u drugim tim Zenita, za koji je 20-godišnji Jovanović upisao 25 nastupa. Bordo je posle 22 utakmice u prvenstvu Francuske sedmi na tabeli sa 32 boda, pet manje od četvrtoplasiranog Liona, koji trenutno zauzima poziciji koja naredne sezone vodi u neko od evropskih takmičenja.

18:30 - Federer - Nadal najgledaniji teniski meč"Eurosport" je saopštio da je nedeljno finale Australijan opena između Federera i Nadala (3:2) pratilo oko 20,7 miliona gledalaca širom Evrope. To je najgledaniji teniski meč svih vremena na "Eurosportu" i drugi najgledaniji događaj u istoriji tog kanala.

17:43 - Remi Voždovca sa KazahstancimaFudbaleri Voždovca igrali su bez golova sa Ordabasijem u prijateljskom meču u Turskoj, gde se "zmajevi" pripremaju za nastavak sezone.Voždovac je bio daleko bolji rival, ali nije uspeo da zatrese mrežu kazahstanog tima. Ješić, Srećković i Duronjić su opasno pripretili, na kraju je i Marković imao šansu, ali je ostalo 0:0.

17:08 - Fudbaleri Novog Pazara na pripremama u UlcinjuFudbaleri Novog Pazara otputovali su danas na pripreme u Ulcinj, a trener tog superligaša Nebojša Vučićević obećao je bolje rezultate u nastavku prvenstva."Prethodnih dana radili smo koliko su vremenski uslovi dozvolili. Doveli smo, praktično, ceo tim, a ja obećavam navijačima da ćemo biti bolji nego u prvom delu sezone. Za opstanak će trebati i malo sportske sreće, ali ne bih došao da nisam optimista", rekao je Vučićević.On je na pripreme poveo 25 fudbalera, među njima i Ivana Markovića i Mladena Popovića, donedavno napadače pljevljskog Rudara i Inđije, kao i ofazivnog vezistu Stefana Milojevića, koji je stigao iz Bežanije."Popović se vratio, bio je tu 2013. godine kad sam vodio Pazarce. Milojevića znam od malih nogu i mislim da je vreme da konačno bljesne. Ima tu još momaka kojima verujem, poput Srdje Kneževića. Cilj je da budemo jaki i ne budemo lak plen kao jesenas. Kad to kažem, mislim i na Crvenu zvezdu, Partizan i Vojvodinu", naveo je Vučičević.Osim Markovića, Popovića i Milojevića, u Ulcinju će do 12. februara trenirati i Mladen Živković, Pavle Nićiforović, Jovica Vasilić, Mirsad Brunčević, Ervin Kačar, Denis Biševac, Lazar Pajović, Aleksandar Tasić, Slavko Marić i Ermin Ibrahimović.U ekspediciji Novog Pazara su i Mirza Delimedjac, Faruk Bihorac, Irfan Vusljanin, Aleksandar Djoković, Luka Sinđić, Miloš Plavšić, Kenan Muslimović, Mehmed Avdić, Admir Kecap, Petar Ilić i Nenad Perović."Očekujem još tri ili četiri prava pojačanja, pre svega štopera, špica i centralnog veznog, da bi narednih danih uspeli da kompletiramo jednu potpuno novu ekipu. U ovom sastavu ćemo prvi put raditi sa loptom tek u Ulcinju", kazao je Vučićević.Strateg Novog Pazara najavio je odigravanje nekoliko kontrolnih utakmica, a medju rivalima će sigurno biti Zeta i Iskra iz Danilovgrada.

16:40 - Boaće se pridružio fudbalerima Zvezde na KipruFudbaler iz Gane Ričmond Boaće pridružio se danas Crvenoj zvezdi na pripremama u kiparskom gradu Pafos.Reprezentativac Gane je u hotel u Pafosu stigao dok su fudbaleri Zvezde igrali prijateljsku utakmicu sa madjarskim Šopronom.Ovaj 24-godišnji napadač je u ponedeljak prošao lekarske preglede i potpisao ugovor sa Zvezdom, u kojoj će narednih godinu i po dana igrati kao pozajmljen fudbaler italijanske Latine.Fudbalerima Zvezde će se kasno večeras pridružiti srpski reprezentativci Srdjan Plavšić i Filip Manojlović, koji su sa selekcijom sastavljenom od superligaških igrača bili u San Dijegu.Večeras će takodje doći i Gelor Kanga, koji je bio sa reprezentacijom Gabona na Kupu afričkih nacija, dok će Džon Ruis doći narednih dana.

16:17 - Rendulić za pobedu Zvezde protiv ŠopronaFudbaleri Crvene zvezde ostvarili su prvu pobedu na pripremama na Kipru, pošto su savladali mađarskog drugoligaša Šopron 1:0 (0:0). Jedini pogodak postigao je Zoran Rendulić u 48. minutu. Sledeći meč Zvezda igra za dva dana protiv rumunske Olimpije Satu Mare.

16:00 - FK Partizan potpisao profesionalne ugovore sa šestoricom omladinacaFudbalski klub Partizan potpisao je danas profesionalne ugovore sa šestoricom svojih igrača iz omladinske škole. Kako se navodi u saopštenju na klupskom sajtu, ugovori su na tri godine, a potpisali su ih golmani Jovan Trnić (1996) i Đorđe Vukanić (2000), kao i napadač Nikola Nović (2000). Ugovore su potpisali i trojica veznih igrača Filip Čermelj (2000), Lazar Vujanić (1999) i Igor Šehapi (2000).

15:41 - Stojanović iz Voždovca prelazi u belgijski KortrajkFudbaler Voždovca Jovan Stojanović potpisaće ugovor na četiri i po godine sa belgijskim Kortrajkom ako prođe lekarske preglede, saopštio je beogradski klub. "Ako sve prođe kako treba, a ne sumnjamo da hoće, klub će dobiti pristojno obeštećenje. Iako smo imali i bolje ponude za njega iz drugih zemalja, poštovali smo njegovu želju da ode u Belgiju. Ovo je još jedan od dokaza kako klub napreduje i raste, jer je on poslednji u nizu naših igrača koji je otišao u odličan evropski klub. Jovanu želimo sve najlepše u nastavku karijere", rekao je generalni direktor Voždovca Goran Grkinić. Stojanović je najbolji strelac Voždovca ove sezone u Super ligi Srbije sa 10 golova. "Ove sezone smo krenuli dobro, pa smo malo usporili, ali uspeli smo da napredujmo do kraja prvenstva, kako cela ekipa, tako i ja. Atmosfera u klubu je odlična. Ipak, to je fudbal i moramo ići dalje. Želim svima sve najbolje u nastavku sezone, pre svega ostvarivanje cilja ulaska u plej-of, a neka se cilj produži i neka se napravi korak ka Evropi", rekao je Stojanović.

Jovan Stojanović, foto: Saša Pavlić
Jovan Stojanović, foto: Saša Pavlić

15:20 - Treneri o žrebu za Kup Radivoja Koraća: Specifično takmičenjeTreneri učesnici košarkaškog Kupa Radivoja Koraća bili su oprezni u reagovanjima na današnji žreb za završni turnir tog takmičenja, naglasivši da je to specifično takmičenje. Trener branioca trofeja Mega Leksa, Dejan Milojević kazao je da svaki tim ima svoje šanse. "Kup je specifično takmičenje u kome se na jednu utakmicu odlučuje sve. Mislim da svako tu ima svoju računicu i svoje šanse. Partizan je u odličnoj formi ove godine, bio bi nam protivnik u polufinalu, pod uslovom da pobedimo Dinamik, koji je jedna sjajna ekipa. Ove godine su pravo otkrovenje, igraju dobro, gledao sam nekoliko utakmica. (Miroslav Nikolić) Muta mi je bio trener, odličan je trener. Idemo korak po korak. Čeka nas težak posao u četvrtfinalu. Mi smo u borbi za opstanak u Jadranskoj ligi i sigurno će nam misli biti fokusirane na to, ali moraćemo taj vikend da zaboravimo sve goruće probleme", rekao je Milojević novinarima posle žreba u Beogradu. Trener Partizana, prošlogodišnjeg finaliste, Aleksandar Džikić razmišlja na sličan način, ali se nije složio sa pitanjem novinara da je ovo prilika za popravni ispit. "Kup zaista jeste specifično takmičenje, jer u tri dana treba da pobediš tri protivnika da bi došao do trofeja. Zamišljen je tako da 'manji' imaju šanse protiv 'velikih'. Nemali broj puta se nije dešavalo onako kako ljudi predvidjaju ili očekuju...Imamo novi tim, svi imaju novi timove, ne slažem se sa pričom o popravnom. Ono što ja lično želim je jedna stvar, a ono što će se verovatno desiti je drugo. Idemo utakmicu po utakmicu. Vrlo je važno rasporediti energiju za celo kup takmičenje", rekao je Džikić. Crvena zvezda je šampion države i Jadranske lige i trenutno je neporažena u regionalnom takmičenju i igra odlično u Evroligi, tako da je verovatno prvi favorit takmičenja, ali njen trener Dejan Radonjić rekao je da još nije vreme da priča o kupu. "Do kupa čeka toliko toga da se kratkim obraćanjem medijima završava analiza kupa, jer mi do prvog duela protiv Vršca imamo pet utakmica, dva u Evroligi i tri u Jadranskoj ligi, u rasporedu koji je prilično... nestvaran, ali šta je tu je. Nakon toga će biti konkretnija priča o prvom protivniku i svemu što nas čeka u kupu. To je takmičenje koje donosi uvek različita iznenadjenja, nekad veća nekad manja. Da sačekamo da prodje period naših velikih obaveza...jer nije ni dobro ni realno da se sada pravi neka konkretnija analiza vezana za same utakmice u kupu", rekao je Radonjić. Trener FMP-a Branko Maksimović ocenio je da njegov tim ima dobar žreb, jer u četvrtfinalu igra protiv Spartaka. "Veoma dobar žreb za nas. Vidite, kup je jedna utakmica, uvek moraš da igraš sa nekim od, tako da kažem, favorita. U jednoj utakmici svi imaju jednu šansu. Svi koji dolaze na kup u Nišu gaje ambicije da mogu da ga osvoje. Mi ćemo otići maksimalno spremni, uradićemo sve što je u našoj moći da drugog dana iznenadimo pobednika duela Zvezda - Vršac. Uradićemo i sve što treba da prvog dana pobedimo Spartak, koji ove godine igra odlično. Čeka nas lepa košarka, pozivam navijače da dodju i uživaju", rekao je Maksimović.

14:56 - Bilić: Paje ne mora da se izvinjava navijačimaTrener Vest Hema Slaven Bilić rekao je da bivši fudbaler tog kluba Dimitri Paje ne mora da se izvinjava navijačima zbog odlaska u Olimpik. Paje je početkom meseca odbio da igra za Vest Hem, pošto je želeo da se vrati u Olimpik iz Marseja, zbog čega su ga navijači oštro kritikovali. Navijači su zamenili njegove dresove u klupskoj prodavnici, a neki su precrtali njegovo ime na poledjini dresa i vredjali su ga putem društvenih mreža. On je u nedelju uveče prešao u Olimpik, a britanski mediji naveli su da je transfer vredan 25 miliona funti. "Da li duguje izvinjenje? Ne. Ne bih rekao. Fudbaleri uvek menjaju klubove i ne želim da ulazim u to šta je trebalo da kaže. On je otišao, vratio se kući, to je bila njegova želja i neću zaboraviti koliko nam je značio. Bio je sjajan. Bio sam srećan i ponosan zbog mog tima i mojih saradnika što smo mu pomogli da ostvari sve što je ostvario", rekao je Bilić. "Ono što je postigao sa nama je sjajna priča za Vest Hem, za Premijer ligu i Francusku. To neću zaboraviti samo zato što je otišao. Zaista mu želim dobro", dodao je hrvatski trener. Bilić je 12. januara rekao da ga je Paje obavestio da ne želi da igra. Bilić, kao ni suvlasnik kluba tada nisu želeli da prodaju francuskog reprezentativca. "To je bio deo taktike. Bilo je jasno od prvog dana, kada sam obavestio javnost, da će on otići i naravno, želeli smo najbolju cenu za klub. Želim da mu zahvalim na svemu što je učinio za nas, prošle godine je bio briljantan. Sada je ta priča završena, želim mu sreću i sve najbolje u Marseju", rekao je Bilić.

Slaven Bilić, foto: Reuters
Slaven Bilić, foto: Reuters

14:43 - Ranokija prešao na pozajmicu u HalOdbrambeni fudbaler Intera Andrea Ranokija prešao je na pozajmicu u Hal siti do kraja sezone. Ranokija je na leto 2010. godine iz Djenove prešao u Inter, ali nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu, zbog čega je deo prošle sezone proveo na pozajmici u Sampdoriji. On će biti na raspolaganju treneru za sutrašnju utakmicu protiv Mančester junajteda, a kako je preneo Skaj, Hal će ga umesto Intera plaćati do kraja sezone.

14:25 - Mega počinje odbranu trofeja u Kupu protiv DinamikaKošarkaši Mega Leksa počeće odbranu trofeja u Kupu Radivoja Koraća u četvrtfinalu protiv Dinamika, odlučeno je žrebom u Beogradu. Takmičenje u Kupu Radivoja Koraća održaće se od 16. do 19. februara u Nišu, u hali Čair. Žreb je bio poludirigovan, tako da su izvlačeni klubovi Jadranske lige protiv ekipa iz domaće lige. Prvog dana takmičenja, 16. februara, prvo igraju FMP-Spartak, dok od 21 čas počinje duel Crvene zvezde i Vršca. U polufinalu, 18. februara igraće pobednici tih duela. Drugog dana Mega će igrati protiv Dinamika, a prošlogodišnji finalista Partizan protiv Dunava od 21 čas. U polufinalu 18. februara igraće pobednici tih duela. Finale je na programu 19. februara od 21 čas. "Svi znamo koliko je ovo takmičenje važno. Nadam se će ovo biti još jedna prilika da navijači istinski uživaju. Želimo da publika napuni Čair i da navija korektno, a ekipama dobar turnir", rekao je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović. On je zahvalio Nišu da dobroj organizaciji prethodnih turnira i podsetio da će za vreme takmičenja seniorskih ekipa, biti održano takmičenje u Kupu i za pionire.

14:11 - Hese Rodriges prešao na pozajmicu u Las PalmasFudbaler Pari Sen Žermena Hese Rodriges prešao je na pozajmicu u Las Palmas do kraja sezone. Za Rodrigesa su bili zainteresovani Liverpul, Midlsbro i Roma, ali je 23-godišnji napadač odlučio da se vrati u Španiju i Las Palmas, gde je rođen. Hese je prošlog avgusta iz Real Madrida prešao u Pari Sen Žermen, ali nije uspeo da se izbori za mesto u timu. On je u prvom delu sezone odigrao samo devet prvenstvenih utakmica i postigao jedan gol. Poslednji put igrao je 14. decembra protiv Lila (3:1) u Liga kupu. "Hese Rodriges će igrati za Las Palmas do 30. juna. Njegova želja da igra u žutom dresu je bila ključna za postizanje dogovora. Njegova želja preovladala je nad interesovanjima italijanskih i engleskih klubova, koji su želeli da plate Pari Sen Žeremnu mnogo novca za njega", navodi se u saopštenju Las Palmasa. Hese će danas obaviti lekarske preglede i biće predstavljen, a u Las Palmasu će nositi dres sa brojem 10.

13:42 - Krunić poražena u Kineskom TajpehuSrpska teniserka Aleksandra Krunić završića je učešće na turniru u Kineskom Tajpehu u prvom kolu, posle poraza od Čehinje Lucije Safarove 6:3, 6:4. Safarovoj, dobitnici specijalne pozivnice za ovaj turnir, dva brejka su bila dovoljna da opravda ulogu favorita protiv teniserke čiji je renking za 77 pozicija slabiji na WTA listi.Safarova se u narednoj rundi sastaje sa Anastasijom Sevastovom iz Letonije. Ranije danas takmičenje na turniru u Kineskom Tajpehu završila je i Jelena Janković, nakon što je izgubila od Kurumi Nare iz Japana 6:7 (4:7), 7:5, 6:4.

13:17 - Ruski olimpijski šampion u bobu suspendovan zbog dopingaJedan od članova ruskog bob tima, koji je osvojio zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine, suspendovan je na četiri godine zbog dopinga. Kako je saopštila Antidoping agencija Rusije, Dmitrij Trunenkov, koji je u bobu četvorosedu osvojio zlato u Sočiju, bio je pozitivan na doping prošle godine i tada ga je suspendovala Ruska bob federacija. U saopštenju se ne navodi koju supstancu je Trunenkov navodno uzimao. Uprkos suspenziji njemu neće biti oduzeta zlatna medalja. On je suspendovan prošlog aprila, četiri meseca pre nego što se povukao iz takmičenja. Istraga o njegovom slučaju je odvojena od istrage koja se vodi za sistemski doping, koji je navodno prikrivala i finansirala ruska država na Igrama u Sočiju.

12:43 - Adebajor prešao u BašakšehirNekadašnji fudbaler Arsenala i madridskog Reala Emanuel Adebajor novi je napadač istanbulskog Bašakšehira. Snažni napadač iz Togoa prethodnih meseci nije imao klub posle odlaska iz Kristal Palasa, ali je sada odlučio da potpiše za najprijatnije iznenađenje turskog šampionata, trenutno drugoplasirani tim na tabeli, koji ima podršku čak i predsednika Turske Tajipa Erdogana. Adebajor je danas prošao lekarske preglede u Istanbulu i potpisao ugovor na godinu i po dana. Ovaj 32-godišnji centarfor ima višegodišnje iskustvo iz Premijer lige, gde je proveo veći deo karijere igrajući za Arsenal, Mančester Siti, Totenhem i pomenuti Kristal Palas, a bio je još clan Meca, Monaka i Reala.

12:22 - El Gazi potpisao za LilDosadašnji fudbaler Ajaksa Anvar El Gazi potpisao je ugovor na četiri i po godine sa Lilom, saopštio je francuski klub. Lil nije saopštio detalje transfera, a list Ekip preneo je da 21-godišnji napadač plaćen sedam miliona evra.El Gazi je prvo pojačanje Lila u januarskom prelaznom roku, koji se danas završava. "Cilj je da se borim za klub, a golovi će kasnije doći", rekao je El Gazi. On je odigrao ukupno 98 utakmica za Ajaks i postigao je 23 gola.Lil ima problema sa napadačima, pošto su u 22 prvenstvene utakmice postigli 21 gol. Klub je 11. na tabeli sa 23 boda zaostatka za vodećim Monakom.

12:07 - Oskar: Nisam otišao u Kinu samo zbog novcaFudbaler Šangaj SIPG-a Oskar rekao je da u taj kineski klub nije prešao samo zbog novca, već zato što je želeo veću minutažu i utakmice, kako bi se izborio za povratak i ustalio u reprezentaciji Brazila. Oskar je ove sezone odigrao samo pet prvenstvenih utakmica za Čelzi, zbog čega je za transfer vredan 60 miliona funti prešao u Šangaj SIPG.Iako 25-godišnji fudbaler priznaje da je nedeljna plata od 400.000 funti bila važan faktor, rekao je da je želeo da igra više utakmica kako bi se ustalio u državnom timu. "Prošle godine sam imao ponudu iz Kine, ali nisam želeo da razgovaram o tome. Sada sam saslušao šta imaju da ponude, a taj projekat zvuči savršeno. U svakom novom razgovoru imali su atraktivniju ponudu. Finansije su mi bile važne, ali nije sve u novcu. Nisam sam, tu su supruga i deca i mora biti lepo u Šangaju. Nisam igrao mnogo u Čelziju i kada sam čuo da su iz Šangaja zaintersovani, bio sam srećan", rekao je Oskar za magazin 4-4-2. Oskar je karijeru počeo Sao Paolu, igrao je za Internasional, a 2012. godine prešao je u Čelsi. On je sa tm klubom osvojio tri trofeja, Ligu Evropa, Premijer ligu i Liga kup. "Bilo mi je veoma teško da odem. Igrao sam tamo skoro pet godina i doživeo mnogo lepih trenutaka sa klubom. Poštujem ekipu i navijače. (Trener Antonio) Konte je dobar momak. Poštovao je moju odluku i razumeo da želim više da igram. Kada je došao u Čelzi rekao sam mu da su neki klubovi zainteresovani za mene. On je rekao da sam deo njegovih planova i odlučio sam da ostanem, ali stvari se menjaju", rekao je Oskar.

11:46 - Kerol: Nisam bio spreman za Liverpul, "guglao" sam saigračeEngleski fudbaler Endi Kerol priznao je da svojevremeno nije bio spreman da pređe iz Njukasla u Liverpul, uprkos želji da ne menja klub, a otkrio je i da je tada morao da "gugla" kako bi upoznao nove saigrače. Sadašnji napadač Vest Hema u januaru 2011. godine za 40 miliona evra došao je na Enfild, što se ispostavilo kao jedan od najvećih promašaja u istoriji Liverpula. "Kada sam helikopterom išao ka Liverpulu morao sam na telefonu da "guglam" i vidim ko igra za taj tim. Znao sam Džerarda i nekoliko momaka, a voleo sam Njukasl i nisam bio spreman da idem. To je bio šok za mene", iznenadio je sve Kerol pričom za Dejli Mejl. Kerol je dodao da je bio mlad za veliki klub kao što je Liverpul, kao i da mu je laknulo kada je potpisao za Vest Hem. "Imao sam 22 godine, nikada ne bih mogao da se pronađem u Liverpulu. Došao sam u Vest Hem i osećao sam se kao kod kuće, odnosno kao u Njukaslu", poručio je 28-godišnji fudbaler. Kerol je za nešto više od sezonu i po u Liverpulu postigao 11 golova na 58 utakmica, kasnije je prešao u Vest Hem na pozajmicu, a potom i trajno.

Endi Kerol, foto: AP
Endi Kerol, foto: AP

11:31 - Bejli potpisao za BajerDosadašnji fudbaler Genka Leon Bejli potpisao je ugovor sa Bajerom iz Leverkuzena do 2022. godine. "Ovaj momak bio je na listi želja brojnih evropskih klubova. Zbog toga smo srećniji, što smo mogli da pobedimo tako jaku konkurenciju", rekao je sportski direktor Bajera Rudi Feler. Bejli (19) će moći da igra za Bajer u Ligi šampiona, uprkos tome što je ove sezone igrao za Genk u Ligi Evropa. "Leverkuzen je poznat po tome da pomaže igračima da se razviju. Fudbal koji se igra ovde je atraktivan. Svidja mi se", rekao je Bejli, koji će u Bajeru nositi dres sa brojem devet.

11:16 - Đuričić odigrao 100 minuta, pa ga Sampdorija otkupilaItalijanski prvoligaš Sampdorija otkupio je kompletan ugovor fudbalera Filipa Đuričića od Benfike. Povremeni reprezentativac Srbije letos je stigao na jednogodišnju pozajmicu u Sampdoriju, a sada je bio deo razmene, pošto je u drugom smeru otišao talentovani desni bek Pedro Pereira, tačnije vratio se u matični klub. Sampdorija je odlučila da aktivira otkup Đuričića iako je odigrao samo 100 minuta ove sezone u Seriji A, odnosno sedam utakmica. Ovaj 25-godišnji vezista prethodno je igrao za Anderleht, Sautempton, Majnc, Herenven i obrenovački Radnički. Dres nacionalnog tima oblačio je 24 puta, uz četiri gola.

10:40 - Teri: Nadam se da neću igrati ove sezoneFudbaler Čelzija Džon Teri rekao je da mu neće smetati da ne odigra nijednu utakmicu do kraja sezone, ako bi to garantovalo uspehe i trofeje londonskom klubu. Dugogodišnji kapiten Čelsija skoro da ne igra ove sezone kod trenera Antonija Kontea i promene sistema na 3-4-3. On je u avgustu bio tri puta u prvom timu i jednom u septembru, a jednom je u igru ušao sa klupe, u novembru protiv Evertona. Prednost imaju defanzivci Gari Kejhil, Dejivd Luiz i Sesar Aspilikueta. Čelzi je prvi na tabeli Premijer lige i plasirao se u peto kolo FA kupa. "Prvo i najvažnije, ekipa 'leti', igra neverovatno. Ponekad ne možeš ništa da uradiš. Počeo sam prve četiri utakmice u sezoni i povredio sam se. Izgubili smo na domaćem terenu protiv Liverpula i Arsenala, a trener me je pitao kada se vraćam na teren. Od tada smo 13 utakmica neporaženi, oporavio sam se, ali ne mogu da udjem u prvi tim. Igraču je to teško da prihvati, ali prihvati", rekao je Teri. On je dodao da je Konte od početka bio iskren, pošto mu je rekao da se neće vratiti u tim koji već igra dobro. "Iskren sam kada kažem da se zaista nadam da neću više igrati ove sezone, jer bi to značilo da je ekipa nastavila sa pobedama. Da li to možete da čujete od igrača koji je pet godina u klubu? Mislim da ne. Da li to možeteda čujete od igrača koji igra, ali se žali svake nedelje? Ja se nijednom nisam požalio. Treniram neverovatno, moraš da radiš na pravi način zbog ljubavi i poštovanja prema klubu i zbog toga kakav je klub bio prema tebi prethodnih godina",rekao je 36-godišnji Teri. Teri će na kraju sezone postati slobodan igrač, a rekao je da se nada nekom trenerskom poslu u klubu, u nekom trenutku. "Volim klub i nadam se da ću se vratiti, za godinu, dve, ove godine, zaista ne znam. To je nešto što želim da radim, da budem ambasador kluba. Kada pomislim na Čelsi, mislim na Lampsa (Frenk Lampard), Eša (Ešli Kol) i Didijea (Drogba)", naveo je Teri.

Džon Teri, foto: Reuters
Džon Teri, foto: Reuters

10:05 - Rikardo: Možemo da se borimo za Mercedesom za tituluVozač Red Bula Danijel Rikardo rekao je da njegova ekipa ove sezone može da se bori sa Mercedesom i Luisom Hamiltonom za šampionsku titulu u Formuli 1. Posle teške 2015. godine, Red Bul je prošle godine bio drugi najbolji tim u Formuli 1, iza šampiona Mercedesa. Takodje, Red Bul je jedina ekipa, osim Mercedesa, koja je prošle sezone pobedjivala u šampionatu (Španija i Malezija). "Mislim da možemo da se borimo sa njima, da. Ako napredujemo kao što smo prošle sezone, mislim da Hamilton ništa neće dobiti lako", rekao je Rikardo, preneo je Skaj Sports. Aktuelni šampion Niko Rozberg završio je karijeru posle osvajanja titule, a Rikardo, koji je sa njim prošle sezone putovao na trke, rekao je da razume odluku nemačkog vozača. "Prvo sam se iznenadio, ali kada sam razmislio i stavio se u njegovu poziciju, bolje sam razumeo tu odluku. On ima porodicu, dugo je u sportu i pre nego što je počeo da se takmiči. Imao je dugu karijeru. Umoriš se od svih putovanja i obaveza, a on je ostvario šta je želeo, pa je vreme da se odmori. Sve shvatam", naveo je Rikardo.

09:54 - Janković eliminisana na startu u Kineskom TajpehuNajbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković eliminisana je već na startu turnira u Kineskom Tajpehu, porazom u prvom kolu od Kurumi Nare iz Japana 6:7 (4:7), 7:5, 6:4. Jankovićeva, osmi nosilac na turniru, izgubila je od 87. teniserke sveta posle dva sata i 44 minuta velike borbe. Nara je uspela da se izdigne posle izgubljenog prvog seta i bude prisebnija u završnicama naredna dva, pa će u narednoj fazi igrati sa Kineskinjom Ling Žu. Na istom turniru, čiji je nagradni fond 226.750 dolara, učestvuje i Aleksandra Krunić koja se u prvom kolu sastaje sa Čehinjom Lucijom Safarovom.

Jelena Janković, foto: Fonet AP
Jelena Janković, foto: Fonet AP

08:18 - Las Palmas slavio protiv ValensijeFudbaleri Las Palmasa pobedili su na svom terenu ekipu Valensije sa 3:1, u poslednjoj utakmici 20. kola španske Primere. Las Palmas je, posle sedme pobede od početka šampionata, 11. na tabeli sa 28 bodova. Valensija je prekinula seriju od dve pobede i ostala na 15. poziciji sa 19 bodova. Valensija je na večerašnjem meču povela u 21. minutu golom Santija Mine, ali je domaća ekipa u od tog trenutka preuzela inicijativu i u nastavku preokrenula rezultat. Honatan Vijera je 42. minutu izjednačio rezultat, a preokretu Las Palmasa pomogao je i Munir El Hadadi koji je 51. minutu zaradio drugi žuti karton. Prednost Las Palmasu doneo je Maurisio Lemos u 58. minutu, a tri minuta kasnije konačan rezultat postavio je Kevin-Prins Boateng. Las Palmas u narednom kolu gostuje Granadi, dok Valensija dočekuje Eibar.

08:01 - Konte: Biće mi žao da vidim odlazak Ivanovića iz ČelsijaMenadžer Čelsija Antonio Konte potvrdio je da je srpski fudbaler Branislav Ivanović u pregovorima sa drugim klubovima i da bi čak mogao da ode do kraja zimskog prelaznog roka. Kako su preneli britanski i ruski mediji, Ivanović je blizu odluke da postane fudbaler Zenita sa godišnjom platom od pet miliona evra, ali na kraju sezone, kada mu istekne ugovor sa londonskim klubom. "Iskreno, ne pričam sa igračima oko njihovih odluka. Znamo da Ivanović priča sa ostalim klubovima i za sada ništa više od toga, sačekaćemo. Dao je mnogo Čelziju, osvojio pregršt trofeja, ali i u 32. godini želi da igra stalno na vrhunskom nivou, to moramo da poštujemo", rekao je Konte na konferenciji za medije. Italijanski stručnjak izostavio je Ivanovića iz starne postave posle promene formacije u 3-4-3 u oktobru, što se poklopilo sa sjajnom serijom pobeda 'plavaca'. "Ako ne igraš mnogo, uvek postoji opcija da pređeš u drugi tim. Biće mi žao da vidim Ivanovića kako napušta Čelzi", zaključio je Konte. Ivanović je 2008. godine stigao iz moskovske Lokomotive u Čelzi i dao veliki doprinos u osvajanju dve titule Premijer lige, Lige šampiona i Lige Evrope.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track