DEJAN RADONJIĆ O AKTUELNOM TRENUTKU: I kada dođe poraz nećemo skrenuti s puta!
Foto: Saša Pavlić

Trener crveno-belih potpuno otvoreno

DEJAN RADONJIĆ O AKTUELNOM TRENUTKU: I kada dođe poraz nećemo skrenuti s puta!

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić gostujući u jutarnjem programu televizije Pink kod Gordane Uzelac, govorio je o aktuelnom trenutku kako u srpskoj, tako i u evropskoj košarci.

Košarkaši Crvene zvezde iz utakmice u utakmicu Evrolige prevazilaze očekivanja, kako publike tako i stručnjaka igre pod obručima.

Jer, Crvena zvezda igra najbolju košarku u Evropi!

Ekipa Dejana Radonjića je u svakoj utakmici Evrolige nadigrala najskuplje timove Evrope, a ono što je na startu takmičenja delovalo kao san polako postaje java!

Ipak, ono što imponuje i više od rezultata je kvalitat košarke koji prikazuje srpski i regionalni šampion. Od najbolje odbrane u Evropi, preko sjajne tranzicije, pa do gotovo uvek idealnih rešenja u napadu - Zvezda igra kao 'Drim tim', bez obzira da li dočekuje rivale ili im gostuje. A jedan od zaslužnih za Zvezdinu 'mašineriju' svakako jeste trener Dejan Radonjić.

Gostujući u jutarnjem programu televizije Pink kod Gordane Uzelac, Radonjić je govorio o aktuelnom trenutku kako u srpskoj, tako i u evropskoj košarci.

Za početak, prepoznatljiva odbrana i utakmica sa Mornarom.

"Dođu tako trenuci kada ne ide sve kako smo zamislili. Na startu meča nam nije krenulo dobro, nismo bili ni kompletni, pa nam je trebao malo vremena da dođemo do igre koja bi nam predstavljala zadovoljstvo. To je malo potrajalo, ali ono što je najbitnije nije ništa strašno. I kada dođe poraz trudićemo se da ne skrenemo sa puta", objasnio je Radonjić.

"Sve ovo što smo pružili ove sezone, mislim da smo prevazišli sva očekivanja. Pokazali smo se na najkvalitetniji način. Trudili smo se da dobrom igrom pronađemo naše mesto i sada ne pravimo razliku što na tabeli zauzimamo dobro mesto, ali videćemo kako će sve izgledati do kraja", oprezan je Radonjić koji smatra da je najbitnije da publika bude zadovoljna.

Dejan Radonjić, foto: Printskrin/TV Pink
Dejan Radonjić, foto: Printskrin/TV Pink

"To nas svakako čini srećnim", kaže Radonjić koji svakodnevno prima komplimente na svoj račun.

"Svakako da sve to prija, to je velika motivacija, ali i velika obaveza".

Velike ambicije su pred crveno-belima, očekuje se nstavak sjajne serije u Evroligi. Pritisak je veliki...

"U ovom trenutku moram da priznam da taj pritisak nije ni blizu onoga što mnogi misle da jeste. Ali ja taj pritisak smatram sa svim normalnim i nema tu nekog posebnog, sem sportskog oterećanja. U takvoj smo situaciji da ne smemo da se obaziremo na to, nismo obećavali kule i gradove".

Zvezdinu odbranu porede sa nekadašnjim klubovima u SFR Jgoslaviji, kada je srpska košarka bila na vrhuncu slave.

"To je bio period kada je košarka donosila mnogo radosti, ali to je bilo drugo vreme. Pravila su se promenila, sve se izmenilo... Principi koji su tada vladali, po mom mišljenju trebalo bi ih primeniti, kao i sve što je dobro", smatra Radonjić.

"Došli smo do neke faze gde broj primljenih koševa i odbrana veličaju, ali da se ne ljuti niko, u utakmici protiv Baksonije smo postigli 50 koševa, a niko nije rekao kako Zvezda igra dobar napad", opominje trener crveno-belih na konstataciju da ključ Zvezdinog uspeha leži upravo u odbrani.

"Potrebno je puno rada, posvećenosti i energije, kako na terenu tako i van terena", zaključuje Radonjić.

Narednu utamicu Crvena zvezda igra u petak 9. februara, kada dočekuje Efes u hali "Aleksandar Nikolić" od 19 sati.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO - Merili smo buku na utakmici Zvezde i Panatinaikosa, a ovo je rezultat koji smo dobili!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track