AMBICIOZNI KINEZI: Novi vlasnici Milana postavili jasne ciljeve, jedan igrač je prioritet
Foto: Fonet

Promene kod rosonera

AMBICIOZNI KINEZI: Novi vlasnici Milana postavili jasne ciljeve, jedan igrač je prioritet

Fudbal -

Novi vlasnici Milana imaju za cilj da taj klub ponovo bude sila u evropskom fudbalu, a to žele da ostvare kombinacijom jakih pojačanja i talentovanih mladih igrača kao što je golman Đanluiđi Donaruma.

Kineski konzorcijum predvođen Jonghong Lijem u četvrtak je zvanično preuzeo Milan, nakon nekoliko odlaganja, čime je završena 31-godišnja vladavina Silvija Berluskonija.

Milan je za vreme Berluskonija osvojio osam titula u Seriji A i pet u Ligi šampiona, ali je u poslednjih nekoliko godina u krizi. Trenutno je šesti na tabeli italijanskog šampionata, a poslednji put je u Ligi šampiona igrao u sezoni 2013/14.

"Cilj u narednih nekoliko godina je da se stvori ekipa koja je konkurentna i ambiciozna. Mislimo da to može da se ostvari u kratkom vremenskom periodu", rekao je novi direktor kluba Marko Fasone.

"Mi smo Milan i ne možemo da kažemo: 'Polako, pa ćemo videti šta će se desiti'. Ideja je da se vratimo u Ligu šampiona što je pre moguće, cilj je da u tom takmičenju budemo već od sezone 2018/19. UEFA nam je malo pomogla odlukom da iz Italije četiri kluba idu direktno u Ligu šampiona, tako da sam siguran da će i Milan biti tamo", dodao je on.

Jedan od prioriteta novih vlasnika Milana je da sa Donarumom potpiše novi, dugoročni ugovor. Donaruma je u februaru napunio 18 godina, ali je već igrao za reprezentaciju Italije i privukao pažnju velikih klubova.

"Postoji želja da se to brzo završi i da Điđo bude stub budućnosti Milana", rekao je Fasone.

Fasone i novi vlasnici već razmišljaju o narednoj sezoni i žele da trener Vićenco Montela do početka jula na raspolaganju ima "60-70 odsto tima".

"Voleli bismo da u klubu imamo jedno ili dva zaista velika imena. Ali, između obećanog i uradjenog stoji volja samog igrača koju moramo da poštujemo", rekao je on.

Fasone je naveo i da novi vlasnici planiraju da reše problem stadiona.

"Svaki klub koji je napravio svoj stadion, duplirao je prihode za godinu dana. Pogledajte Juventus, Bajern i Arsenal. To hoćemo da uradimo", rekao je Fasone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track