OGLASILA SE I ZVEZDA: Milojević najrealnije rešenje, ali još ništa nije dogovoreno
Foto: Foto: Saša Pavlić

Mitar Mrkela sportski direktor

OGLASILA SE I ZVEZDA: Milojević najrealnije rešenje, ali još ništa nije dogovoreno

Fudbal -

Srpski trener Vladan Milojević još nije dogovorio da preuzme Crvenu zvezdu, ali je najrealnije rešenje za klupu crveno-belih u novoj sezoni.

Pojedini beogradski mediji preneli su da će Milojević od ponedeljka biti imenovan u novog trenera Crvene zvezde, ali čelnici kluba sa Marakane i dalje vode pregovore sa njim, kao i ostalim kandidatima, među kojima je i sadašnji trener Boško Đurovski. Novi sportski direktor Crvene zvezde trebalo bi da bude Mitar Mrkela.

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić razgovarao je sa Milojevićem u Atini, gde je bivši fudbaler Zvezde do skoro vodio Panionios, ali za sada nije sklopljen konačan dogovor.

Milojević je radio u mlađim kategorijama Crvene zvezde, potom vodio Javor, Čukarički, kojem je doneo prvi Kup Srbije u klupskoj istoriji, kao i kiparsku Omoniju, pre Panioniosa - najprijatnijeg iznenađenja grčkog šampionata jer je izborio izlazak u Evropu.

Mitar Mrkela sportski direktor Zvezde Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Mitar Mrkela trebalo bi uskoro da postane sportski direktor tog fudbalskog kluba. Mrkela trenutno obavlja funkciju koordinatora mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije (FSS). Funkcija sportskog direktora u Zvezdi ostala je upražnjena posle ostavke Blaža Raosavljevića. On je ostavku podneo nedugo posle poraza Zvezde od Voždovca u 34. kolu Super lige Srbije. Mitar Mrkela je karijeru počeo u OFK Beogradu 1981, a za taj klub je debitovao sa samo 16 godina i 16 dana. Od 1983. do 1990. godine igrao je za Zvezdu. Za Zvezdu je odigrao 327 utakmica i postigao 99 golova, a sa crveno-belima je osvojio tri titule prvaka države (1984, 1988, 1990) i Kup Jugoslavije (1985). Nakon toga je igrao za Tvente, Bešiktaš i Kambur. Uskoro bi trebalo da bude poznato i ko će naredne sezone biti trener Zvezde. Sezonu je na klupi završio Boško Đurovski koji je tri kola pre kraja zamenio Miodraga Božovića. Zvezda nije odbranila titulu prvaka Srbije, a u finalu Kupa izgubila je od Partizana. (Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Vučelić je 100% u pravu. Evo i zašto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track