(VIDEO) ĆALE, TRENIRAJ NOVAKA: Agasi otkrio kako je došlo do saradnje sa Đokovićem
Foto: Foto: Reuters

Slavni amerikanac otvorio dušu

(VIDEO) ĆALE, TRENIRAJ NOVAKA: Agasi otkrio kako je došlo do saradnje sa Đokovićem

Tenis -

Novi trener Novaka Đokovića, Andre Agasi objasnio je u emisiji Barbare Šet kako je došlo do saradnje sa drugim teniserom sveta.

Agasi i Đoković su počeli saradnju uoči Rolan Garosa.

"Pričali smo dosta telefonom u vreme trajanja turnira u Monte Karlu, a i posle njega. Iskreno sam šokiran koliko taj momak (Novak) brzo uči. Nas dvojica smo sada u fazi da svakoga dana učimo dosta jedan od drugog i na terenu i van njega. Veoma je interesantna i inspirativna osoba, odmah sam video da ima visok IQ", rekao je Agasi.

Amerikanac je rekao da je odbio da trenira Đokovića, ali je onda promenio mišljenje.

"Međutim, sin Džaden Žil mi je rekao moraš da uradiš to. Tata, idi u Pariz, ti voliš Novaka! Štefi je onda rekla, vidim da uživaš kako pričaš o tenisu i rekla mi je idi da uživaš malo", objasnio je Agasi.

Amerikanac je rekao da veruje da Đoković može ponovo da bude najbolji teniser sveta.

"Inspirisan sam da mu pomognem jer znam da može da bude najbolji. Mi još uvek nismo potpisali nikakav ugovor, videćemo koliko ću mu biti potreban i kako ćemo nastaviti dalju saradnju. Ja sam veoma detaljna osoba. Jasno mu dam direkcije na koje stvari treba tačno da obrati pažnju. Fokusiran sam na strategiju, a Novak je sličan meni. Uvek mu skrenem pažnju na jednu, dve ili tri stvari, na koje treba da bude koncentrisan u toku duela", rekao je Agasi.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Vučelić je 100% u pravu. Evo i zašto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track