LIGA EVROPA: Partizan putuje u Albaniju, Ukrajinu i Švajcarsku, Zvezda sa Arsenalom, Bate Borisovim i Kelnom
Foto: Dado Đilas

Srpski klubovi dobili teške grupe

LIGA EVROPA: Partizan putuje u Albaniju, Ukrajinu i Švajcarsku, Zvezda sa Arsenalom, Bate Borisovim i Kelnom

Fudbal -

Partizan će igrati u grupi B gde su rivali Dinamo iz Kijeva, Jang Bojs i Skenderbeg, dok će crveno-beli igrati u grupi H sa Arsenalom, Bate Borisovim i Kelnom.

Srbija će prvi put u istoriji imati dva predstavnika u grupnoj fazi evropskog takmičenja!

Takmičenje po grupama počinje 14. septembra.

Utakmice grupne faze će se igrati 14. i 28. septembra, 19. oktobra, 2. i 23. novembra i 7. decembra, a raspored će naknadno biti poznat.

Plasman u narednu rundu obezbediće po dve ekipe iz svake grupe.

Žreb za šesnaestinu finala obaviće se 11. decembra, a utakmice će se igrati15. i 22. februara.

Finale ovog takmičenja se igra u maju u Lionu.

foto: Printskrin

14:07 - Miloš Vazura, generalni direktor Partizana: - Navijači Partizana mogu da budu zadovoljni žrebom. Imamo šanse i možemo da igramo sa svima. Razgovore koje ovde vodimo predsednik Vučelić i Ivica Iliev, navijači mogu da očekuju puno od Partizana ove jeseni. Idemo ka cilju da igramo i na proleće. Sa ekipama iz grupe možemo da igramo. Dinamo je najveća ekipa u grupi i verovatno svima najteža utakmica. Sigurno će u naredna dva-tri dana doći nova dva igrača.

14:03 - Milan Radin, fudbaler Partizana: - Tu ima sada dve verzije. Prva je sigurno da smo u neku ruku želeli da odmerimo snage sa ekipama kao što je Arsenal. Međutim, mislim da je žreb povoljan i da smo u grupi sa ekipama sa kojima možemo da se nadmećemo. Mislim da imamo realne šanse da prođemo u sledeću fazu takmičenja.

14:01 - Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde: - Zadovoljan sam žrebom. Priželjkivao sam evropske velikane. Cilj je bio da Crvenu zvezdu ponovo dovedemo u Evropu. Dolazi Arsenal i to će biti spektakl. Dolazi nam Keln koji će evocirati uspomene kada je Zvezda bila sjajna. Naš cilj je plasman u nokaut fazu i da Crvena zvezda dočeka proleće u Evropi. Kao klinac sam počeo da pratim Crvenu zvezdu i pamtim generaciju 1978-1979 koju je vodio Branku Stanković. Ozbiljnim pristupom došla je do finala, izbacila je prethodno Arsenal. Verujem u tim i trenera Milojevića. Kroz kvalifikacije je dokazala da može da se nosi sa mnogo jačim ekipama i uz pomoć navijača možemo sve. Sad smo fokusirani da odradimo derbi protiv Partizana i podarimo navijačima još jednu pobedu, a posle ćemo razmišljati o pojačanjima.

13:57 - Miroslav Đukić, trener Partizana: - Mislim da je grupa ujednačena i da svaka ekipa ima šanse da se plasira i prođe dalje.

13:55 - Marko Janković, fudbaler Partizana: - Priželjkivao sam jednu top ekipu da se oprobamo i vidimo gde smo u odnosu na njih, ali u svakom slučaju dobili smo tri otprilike jednake ekipe, za veliko poštovanje i na nama je sada da se spremamo što bolje. Analiziraćemo ih sve i razgovarati o njima i sigurno da sa svima idemo da se nadigravamo i tražimo pobedu. Samim ulaskom u Ligu Evropa i mi igrači smo znatno rasterećeniji i nadam se da možemo da pokažemo pun potencijal i ponovimo nešto slično kao pretprošle godine kada su minuti nedostajali za prolazak.

13:48 - Reakcija Dragana Džajića

- Zvezda nije imala sreće, dobili smo izuzetno jake protivnike, ali šta je tu je, mora da se igra. Zvezda mora dobro da se pripremi. Za Zvezdu je u ovom trenutku najbitnije da je ušla u grupnu fazu. Uvek sam optimista, verujem da Zvezda na svom terenu može da pobedi svakog. Ne potcenjujem uopšte Bate Borisov. Igrali su Ligu šampiona, u kontinuitetu igraju u Evropi. Imaju dobar budžet, mogu da dovedu dobre igrače. Prema svima treba imati isti pristup.

13:37 - Završen je žreb za grupnu fazu Lige Evropa

A: Viljareal, Makabi Tel Aviv, Astana, Slavija. B: Dinamo Kijev, Jang Bojs, PARTIZAN, Skenderbeg. C: Braga, Ludogorec, Hofenhajm, Istanbul. D: Milan, Austrija, Rijeka, AEK. E: Lion, Everton, Atalanta, Apolon. F: Kopenhagen, Lokomotiva Moskva, Šerif, Zlin. G: Viktorija Plzen, Steaua, Hapoel, Lugano. H: Arsenal, Bate Borisov, Keln, CRVENA ZVEZDA. I: Salzburg, Olimpik Marsej, Vitorija, Konjaspor. J: Atletik Bilbao, Herta, Zorja, Ostersund. K: Lacio, Nica, Varegem, Vitese. L: Zenit, Real Sosijedad, Rozenburg, Vardar.

13:30 - Završen je žreb za treći šešir, Partizan je saznao imena dva rivala

A: Viljareal, Makabi Tel Aviv, Astana, B: Dinamo Kijev, Jang Bojs, Partizan, C: Braga, Ludogorec, Hofenhajm, D: Milan, Austrija, Rijeka, E: Lion, Everton, Atalanta, F: Kopenhagen, Lokomotiva Moskva, G: Viktorija Plzen, Steaua, Ber Ševa, H: Arsenal, Bate Borisov, Keln, I: Salzburg, Olimpik Marsej, Vitorija, J: Atletik Bilbao, Herta, Zorja, K: Lacio, Nica, Varegem, L: Zenit, Real Sosijedad, Rozenburg,

13:24 - Završen je žreb za drugi šešir

A: Viljareal, Makabi Tel Aviv, B: Dinamo Kijev, Jang Bojs, C: Braga, Ludogorec, D: Milan, Austrija, E: Lion, Steaua, F: Kopenhagen, Lokomotiva Moskva, G: Viktorija Plzen, Everton, H: Arsenal, Bate Borisov, I: Salzburg, Olimpik Marsej, J: Atletik Bilbao, Herta, K: Lacio, Nica, L: Zenit, Real Sosijedad,

13:17 - Završen je žreb za prvi šešir u kome su najbolje rangirani klubovi

A: Viljareal, B: Dinamo Kijev, C: Braga, D: Milan, E: Lion, F: Kopenhagen, G: Viktorija Plzen, H: Arsenal, I: Salzburg, J: Atletik Bilbao, K: Lacio, L: Zenit,

Partizan preko Videotona, a Crvena zvezda preko Krasnodara stigli su do Lige Evropa.

Rivale u grupi saznaće u petak posle žreba koji je na programu u 13 časova u Nionu.

Partizan će biti "izvlačen" iz trećeg, a Zvezda iz četvrtog šešira.

Dakle, u Beogradu bi ove jeseni mogli da gledamo Arsenal, Milan, Lacio, Zenit, Lion, Atletik Bilbao...

foto: Printskrin

Evo rasporeda po šeširima i mogućih rivala beogradskih "večitih".

PRVI ŠEŠIR: Arsenal (Engleska), Zenit (Rusija), Lion (Francuska), Dinamo Kijev (Ukrajina), Viljareal (Španija), Atletik Bilbao (Španija), Lacio (Italija), Milan (Italija), Plzenj (Češka), Salcburg (Austrija), Kopenhagen (Danska), Braga (Portugal);

DRUGI ŠEŠIR: Steaua (Rumunija), Ludogorec (Bugarska), BATE Borisov (Belorusija), Everton (Engleska), Jang Bojs (Švajcarska), Marselj (Francuska), Real Sosijedad (Španija), Makabi Tel Aviv (Izrael), Lokomotiva Moskva (Rusija), Herta (Nemačka), Austrija Beč (Austrija), Nica (Francuska);

TREĆI ŠEŠIR: Astana (Kazahstan), Partizan (Srbija), Hofenhejm (Nemačka), Keln (Nemačka), Rijeka (Hrvatska), Vitorija Gimaraeš (Portugal), Atalanta (Italija), Zulte Varegem (Belgija), Zorja (Ukrajina), Rozenborg (Norveška), Šerif (Moldavija), Hapoel Ber Šefa (Izrael).

ČETVRTI ŠEŠIR: Apolon Limasol (Kipar) Istanbul Bašakšehir (Turska), Konja (Turska), Vitese (Holandija), Slavija Prag (Češka), Crvena zvezda (Srbija), Skenderbeg (Albanija), Žlin (Češka), AEK Atina (Grčka), Lugano (Švajcarska), Vardar (Makedonija), Estersunds (Švedska).

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Slavlje igrača Crvene zvezde u svlačionici posle pobede nad Krasnodarom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track