KARASI REAGOVAO NA IZLAGANJE ALBANCA: Šalja laže i baš mrzi Partizan
Foto: Saša Pavlić

NIJE OĆUTAO

KARASI REAGOVAO NA IZLAGANJE ALBANCA: Šalja laže i baš mrzi Partizan

Fudbal -

Kujtim Šalja rekao da je general Kadijević upao u svlačionicu i sprečio poraz Partizana od Sportske čete JNA, što je tadašnji selektor oštro demantovao.

Bivši albanski fudbaler Kujtim Šalja koristi svaku priliku da udari na srpski fudbal i bivši klub Partizan.

Pred utakmicu između reprezentacije Hrvatske i tzv. Kosova u Zagrebu ponovo je postao aktuelan, pa se za zagrebački list „24 sata“ prisetio epizode kad je igrao za Sportsku četu JNA.

Optužio je pokojnog generala Veljka Kadijevića da je sprečio vojnike da pobede Partizan u Kup utakmici.

- I igramo 1988. Kup protiv Partizana kao Sportska četa. I na poluvremenu vodimo 1:0! Ej, protiv Partizana. I u svlačionicu ulazi general, mislim da je bio Veljko Kadijević. Bled kao krpa. Viče: „Jeste normalni? Šta radite, koji vam je ku...?“ I mi izgubimo snagu i primimo četiri gola. Nismo bili spremni, ha, ha - prisetio se Šalja i napomenuo da bi verovatno i danas služili vojni rok da Partizan nije preokrenuo.

Kurir je, posle svega što je Kujtim Šalja rekao, stupio u kontakt sa selektorom tadašnje Sportske čete JNA Stanislavom Karasijem, legendom Crvene zvezde.

- To je izjavio? Ma, nema veze sa istinom! To su gluposti! Sve što je rekao je neistina. Van svake pameti je pričati takve stvari - rekao je za naš list Karasi.

Sportska četa tadašnje JNA bila je sastavljena od fudbalera na redovnom odsluženju vojnog roka. Bila je to odluka državnog vrha tadašnje države i Saveza komunista osamdesetih godina prošlog veka da se pomogne igračima da ostanu u igračkoj formi i da se kasnije bez problema priključe svojim klubovima. Sa Kujtimom Šaljom te 1988. godine u Sportskoj četi JNA igrali su Refik Šabanadžović, Igor Štimac, Vladimir Gudelj, Semir Tuce...

Stvarno preterao

SAMO SU ME SRBI TUKLI

Kujtim Šalja bio je član Partizana i zagrebačkog Dinama, ali o crno-belima nikada lepo nije govorio. Uvek je voleo da potencira nekakav sukob sa Srbijom.

- Kako sam Albanac i dinamovac, tukli su me u Nišu, Sarajevu, Banjaluci, Beogradu... Sudije su samo okretale glavu. Hteli su da me ubiju. Nikoga nisu tako tukli u prvenstvu. Predstavljao sam Kosovara i dinamovca, a to je u Srbiji bila ubitačna kombinacija. Bobana, Šukera i ostale protivnici, pa i sudije, čak su i simpatisali. Kad bih u Beogradu izašao na stadion i kad bi spiker pročitao moje ime, stadion bi se prolomio od zvižduka. Morao sam da nosim čepiće za uši - kazao je Šalja za „24 sata“.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Mesi pokazao supruzi gde da ga poljubi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track