Jagodinci u Kazahstanu

Liga Evrope

Jagodinci u Kazahstanu

Fudbal -
Jagodinci će u svom debiju na evro sceni biti domaćini 5. jula, a revanš je sedam dana kasnije u Kazahstanu.

Fudbaleri Jagodine u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igraće protiv kazahstanskog Ordabasija iz Šimkenta, odlučeno je žrebom u Nionu.

Jagodinci će u svom debiju na evro sceni biti domaćini 5. jula, a revanš je sedam dana kasnije u Kazahstanu.

"Od svih ekipa koje smo mogli da izvučemo, dobili smo najtežeg protivnika. Ne zbog jačine Ordabasija, već što su ekipe iz Malte, Andore i San Marina mnogo slabije. Da smo mogli da biramo, oni bi bili poslednja opcija. Drago mi je što ćemo kod kuće igrati prvu utakmicu jer ćemo imati dovoljno vremena da se spremimo za revanš u Kazahstanu", rekao je trener Jagodine Simo Krunić agenciji Beta.

Krunić je je kazao da šest sati putovanja do Kazahstana može da bude veliki problem.

"Daleko je Kazahstan, putuje se šest sati avionom što može da bude problem. Analiziraćemo Ordabasi, neću ih gledati lično jer moram da ostanem sa ekipom, ali ćemo sigurno nabaviti neki materijal. Razmislićemo još da li ćemo poslati nekoga iz stručnog štaba u Kazahstan".

Ordabasi, za koji igraju bivši golgeter Jagodinaca Vladimir Đilas, kao i još jedan srpski internacionalac Aleksandar Trajković do kvalifikacija za Ligu Evrope stigli su kao pobednici nacionalnog kupa.

Ove godine su osvojili i Superkup Kazahstana, a prvenstvo su završili na šestom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track