Zvezda u Belorusiji Robi, oprezan

Liga Evrope

Zvezda u Belorusiji Robi, oprezan

Fudbal -
Prvi rival fudbalera Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope biće predstavnik Belorusije Naftan

Prvi rival fudbalera Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope biće predstavnik Belorusije Naftan, odlučeno je žrebom u Nionu. Prva utakmica biće odigrana 19. jula u Novopolocku, a revanš meč na "Marakani" igra se nedelju dana kasnije.

Naftan trenutno zauzima deveto mesto u beloruskom šampionatu (od 11 klubova), sa osvojenih 13 bodova iz 13 utakmica. Izlazak u Evropu izborili su osvajanjem beloruskog kupa, dok su prethodnu sezonu završili na sedmom mestu.

Fudbaleri Naftana igraju na "Atlant" stadionu kapaciteta 4.552 mesta. Nemaju, naravno, značajniji uspeh u Evropi, mada su u sezoni 2009/2010. namučili belgijski Gent u dvomeču drugog kola kvalifikacija takođe za Ligu Evrope. U prvoj utakmici pobedili su rezultatom 2:1, a u revanšu su poraženi 0:1.

Trener Crvene zvezde Robert Prosnečki smatra da se uloga favorita u meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv beloruskog tima Naftana opšte ne dovodi u pitanje, ali poziva na oprez jer je poznato da ekipe iz bivšeg SSSR znaju mnogima da poremete račune.

"Ne poznajem suparnika da bih mogao u ovom trenutku nešto više da kažem. Neko iz stručnog štaba ili ja ćemo sigurno otići u Novopoleck da pogledamo ekipu Naftana na delu i uživo skeniramo njihovu igru. Njihova prednost može da bude to što im je prvenstvo u toku i oni se nalaze u punom takmičarskom ritmu. Imali smo želju da se susretnemo sa timom koji nam je geografski bliži, ali na to nismo mogli da utičemo. Mi ćemo se već u prvom meču truditi da ostvarimo povoljan rezultat, kako bismo olakšali sebi posao u revanšu. Oprez će svakako biti neophodan, jer su istočno-evropske ekipe poznate kao vrlo nezgodne, igraju tvrdo, i na rezultat– prvi su utisci Prosinečkog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track