ZVEZDINI FUDBALERI BLISTALI POSLE TRIJUMFA NAD KELNOM: Evo šta kažu prvotimci crveno-belih nakon istorijske pobede
Foto: AP

PUCALI OD ZADOVOLJSTVA

ZVEZDINI FUDBALERI BLISTALI POSLE TRIJUMFA NAD KELNOM: Evo šta kažu prvotimci crveno-belih nakon istorijske pobede

Fudbal -

Crvena zvezda je pobedila Keln u gostima sa 1:0 u drugom kolu grupe H Lige Evrope!

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Pešić rekao je da ekipa još nije svesna šta je napravila, posle pobede protiv Kelna u Ligi Evropa, ali i da je njegovu ekipu u večerašnjoj utakmici "pogledao bog".

"Došli smo po tri boda, znam da glupo zvuči, ali verujemo u sebe. Mislim da nismo svesni šta smo napravili. Nismo završili posao, ali ova tri boda mnogo znače za dalji tok grupne faze. Mora sve još da se slegne, presrećan sam", rekao je Pešić novinarima u Kelnu.

Govoreći o večerašnjoj utakmici, Pešić je rekao da se Zvezda žestoko branila u poslednjih 25 minuta i da nikada nije bila u takvoj situaciji.

"Protiv Krasnodara smo bili u takvoj situaciji ali u poslednjih 10 minuta, ali ovde smo se poslednjh 25 minuta branili na 20 metara od našeg gola, izdržali smo pritisak. Bog nas je pogledao, imali su tri stative, sreća prati hrabre", naveo je on.

Fudbaler Zvezde Damjan Le Talek rekao je da je srećan zbog pobede.

"Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, pokazali smo da možemo da igramo fudbal. U drugom delu je bilo mnogo teže jer su nas pritisli, ali ostali smo čvrsti, bili smo čvrsti u odbrani, srećan sam", rekao je on.

-Golman fudbalera Crvene zvezde Milan Borjan rekao je da je njegova ekipa pokazala karakter u večerašnjoj utakmici i pobedi protiv Kelna u Ligi Evropa, ali da su ga u tom duelu, pored dobre igre saigrača u odbrani, spasile i stative.

"Toliko godina se čekalo da se Keln pobedi, ova generacija je to uspela da uradi. Pokazali smo karakter i osvojili tri boda. Spasile su me stative, ali i cela ekipa je odigrala odlično u odbrani. Trebalo je da rešimo utakmicu u prvom poluvremenu. Pobedu posvećujem navijačima koji su došli da nas podrže", rekao je Borjan.

Fudbaler Zvezde Slavoljub Srnić reko je da pobeda mnogo znači za dalji tok takmičenja.

"Odigrali smo perfektnu utakmicu, pogotovo u prvom poluvremenu. Video se timski rad, presrećan sam zbog pobede. U prvom delu nisu ništa napravili, a u drugom su izašli u drugačijoj formaciji i imali inicijativu, sva sreća nisu iskoristili šanse. Bilo je teško, fizički su spremni, u drugom poluvremenu su mnogo trčali. Najvažnije je da smo pobedili. Drugi smo na tabeli, dolazi nam Arsenal, ali do te utakmice ima još da se igra, moramo da se okrenemo prvenstvu i duelu sa Napretkom", naveo je on.

kurir.rs / kurir sport/Beta

foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track