IZ FUDBALSKOG SAVEZA GRME NA VEČITE Dragiša Binić: Partizan i Zvezda od fudbala prave rijaliti, Terzić neka se kandiduje za predsednika FSS
Foto: Damir Dervišagić

RAT SAOPŠTENJIMA

IZ FUDBALSKOG SAVEZA GRME NA VEČITE Dragiša Binić: Partizan i Zvezda od fudbala prave rijaliti, Terzić neka se kandiduje za predsednika FSS

Fudbal -

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zadužen za regularnost takmičenja Dragiša Binić ocenio je da Crvena zvezda i Partizan prepucavanjima preko saopštenja prave "rijaliti" i dodao će protiv tih kluba biti podneta prijava.

"U vremenu kada Fudbalski savez i srpski fudbal postižu najbolje rezultate u poslednjih 20 godina, dva naša najveća kluba vode rat saopštenjima koji od fudbala prave rijaliti. Umesto da slavimo i hvalimo plasman reprezentacije na Svetsko prvenstvo, fantastične rezultate svih mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije, kao i dobre rezultate naših klubova na evropskoj sceni, Partizan i Crvena zvezda, kao i pojedinci koji se kriju iza imena ta dva kluba, unose zlu krv u srpski fudal", naveo je Binić.

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan su objavili saopštenja u kojima se prepucavaju, pre svega oko sudjenja i navodno nameštenih utakmica, a crveno-beli su čak i naveli da predsednik FSS Slaviša Kokeza pokušava da diskredituje taj klub.

"FSS i ja kao lice odgovorno za njegovu regularnost neće više tolerisati laži i obmane, pre svega alibi napade na institucije Saveza koji imaju jasnu pozadinu. Zbog nedavnih izjava već sam podneo prijave protiv Miloša Vazure i Mitra Mrkele, a sutra će disciplinskim organima biti podneta prijava i protiv Partizana i Crvene zvezde, sve u skladu sa disciplinskim pravilnikom i etičkim kodeksom", rekao je Binić.

On je naveo da "neverovatna i neshvatljiva količina neistina koje se serviraju na račun FSS i predsednika Kokeze", a sve to, kako je ocenjeno, zbog ambicije generalnog direktora Zvezde Zvezdana Terzića da preko noći uzurpira mesto predsednika Saveza.

"Uvredama i lažima se ne može boriti protiv svih napora predsednika FSS u iskorenjivanju nečasnih radnji u našem fudbalu, kao i rezultata koji su postignuti u svim reprezentativnim selekcijama. I koristim ovu priliku kao član Izvršnog odbora FSS da pozovem Zvezdana Terzića da se legitimiše i javno kandiduje za predsednika FSS", rekao je Binić.

kurir.rs / Beta

foto: Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Tužna priča Zvezde i Partizana. Nema penala - nema pobede

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track