SUPERLIGA TRAŽI OD VEČITIH DA PRESTANU SA SAOPŠTENJIMA: Partizan podneo zvaničan zahtev da stranci sude derbi
Foto: Dado Đilas

SA SEDNICE IZVRŠNOG ODBORA

SUPERLIGA TRAŽI OD VEČITIH DA PRESTANU SA SAOPŠTENJIMA: Partizan podneo zvaničan zahtev da stranci sude derbi

Fudbal -

Zajednica Super lige Srbije saopštila je danas da je Fudbalski klub Partizan zvanično zatražio uvodjenje VAR tehnologije i da strane sudije na narednom "večitom" derbiju sa Crvenom zvezdom.

"FK Partizan je zvanično predložio Fudbalskom savezu i Zajednici klubova uvodjenje VAR tehnologije i angažovanje stranih sudija na predstojećem derbiju", navodi se u saopštenju.

Partizan i Crvena zvezda poslednja dva dana prepucavaju se saopštenjima, optužujući jedni druge da nameštaju utakmice i diskutuju oko suđenja.

U veoma dinamičnoj diskusiji na sednici Izvršnog odbora Zajednica Super lige Srbije, razgovaralo se o rešenjima za probleme koji u poslednje vreme nanose štetu i ugledu fudbalu, kao i o suđenju na utakmicama Super lige Srbije. Posebno je istaknuto da se mora prestati sa daljim saopštenjima izmeđju klubova koja, kako je ocenjeno, urušavaju integritet takmičenja što je posebno nedopustivo u periodu kada je "A" reprezentacija Srbije izborila plasman na svetsko prvenstvo, a Crvena zvezda i Partizan beleže odlične rezultate u Evropi.

Pored predstavnika klubova sednici su prisustvovali i u njenom radu učestvovali predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza, generalni sekretar FSS gospodin Jovan Šurbatović i predsednik sudijske komisije FSS gospodin Milan Karadžić.

Shodno odluci Skupštine Zajednice, danas je izvršen prijem svih klubova Prve lige Srbije u članstvo Zajednice, koja ubuduće u svom sastavu imati 32 fudbalska kluba.

Sudijskoj komisiji je predloženo pooštravanje kaznene politike prema sudijama za koje se utvrdi da u kontinuitetu greše prilikom donošenja odluka na utakmiciama.

Takođe, pokrenute su i druge brojne teme i konstatovano da će se u narednom periodu intenzivno raditi na popravljanju položaja profesionalnih klubova.

(Beta, Foto: Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ovako je ceo srpski fudbal stao u tri rečenice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track