POVRATAK RADOVIĆA POSLE 250 DANA: Srbin pogotkom u poslednjem minutu doneo trijumf Legiji
Foto: AP

SJAJAN UČINAK

POVRATAK RADOVIĆA POSLE 250 DANA: Srbin pogotkom u poslednjem minutu doneo trijumf Legiji

Fudbal -

Srpski fudbaler Miroslav Radović vratio se na teren na najbolji mogući način posle 250 dana odsustva zbog povrede tako što je ekipi Legije doneo pobedu pogotkom sa penala u osmom minutu sudijske nadoknade.

Radović je u igru na meču sa Zaglebjem u Lubinu ušao u 88. minutu, pri vođstvu njegove ekipe sa 2:1. U trenutku kada su svi mislili da je meč rešen, domaćini dobijaju penal u 93. minutu koji je Mares iskoristio. Ipak, to nije bio kraj uzbuđenjima. U bukvalno poslednjoj akciji na utakmici, golman Zaglebja je oborio Eduarda da Silvu i dosuđen je penal. Radović je šutirao vrlo precizno po zemlji u donji levi ugao za pobedu rezultatom 3-2 i sva tri boda Legiji.

- Mnogi ljudi nisu verovali da mogu da se vratim posle toliko ozbiljne povrede u ovim godinama. Želeo sam da im pokažem da sam spreman da pružim još ovom timu - rekao je Radović.

Srpski fudbaler rekao je da je osetio veliko olakšanje nakon što je zatresao mrežu, posle vrlo napete završnice.

- Kontrolisao sam situaciju, ali sam bio nervozan. Meč je svakako bio sjajan, pravi spektakl i računaju se tri boda. Volim da preuzimam odgovornost u teškim situacijama - dodao je Radović.

Radović je poslednji meč za Legiju odigrao početkom juna prošle godine, protiv Lehije Gdanjsk, posle čega je usledila osmomesečna pauza. Legija je ovom pobedom sačuvala vodeću poziciju u šampionatu Poljske i ima dva boda prednosti u odnosu na tri najbliža pratioca, Jagijeloniju, Leh i Lehiju. Radovićev tim u narednom kolu očekuje Slask iz Vroclava i taj meč je na programu u petak, 16. februara.

kurir.rs / kurir sport

foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track