(VIDEO) A U LONDONU MUK: Juventusov trominutni blickrig protiv Totenhema! Siti se obrukao usred Mančestera
Foto: Reuters

ARGENTINCI ODVELI STARU DAMU U ČETVRTFINALE

(VIDEO) A U LONDONU MUK: Juventusov trominutni blickrig protiv Totenhema! Siti se obrukao usred Mančestera

Fudbal -

Fudbaleri Juventusa pobedili su Totenhem u Londonu 2:1 u revanšu osmine finala Lige šampiona i plasirali se u četvrtfinale.

I Bazel je istim rezultatom slavio u Mančesteru protiv Sitija, ali su dalje otišli "građani" zbog ubedljivog trijumfa u prvom meču u Švajcarskoj (4:0).

Juventus i Siti pridružili su se Liverpulu i Real Madridu, koji su juče obezbedili plasman među osam najboljih u Evropi.

Ponovo se pokazalo da Juventus nikada ne sme da se potceni. Ne može se reći da su ga "pevci" potcenili, ali kada su sve držali u svojim rukama i kada su se najmanje nadali - očerupani su!

foto: AP

Totenhem je preuzeo ulogu favorita u dvomeču sa "večitim" šampionom Italije posle torinskih 2:2, a da će tim Maurisija Poketina tu ulogu opravdati delovalo je tokom prvih sat vremena borbe na "Vembliju".

Domaćin je bio bolji i konkretniji.

Istina je da je Juventus u ranoj fazi meča oštećen za nedosuđen penal posle očiglednog prekršaja Vertongena nad Daglasom Kostom, ali to ne umanjuje utisak da su "pevci" kontrolisali dešavanja na terenu. To su i naplatili u finišu prvog poluvremena kada je Son realizovao svoju četvrtu šansu. Korejac nije zahvatio loptu kako je želeo, ali je prevario Bufona - 1:0.

Ni u nastavku nije delovalo da se ekipa Masimilijana Alegrija trgla.

A onda se sve promenilo za tri minuta - Juventusov blickrig u režiji Argentinaca. Gonzalo Iguain u 64. i Paulo Dibala u 67. minutu doneli su preokret - 1:2.

Totenhem je imao pola sata da makar izjednači i izbori se za produžetke, a najbliži tome bio je u 90. minutu kada je Bufon bio savladan, lopta se odbila od stative, skakutala po gol-crti, sve dok je gosti nisu izbacili u polje.

I na kraju, u Londonu muk - Juventus je u četvrtfinalu.

foto: Reuters

Za razliku od Totenhema, drugi engleski predstavnik Mančester siti je prošao dalje. Naravno, u to nije bilo sumnje posle prvog meča sa Bazelom, ali niko nije očekivao da će Švajcarci šokirati sve na "Emiratima"... Sve osim 5.000 svojih fanatičnih navijača!

Naročito tome niko nije mogao da se nada posle gola Gabrijela Žesusa u uvodnim minutima. Brazilac se vratio na teren posle dugog oporavka od povrede i odmah se upisao u strelce.

Međutim, Eljunusi u 17. i Lang u 72. minuti doneli su preokret i pobedu Bazelu.

TOK MEČEVA:

90. minut - KAKVA ŠANSA za TOTENHEM! Lopta je skakutala po gol-liniji, ali su je gosti izbacili...

72. minut - MANČESTER SITI - BAZEL 1:2 - LANG! I Bazel pravi preokret.

67. minut - TOTENHEM - JUVENTUS 1:2 - DIBALA! Iguain je izbacio zemljaka samog pred Lorisa, što Dibala koristi. Preokret "stare dame" za tri minuta!

64. minut - TOTENHEM - JUVENTUS 1:1 - IGUAIN! Lihtštajner je centrirao, Kedira glavom prosledio loptu na "drugu stativu", gde Iguainu nije bilo teško da je sprovede u mrežu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

39. minut - TOTENHEM - JUVENTUS 1:0 - SON! Korejac je propustio tri šanse, a sada kada nije dobro zahvatio loptu, savladao je Bufona.

17. minut - MANČESTER SITI - BAZEL 1:1 - ELJUNUSI!

17. minut - JUVENTUS OŠTEĆEN ZA PENAL! Sudija Marsinjak nije dosudio penal za Juventus iako je očigledno da je Vertongen s leđa srušio Daglasa Kostu.

15. minut - ŠANSA za TOTENHEM! Dele Ali je "izbacio" Kejna, koji je bio brži od Kjelinija i Bufona, ali se našao previše iskosa, pa je pogodio spoljnji deo mreže.

8. minut - MANČESTER SITI - BAZEL 1:0 - ŽESUS! "Građani" su se bukvalno ušetali u gol. Žesus je danas zaigrao prvi put posle dugog oporavka od povrede.

3. minut - Dribling, pa šut Sona - brani Bufon. Prva pretnja po gol Juventusa.

20:46 - Utakmice su počele!

20:45 - Na oba meča minut ćutanja u čast preminulog kapitena Fiorentine Davidea Astorija.

SASTAVI:

Bufon - 114 mečeva u Ligi šampiona, 49 puta sačuvao mrežu

Veliki broj Švajcaraca u Mančesteru uprkos ubedljivom porazu Bazela u prvom meču:

Podsetite se golova sa utakmica u Bazelu i Torinu:

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Mogu li Hrvati i Srbi kao Iračani i Saudijci?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track