AFERA PENAL: Saslušan Srđan Obradović! SUDIJA PAO NA POLIGRAFU, kladio se na samog sebe? (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić

Nije prošao testiranje

AFERA PENAL: Saslušan Srđan Obradović! SUDIJA PAO NA POLIGRAFU, kladio se na samog sebe? (VIDEO)

Fudbal -

Arbitar utakmice Spartak - Radnički (2:0), koji je dosudio nepostojeći jedanaesterac za Subotičane, nije prošao poligrafsko testiranje, zbog čega će biti zadržan u pritvoru, saznaje Kurir.

Nakon što je u ponedeljak zadržan na saslušanju, fudbalski sudija Srđan Obradović od juče se vodi kao uhapšeno lice. Na prvom poligrafskom testiranju, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, utvrđeno je da arbitar iz Jagodine nije govorio istinu.

Osnovano se sumnja da razlog za dosuđen penal u Subotici na utakmici Spartak - Radnički (2:0) nije bio previd, već da postoji veza sa klađenjem.

Prema saznanjima policije, Obradović važi za pasioniranog kladioca, koji bi kao motiv za izmišljeni penal u Subotici mogao da ima igru "na dva penala".

Neobične situacije u fudbalu, kao što su dva jedanaesterca na jednom meču, u kladionicama obično dobijaju jake kvote, pa je stoga i zarada velika i zagarantovana ako je ulog adekvatan.

Takođe, istražni organi nisu isključili ni druge vrste motiva koji nemaju veze sa klađenjem.

Navlačenjem penala na derbiju direktno se umešao u izgled tabele, pa bi u daljem postupku moglo da se otkrije u čijem je interesu on to radio i da li mu je bila obećana nagrada za takvo suđenje.

Naknadno delegiran Mažić trebalo da sudi ovaj meč

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić bio je u prvom momentu određen da sudi derbi u Subotici. Kasnije je, prema nezvaničnim informacijama, na zahtev UEFA izvršena zamena zbog Mažićevog suđenja u finalu Lige šampiona, pa je meč dodeljen drugoj sudijskoj trojci predvođenoj Srđanu Obradoviću. Kako se došlo do toga da od najboljeg izbor padne na najgoreg sudija, verovatno se nikad neće saznati.

Alarmantno Slučaj dospeo i do UEFA

Budući da se i sama UEFA umešala zahtevom za izuzeće Mažića, ceo subotički slučaj oko Obradovića nalazi se pod njenom budnom pažnjom. Evropska fudbalska federacija nikako ne bi tolerisala hapšenje arbitra samo zbog njegove katastrofalne procene kod dosuđenog penala, ali će sasvim sigurno podržati ovu odluku srpskog pravosuđa ako rezultat istrage ukaže na veze penala i klađenja.

Kurir sport

Foto: Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Hoće li Krstajić razbiti “prokletstvo” koje nas prati 30 godina?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track