NENAD LALATOVIĆ: Idemo u Izrael oslabljeni, očekujem tešku utakmicu
Foto: Saša Pavlić

LIGA EVROPE

NENAD LALATOVIĆ: Idemo u Izrael oslabljeni, očekujem tešku utakmicu

Fudbal -

Trener Radničkog iz Niša Nenad Lalatović prepustio je Makabiju ulogu favorita u prvom meču u Tel Avivu, ali istakao da veruje u dobar rezultat uz hrabru igru njegovih fudbalera.

"Očekujem tešku utakmicu, idemo u Izrael oslabljeni, bez četiri standardna igrača. Ipak, verujem svoje igrače i želim da pokažu da sa pravom nose dres velikog kluba kakav je Radnički. Neka izgaraju za svaku loptu na terenu, mislim da možemo do pozitivnog rezultata, iako je Makabi favorit u prvom meču", rekao je Lalatović novinarima pred put u Izrael.

Kako glavne karike Makabija označio je trenera Vladimira Ivića i golmana Predraga Rajkovića.

"Rajković je među dva, tri golmana koja Srbija ima, momak koga sam stavio na gol Crvene zvezde sa 19 godina i dao mu kapitensku traku, a do tada nije branio. Opravdao je poverenje i jako ga cenim... Uz trenera Ivića glavna je karika Makabija".

Za ekipu Makabija je rekao da je kvalitetna i brza ekipa, ali i da veruje da je spremio pravu taktiku.

Fudbaler Radničkog Petar Grbić dodaje da ekipa neće igrati defanzivno u Izraelu.

"Uz Stojanovića imam najviše internacionalnog iskustva, ali svi smo mi iskusni igrači, ekipa koja zna kako se igraju utakmice kao što je u Tel Avivu. Želimo da ostvarimo što bolji rezultat za revanš u Nišu. Ne idemo da se branimo, već da igramo našu igru. Igraćemo da pokušamo da postignemo dva gola", kaže Grbić.

Crnogorski napadač veruje da će savladati srpskog čuvara mreže.

"Nije mi Rajković dodatni motiv, već da sa timom napravim dobar rezultat kako bismo u revanšu napunili Čair. Narod u Nišu, klub i naš tim zaslužuju spektakl. Voleo bih da matiram Rajkovića, nadam se da ću uspeti, ali mi nije to glavni motiv", zaključio je on.

Prva utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Makabija i Radničkog igra se sutra od 19 sati.

kurir.rs / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track