SRBIJA BRUJI O OVIM GOLOVIMA: Evo zašto nisu dosuđeni ofsajdi kod pogodaka Crvene zvezde i Partizana! Razlog leži u OVOME! (VIDEO)
Foto: Printskrin

Rešena misterija

SRBIJA BRUJI O OVIM GOLOVIMA: Evo zašto nisu dosuđeni ofsajdi kod pogodaka Crvene zvezde i Partizana! Razlog leži u OVOME! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana zabeležili su pobede u utakmicama 2. kola Super lige Srbije, ali su i ovog puta njihove utakmice podigle veliku prašinu u javnosti.

Crvena zvezda je u derbiju kola savladala Radnički iz Niša sa 2:0 i osamostalila se na vrhu tabele kao jedina ekipa sa maksimalnih šest bodova.

Crveno-beli su poveli golom Milana Rodića u 9. minutu, a konačan rezultat je postigao Ben iz jedanaesterca u zaustavnom vremenu.

Prvi gol aktuelnog šampiona Srbije izazvao je dosta polemike. Rodić je u trenutku postizanja pogotka bio najbliži golmanu gostiju Živkoviću.

Međutim, pomoćni sudija nije podigao ofsajd zastavicu, a ni glavni sudija nije dosudio nedozvoljenu poziciju. Zašto? Zato što je pre nego je Rodić uputio loptu u gol, njom igrao igrač Radničkog Bondarenko.

Slična situacija je viđena i u Surdulici gde je Dinamo iz Vranja ugostio Partizan. Crno-beli su do prve pobede u šampionatu stigli pogotkom Ognjena Ožegovića u 82. minutu. I ovde je primenjeno isto pravilo, kao na utakmici u Beogradu.

Strelac Ožegović je bio u nedozvoljenoj poziciji u trenutku centaršuta Miletića, ali je prethodno loptu skrenuo igrač domaće ekipe Vukajlović.

Kada su oba gola u pitanju, mnogi su zaboravili na pravilo FIFA koje je uvedeno od sezone 2014/15 i odnosi se upravo na ove situacije, a ono glasi:

"Ako igrač koji je u ofsajd poziciji dobije loptu od protivničkog igrača, koji pokaže nameru da igra loptom, odnosno s namerom udari loptu (osim u slučajevima kada brani), ne smatra se da je dobio prednost."

Kurir sport Foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track