IMAJU I PLAN B

TRENER I KAPITEN PARTIZANA PRED REVANŠ SA TRAKAJEM Đukić: Na pobedu! Ilić: Veštačka trava nije problem (KURIR TV)

Fudbal -

Partizan je stigao u Vilnjus gde će na nacionalnom litvanskom stadionu, koji prima tek nešto više od 5.000 navijača, pokušati da "odbrani" prednost iz prvog duela (1:0), ali i unapredi igru, te da prikaže efikasniji fudbal nego u prethodnim utakmicama.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Viljnusa, Nemanje Ilića

"Nećemo braniti prednost nego ćemo igrati našu igru", odlučno je poručio Miroslav Đukić sa neobične konferencije za medije na kojoj je njegovo izlaganje na srpskom prevođeno prvo na ruski, pa tek onda na litvanski zbog izostanka prevodioca.

Partizan brani 1:0 iz Beograda u Litvaniji, ali je jasno da je mnogo kvalitetniji od rivala. Kvota na dvojku je 1,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Trakai - Partizan.

"Ostvarili smo laganu prednost, biće teško, ali nećemo mnogo menjati u našem stilu kakav je bio u Beogradu, pokušaćemo da se nametnemo i da vodimo meč".

Crno-beli su u prethodnom meču protiv Trakaija ostvarili pobedu, što nije bilo dovoljno da u Humskoj atmosfera bude pozitivna.

"Ne mogu ja tu ništa da menjam. Bitno je da sam mojim igračima dočarao ono što ih očekuje u ovom meču. Trakaj je ozbiljna i organizova ekipa koja igra dobar fudbal. Biće teško", rekao je Đukić i vratio se na prvi meč:

"Naši igrači se nisu opustili. Iako su imali težak ambijent, uspeli su da zadrže mir koji je potreban. Sve ćemo učiniti da izborimo prolaz dalje.

Upitan da li će izvesti tim sa dvojicom napadača, trener Partizana je odgovorio:

"Videćemo, ima još dosta do utakmice, igrali smo samo jednu utakmicu s dva napadača, sa špicem i polušpicem, obe varijante su moguće, u obe delujemo dosta dobro, nema neke velike razlike. U bilo kojoj formaciji da igramo - igramo ofanzivno i dominiramo, želimo da budemo protagonisti i da imamo loptu. Pokušaćemo to da uradimo i sutra".

Đukić ima i "plan B".

"Ne razmišjamo da stvari neće krenuti dobro. Njihov trener želi da igra od nazad, tu pas igru, sigurno će i sutra pokušati da je nametnu. Uvek je potrebno imati plan 'B' kada stvari ne idu kako treba, uvek o tome vodimo računa".

Partizanov strateg najavljuje agresivnu igru od starta.

"Nismo ekipa koja zna da čeka i koja može da čeka protivnika. Nismo ekipa koja zna da spekuliše, napadačka smo ekipa i hoćemo da vodimo meč. Gol bi nam dao mir i sigurnost", zaključio je Miroslav Đukić.

Legendarni kapiten Partizana Saša Ilić žarko želi da ponovo igra u Ligi Evrope.

"Partizanove ambicije su da igra Ligu Evrope i Trakaj je samo ekipa u nizu koju moramo da savladamo ako hoćemo da igramo ovo takmičenje. Organizovani su i čvrsti, dobro su vođeni od strane Španca, ako želimo da pobedimo sutra moramo da odiramo maksimalno svih 90 minuta. Nadam se da ćemo dobro odigrati", izjavio je kapiten Partizana i osvrnuo se na teren sa veštačkom podlogom na kome će se igrati:

"Nije iznenađenje, na veštačkoj podlozi je lopta brža, radili smo na njoj na Teleoptiku, neće to doneti mnogo problema".

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Kurir sport/Nemanja Ilić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track