ODE JOŠ JEDAN KLINAC: Crno-beli biser Nikolić u Spalu
Foto: privatna arhiva

rasprodaja

ODE JOŠ JEDAN KLINAC: Crno-beli biser Nikolić u Spalu

Fudbal -

Fudbaler iz generacije 1999. Lazar Nikolić napustio Humsku i otišao u Seriju A, klubovi nisu objavili koliko je plaćeno obeštećenje

Partizan je u dva dana ostao bez dva fudbalska bisera. Prvo je Đorđe Jovanović otišao u belgijski Lokeren, a onda je talentovani Lazar Nikolić potpisao za italijanski Spal.

I dok se već godinu dana znalo da se ne računa ozbiljno na Đorđa Jovanovića, dotle je prosto nejasno kako je Lazar Nikolić napustio Humsku. Momak koji je pre godinu ipo dana došao u Partizan u paketu sa Arminom Ðerlekom iz OFK Beograda, trebalo je da bude budućnost kluba.

Ni Partizan, ni Spal, nisu otkrili finansijske detalje transfera, ali s obzirom na činjenicu da je Lazar Nikolić imao ugovor sa crno-belima do 2020. godine, sasvim je sigurno da je neko obeštećenje moralo da bude uplaćeno na račun kluba iz Srbije.

Mladi krilni napadač, kojem su saigrači dali nadimak Basta, okušaće se u Seriji A. Italijani su mesecima skautirali Lazara Nikolića, posebno im se dopao na čuvenom turniru u Vijaređu. Spal ima dobre odnose sa upravom Partizana, pošto su zimus od crno-belih kupili Brazilca Evertona.

Sada su uložili u budućnost, angažovanjem Lazara Nikolića. Valja još dodati da su Jovanovićevi i Nikolićevi klasići, iz generacije 1999. Strahinja Jovanović (krilo) i Strahinja Bošnjak (štoper) prosleđeni na pozajmice novosadskom Proleteru i Zemunu.

Kurir sport/ A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track