HRVATI U STRAHU OD DELIJA: Navijači Crvene zvezde bi do Salcburga mogli preko Hrvatske
Foto: Starsport©

SRPSKI PRVAK U AUSTRIJI 29. AVGUSTA

HRVATI U STRAHU OD DELIJA: Navijači Crvene zvezde bi do Salcburga mogli preko Hrvatske

Fudbal -

Crvena zvezda je kažnjena, pa njeni fudbaleri neće imati podršku sa tribina u prvom meču sa Salcburgom u Beogradu.

Međutim, očekuje se da će navijači crveno-belih u velikom broju krenuti u Austriju na revanš.

Zvezda dočekuje Salcburg u utorak 21. avgusta u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona, a revanš je na programu osam dana kasnije na "Red Bul areni".

UEFA je kaznila srpskog šampiona sa dva meča u Evropi bez publike, od čega je ovaj protiv Salcburga prvi na kome će crveno-beli odraditi kaznu.

Srpskom klubu će, prema propisima UEFA, pripasti pet odsto ulaznica za revanš, što je oko 1.500, koliko će "Delija" krenuti iz Srbije.

Podrazumeva se da će Srbi iz Austrije na sve načine pokušati da dođu do karte za taj meč kako bi podržali Zvezdu, pa će broj pristalica crveno-belih na "Red Bul areni" svakako biti veći od 1.500.

Međutim, Hrvate posebno brine tih 1.500 "Delija".

Evo i zašto...

Postoje dva načina da se autobusima i automobilima stigne od Beograda do Salcbugra - jedan je preko Mađarske, a drugi, 100 kilometara kraći, preko Hrvatske.

Ukoliko konvoj sa zvezdašima krene kraćim putem, Hrvati strahuju da će "Delije" usput praviti nerede kao što ih je "Torcida" pravila nedavno prilikom prolaska kroz Srbiju na putu za Bugarsku.

Podsetimo, navijači splitskog Hajduka su pravili incidente na benzinskoj pumpi kod Vrčina, pa su njih 14 osuđeni na po 15 dana zatvora i proterivanje iz Srbije.

Da li će "Delije" uzvratiti?! Hrvatska se toga pribojava...

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track