ILIEVU SE OZBILJNO DRMA STOLICA: Saša Ilić preuzima fukciju sportskog direktora!
Foto: Partizan/Dragan Kadić

NAŠLI KRIVCA

ILIEVU SE OZBILJNO DRMA STOLICA: Saša Ilić preuzima fukciju sportskog direktora!

Fudbal -

Suma i Ožegović došli glave sportskom direktoru, odnosno loše odrađen prelazni rok ovog i prošlog leta

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev mogao bi na kraju sezone da ostane bez svog radnog mesta, saznaje Kurir.

Uprava kluba stavila je rad prvog operativca crno-belih na posebnu proveru jer nije zadovoljna kako je odrađen prelazni rok. Po svemu sudeći, naslednik Ilieva će na kraju sezone biti legendarni Saša Ilić.

foto: Beta

Iliev je ove sezone doveo Rikarda Gomeza kao slobodnog igrača iz prvaka druge lige Portugala Nasionala, Nemanju Nikolića iz subotičkog Spartaka za 300.000 evra i procente od naredne prodaje, kao i Gorana Zakarića iz sarajevskog Željezničara za 150.000 evra. Španac Mark Valijente stigao je na preporuku bivšeg trenera Miroslava Đukića, a Aleksandar Ščekić na nagovor sadašnjeg šefa Zorana Mirkovića. Povratnik Milan Smiljanić se dogovorio sa upravom. I tu se krug pojačanja za crno-bele završava.

Krajem jula ove godine Ivica Iliev je rekao:

- Daj da podvučemo crtu na kraju sezone, pa da vidimo da li treba da se ostaje ili odlazi. Posle velikih rezultata može da se podnese da se jedne godine ne osvoji titula, ali za dve godine bez titule, smatram da prevashodno ja treba da snosim odgovornost.

Rukovodstvo kluba, a posebno navijači najviše zameraju Ivici Ilievu loše odrađen prelazni rok u prošloj sezoni. Pored dolazaka Zorana Tošića, Danila Pantića i Nemanje Miletića bilo je propusta. Naime, tada je Sejduba Suma plaćen skoro dva miliona evra. Momak iz Gvineje nije pokazao ništa u crno-belom dresu, sem žongliranja na predstavljaju, odnosno gola iz penala Crvenoj zvezdi. Novac i nepotrebna medijska pompa potrošeni su na Ognjena Ožegovića koji je na kraju prelaznog roka otišao na pozajmicu u ruski Arsenal. Isto tako, levi bek Slobodan Urošević pristigao iz Napretka nije se pokazao kao pojačanje jer je odigrao svega tri utakmice za crno-bele. Jedina pojačanja koji su koliko-toliko opravdali uloženi novac su Saša Zdjelar i Đorđe Ivanović.

Lobiranje

Božinov: Saša je pravi čovek za funkciju!

Bugarin Valerij Božinov prilikom posete Beogradu prošle nedelje odgledao je utakmicu Partizana i Bačke (1:0). Tada je rekao da bi voleo da njegov prijatelj i kapiten crno-belih Saša Ilić uskoro dobije novu funkciju. - Ako Saša Ilić prekine da igra fudbal, trebalo bi da bude sportski direktor. Da mu daju ozbiljnu funkciju. Zaslužio je. Da bude glavni čovek za sport - poručio je Božinov.

Pozajmica

Suma ide u Makabi kad bude isplaćen

Najveće razočarenje navijača Partizana Sejduba Suma dogovorio je pozajmicu u izraelski Makabi iz Haife. Vezni fudbaler koji ima ugovor sa crno-belima do juna 2020. godine. Ipak, Suma ne želi da ode u Izrael dok mu Partizan ne isplati dugovanja. Crno-belima je najveći problem Sumina plata koja mesečno iznosi 46.000 evra i koje žele da se reše. Čim Suma bude isplaćen otićiće u Makabi, s tim što Partizan insistira da se u ugovor stavi u otkupna klauzula koja bi bila aktivirana seldećeg leta.

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track