IDI MALI TI NA BASKET: U Partizanu su mu poručili da zbog visine promeni sport, a onda je otišao u Zvezdu i postao NAJVEĆA NOĆNA MORA CRNO-BELIH (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

MAJSTORE, SREĆAN ROĐENDAN!

IDI MALI TI NA BASKET: U Partizanu su mu poručili da zbog visine promeni sport, a onda je otišao u Zvezdu i postao NAJVEĆA NOĆNA MORA CRNO-BELIH (VIDEO)

Fudbal -

Na današnji dan, pre 38 godina rođen je nekadašnji fudbalski reprezentativac Nikola Žigić.

Maestralni Nikola Žigić bio je interesantan kako na terenu tako i van njega. Njegova fudbalska karijera bila je jako turbulentna.

Igrao je od sjaja do očaja, boljih igrača od njega svakako ima, ali kao on niko nije! Mnogi pamte njegove golove, ali i spektakularne intervjue u kojima je uvek imao nešto zanimljivo da kaže.

Jedan od najviših fudbalera sveta proslavio se u Crvenoj zvezdi za koju je odigrao 110 mečeva i postigao 71 gol.

Pre toga nastupao je za Bačku Topolu, Mornar iz Bara, Kolubaru iz Lazarevca i Spartak iz Subotice. Tri puta proglašavan je za najboljeg igrača u Srbiji i Crnoj Gori (2003, 2005 i 2006), a u sezoni 2003/2004. bio je najbolji strelac lige.

Za reprezentaciju Srbije debitovao je u martu 2004. godine u Beogradu na meču protiv Norveške (0:1), a poslednji nastup u plavom dresu imao je na SP u Južnoj Africi.

Sa Zvezdom je osvojio dve titule i dva kupa (2003/2004. i 2005/2006), sa Valensijom Kup kralja (2007/2008), a sa Birmingenom Liga kup (2010/2011).

Na Ostrvu je brzo stekao simpatije navijača, koji su mu spevali i pesmu.

Nikola Žigić, čovek koji ume da se šali na svoj račun.

ŽIGARA RAZBIO PARTIZAN U 121. VEČITOM DERBIJU

Crvena zvezda je u 121. večitom derbiju sa 3:0 slavila nad Partizanom uz nezaboravne golove Nikole Žigića.

A posle svalog gola usledilo je antologijsko radovanje – imitirao je ubacivanje lopte u koš, jer su mu pre toga u Partizanu rekli da bi mu s tom visinom bolje bilo da se okuša u basketu.

Herta blista na staru Bundeslige, a i Verder je bez poraza, pa nas čeka sjajan meč na Vezeru. Kvota na keca je 2,20, a na duplu šansu X2 1,67. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Verder - Herta.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track