CRNOGORCI STIGLI NA MEGDAN ORLOVIMA: Tumbakovića ne zanima remi! Evo šta selektor Sokolova kaže o političkoj konotaciji utakmice sa Srbijom
Foto: Starsport©

PRETPOSLEDNJE KOLO LIGE NACIJA

CRNOGORCI STIGLI NA MEGDAN ORLOVIMA: Tumbakovića ne zanima remi! Evo šta selektor Sokolova kaže o političkoj konotaciji utakmice sa Srbijom

Fudbal -

Selektor fudbalera Crne Gore Ljubiša Tumbaković rekao je danas da će njegova ekipa u utakmici Lige nacija protiv Srbije igrati u nekompletnom sastavu, ali da će dati sve od sebe da popravi utisak iz prethodnog meča.

"Nije problem rezultat u Podgorici, već utisak koji smo ostavili. Borićemo se sutra da to popravimo. Sutra će najboljih 11 istračati na teren i pokušati da ispune svoj zadatak. Mi smo reprezentacija, menja se sastav u poslednje tri godine, ali iz utakmice u utakmicu pripremamo ekipu. Svi oni znaju metod rada i ono što se traži od njih, napravili smo pomak i sada se pripremamo za veće ciljeve", rekao je Tumbaković na konferenciji za novinere na stadionu "Rajko Mitić".

Fudbaleri Crne Gore sutra gostuju Srbiji u utakmici petog kola Lige nacija. Srbija je prva na tabeli sa osam bodova, dok su izabranici Ljubiše Tumbakovića drugi s bodom manje.

foto: Starsport©

Tumbaković je prokomentarisao i selekciju Srbije i istakao da prednost mogu stvoriti bolje izmene.

"Ta reprezentacija je stvarana tokom dva ciklusa. Skoro cela ekipa je bila na Svetskom prvenstvu i kada se desi da neko od njih ne može da igra, imaju adekvatnu zamenu i to može da napravi razliku. Ono što žele, oni to i ostvare", rekao je Tumbaković.

1 / 8 Foto: Starsport©

Selektor Crne Gore dodao je i da ne bi bio zadovoljan nerešenim ishodom.

"Matematika je jednostavna, ako pobediš ostvarićeš cilj. Ne postoji trener koji je zadovoljan jednim osvojenim bodom. Mi smo opredeljeni za naš igru, pokušaćemo da se nametnemo", rekao je Tumbaković.

Na pitanje novinara ima li mesta politici u ovom duelu, Tumbaković je istakao da njegovu ekipu zanima samo rezultat.

"Nema ovde prostora za politiku, bavimo se sportom i tome ne pridajemo značaj. Ja ne doživljavam ovo politički, trudim se da kroz sastanke s igračima objasnim da su najvažnije sportske emocije i rezultat", kazao je selektor Crne Gore.

foto: Starsport©

Fudbaler Crne Gore Marko Vešović rekao je da će njegova ekipa, iako u izmenjenom sastavu, dati sve od sebe da dodje do pobede.

"U odnosu na prethodnu utakmicu, fali nam dosta igrača, mislim da nijednu utakmicu nismo odigrali u kompletnom sastavu. Imamo mlade momke koji su željni dokazivanja i ovo je prilika da izginemo svi na terenu", rekao je Vešović.

On je dodao i da bi bio zadovoljan osvojenim bodom, ali da će reprezentacija Crne Gore ići na pobedu.

"Imali smo i do sada velikih i važnih utakmica, pravili smo neke kikseve, ali mislim da smo sada sazreli i samo je pitanje vremena kada će Crna Gora napraviti iskorak", kazao je Vešović.

Utakmica Grupe 4 C divizije Lige nacija izmedju Srbije i Crne Gore igraće se u subotu od 15.00 časova na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

(Beta, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track