ZVEZDI TITULA IZ 1946. GODINE I TREĆA ZVEZDICA: Komisija za pravna pitanja odlučila, čeka se potvrda Skupštine FSS! Pobesneli Vuletić podneo ostavku
Foto: Kurir

razmršenje čvora

ZVEZDI TITULA IZ 1946. GODINE I TREĆA ZVEZDICA: Komisija za pravna pitanja odlučila, čeka se potvrda Skupštine FSS! Pobesneli Vuletić podneo ostavku

Fudbal -

Komisija za pravna pitanja Fudbalskog saveza Srbije raspravljala je o zahtevu Crvene zvezde da se crveno-belima prizna titula iz 1946. godine.

Petočlana pravna komisija u sastavu: Deja Šuput, Veljko Radulović, Božidar Beronja, Dragan Milošević i Vladimir Vuletić iznela je stav i mišljenje o sportnoj temi, i prepurčila da se klubu iz Ljutica Bogdana dodeli titula.

Posle sednice Komisije njen član i potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić podneo je ostavku.

Podsetimo Vuletić je pre sednice novinaru Kurira izneo očekivanja:

"Da sila prava pobedi pravo sile, ali nisam siguran da će se to dogoditi ".

Odluka bi trebalo da bude potvrđena 15, maja na sednici Skupštine Fudbalskog saveza Srbije.

Podsetimo, Zvezda je pokrenula ovu incijativu za priznavanje titule iz prvenstva 1946. godine, koje je održano na nivou republike Srbije. Ta titula je u Hrvatskoj priznata Hajduku iz Splita za takmičenje održano u okviru Hrvatske.

Tek naredne godine održano je prvenstvo na saveznom nivou u okviru kojeg su učestvovali predstavnici republika, koji su se kvalifikovali kroz ta prvenstva, pobednik prvenstva Autonomne pokrajine Vojvodine, kao i Partizan kao klub Jugoslovenske narodne armije.

Zvezda je i pre odluke prišila treću zvezdicu na dres za novu sezonu, koja simbolizuje da je klub osvojio 30 titula.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track