OZBILJNA PROVERA ZA ZVEZDU: Crveno-belima na crtu staje prvak Rumunije Kluž
Foto: FK Crvena zvezda

NEMA ŠALE

OZBILJNA PROVERA ZA ZVEZDU: Crveno-belima na crtu staje prvak Rumunije Kluž

Fudbal -

Vladan Milojević ukrstiće znanje i taktiku sa rumunskim trenerom Danom Petreskuom.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Austrije - Aleksandra Radonića

Fudbaleri Crvene zvezde odigraće danas drugu prijateljsku utakmicu na pripremama u Austriji. Protivnik je prvak Rumunije Kluž, ekipa smeštena u istom hotelu zajedno sa crveno-belima.

Utakmica je zakazana za 17.30 časova na stadionu u Vindišgartenu, uz direktan prenos na kanalu Arena sport 2. Biće ovo prva ozbiljnija provera za fudbalere crveno-belih, pošto se meč protiv lokalnog niželigaša Vindišgartena (7:0) od pre neki dan, može provesti kao nešto teži trening.

foto: FK Crvena zvezda

Sasvim je izvesno da za Crvenu zvezdu neće igrati povređeni Radovan Pankov, verovatno i prehlađeni El Fardu Ben, dok je Milan Pavkov pod upitnikom zbog transfera u Kinu. Svi ostali su spremni da se stave na raspolaganje treneru Vladanu Milojeviću.

Rumunski Kluž vodi trener Dan Petresku, nekadašnji reprezentativac te zemlje i bivši fudbaler Čelsija. To je tim koji igra čvrsto, disciplinovano i agresivno, na mali broj golova. Ukupna vrednost ekipe iznosi 25.450.000 evra. Radi se o iskusnom timu, gde su nosioci igre fudbaleri preko 30 godina, pre svih Portugalac Kamora i domaći igrači Siprijan Deak, George Tukudean i Kristijan Bud. Tu su i dvojica Hrvata Damjan Đoković i Mate Maleš.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: FK Crvena zvezda)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track