MARKO MARIN ODUŠEVLJEN NAPADAČEM: Pavkov ima nos za gol!
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©, Beta / Branislav Božić

i glavom i nogom

MARKO MARIN ODUŠEVLJEN NAPADAČEM: Pavkov ima nos za gol!

Fudbal -

Napad na Ligu šampiona Kapiten Crvene zvezde posle pobede nad Helsinkijem (2:0) poručio da ekipa ide na pobedu i u Finskoj (30. jul)

Milan Pavkov je Zvezdin faktor X! I u utakmici protiv Helsinkija (2:0) još jednom se pokazalo da visoki napadač ima nemerljiv uticaj na igru prvaka Srbije.

Njegov drugi gol digao je Marakanu na noge, a kapiten Crvene zvezde Marko Marin tvrdi da je Milan Pavkov neverovatan igrač i da mu je drago što nije prodat u Kinu ovog leta.

Crveno-beli sa lepim kapitalom putuju na revanš u Helsinki. Milan Pavkov je, kao i protiv Liverpula prošle godine, bio junak trijumfa nad čvrstom finskom ekipom.

- Pavkov uvek kad uđe bude opasan, nešto se dešava oko njega. Znamo kakav je igrač. Lopta se uvek odbija o njega, ima nos za gol. Mnogo je važan igrač za nas. Možemo da budemo svi srećni što nije otišao - objasnio je Marko Marin, a onda pohvalio i strelca prvog gola Ričmonda Boaćija:

- I Boćko je bio sjajan. Odlično se kretao kod prvog gola, bio tamo gde treba i iskoristio je sjajan centaršut Ivanića. Zna da odigra pas. Imamo super napadače. Treba da budemo srećni što imamo takve napadače.

Marko Marin tvrdi da Crvena zvezda neće kalkulisati u revanšu, već da će i u Helsinkiju ići na pobedu.

- Imamo super rezultat za revanš, dobro smo igrali i imali dominaciju. Idemo da prođemo, a zašto ne i da pobedimo. Mi smo kvalitetnija i jača ekipa. Ne možemo mi da odemo tamo i da igramo da izgubimo sa 1:0. Ne ide to! Hoćemo u Ligu šampiona, a tamo idemo da damo gol i rešimo prolaz - bio je jasan Marko Marin.

U slučaju prolaska Crvena zvezda bi se u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sastala sa boljim iz duela Kopenhagena i TNS. Danci su u prvoj utakmici odigranoj u Velsu slavili rezultatom 2:0, tako da je revanš puka formalnost.

Razlog izlaska

IVANIĆ IGRAO POD TEMPERATUROM

Mirko Ivanić bio je jedan od boljih fudbalera Crvene zvezde, majstorski je asistirao Boaćiju kod gola.

Međutim, iznenada je napustio utakmicu 30 minuta pre kraja. Zašto, otkrio nam je sam Ivanić:

- Odigrao sam utakmicu pod temperaturom. Iscrpljen sam, verujem da ću biti bolje za nekoliko dana.

Beograd. Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: 36.300 Sudija: Pavel Gil (Poljska). Strelci: Boaći 27. i Pavkov u 90. minutu. Žuti kartoni: Stojković, Rodić (Crvena zvezda), Kairinen (Helsinki)

Crvene zvezda

Borjan - Stojković, Milunović, Babić, Rodić - Jovičić, Jovančić - Ben (od 85. Vukanović, Marin, Ivanić (od 63. Jevtović) - Boaći (od 73. Pavkov).

Trener: Vladan Milojević

Helsinki

Rudakov - Toivomaki, Rafinja, Obilor - Mensah, Dalstrom, Para Sinistera, Kairinen, Alho - Tarasov (od 81. Bensinan), Riski.

Trener: Toniko Skela

Omiljen u narodu

HEJ, PAVKOV, SKOČI, DAJ GOL GLAVOM

Neverovatno je koliku energiju sa sobom nosi Milan Pavkov. Trenutak kada ga je trener Vladan Milojević poslao na zagrevanje izazvao je neverovatnu erupciju oduševljenja na Marakani.

Ceo stadion je počeo da mu kliče i aplaudira mu, a kada je ulazio u igru, orilo se: „Hej, Pavkov, skoči, daj gol glavom“.

Posle svega, Milan Pavkov je dao gol i na pravi način se zahvalio vernoj publici.

Pojačanje sa Banjice

NJEGOŠ U ZVEZDI

foto: Starsport@ / Srdjan Stevanovic

Mladi reprezentativac Srbije i fudbaler Rada Njegoš Petrović (20) trebalo bi da potpiše za Crvenu zvezdu.

Reč je o igraču sredine terena, centralnom veznom, koji bi trebalo da bude zalog za budućnost crveno-belih.

Rukovodstva dva tima su u pregovorima o obeštećenju, a Petrović je višegodišnja želja sportskog sektora šampiona Srbije.

(Kurir.rs / Foto:Starsport@ / Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track