Najnovije vesti

ZBOG LJUBAVI PREMA ČAŠICI PROPUSTILI SU PRILIKU DA BUDU NAJBOLJI IKADA: Pet najvećih alkoholičara u istoriji fudbala! Druženje sa flašom im bilo draže od druženja sa loptom
Foto: Profimedia

SAMI SEBI NANELI ŠTETU

ZBOG LJUBAVI PREMA ČAŠICI PROPUSTILI SU PRILIKU DA BUDU NAJBOLJI IKADA: Pet najvećih alkoholičara u istoriji fudbala! Druženje sa flašom im bilo draže od druženja sa loptom

Fudbal

Sport i alkohol ne idu zajedno, tako bi bar trebalo da bude... Međutim, u praksi je situacija ipak nije tako...

Predstavljamo vam "crnu listu" najvećih alkoholičara u svetu fudbala.

 

Pol Gaskojn

 

Prvo mesto zauzima svakako Pol Gaskojn, engleski fudbaler koji je važi za jednog od najtalentovanijoh u svojoj generaciji, ali ga je ljubav prema alkoholu sprečila da dostigne sam vrh. Gaskojn je čak borvaio i u ustanovama za odvikavanje od ove supstance, ali ni to nije pomoglo. I danas ovom Englezu druženje sa čašicom stvara probleme. 

 

pol gaskojn
pol gaskojnfoto: AP

 

Garinča

 

Iako je bio jedan od najboljih fudbalera kojeg je imala ova planeta, Garinča je u 49. godini života premunuo upravo od posledica koje mu je zadalo druženje sa alkoholom. Brazilac koji ispisao istoriju svetskog fudbala celu karijeru je proveo u domovini, a najbolje partije pružao je u dresu reprezentacije.

 

garinča
garinčafoto: Profimedia

 

Džordž Best

 

Legenda Mančester Junajteda ostaće upamćen kao jedan od najboljih fudbalera koji je igrao na Ostrvu, ali majstorije koje je pružao na travnatom terenu, upropastio je zbog ljubavi prema flaši. U svojoj desetogodišnjoj karijeri u dresu Crvenih đavola, sve vreme se borio sa zavisnošću, koju je kasnije lečio u manjim sredinama, a preminuo je u 59. godini.

 

džordž best
džordž bestfoto: Profimedia

 

Sokrates

 

Brazilski doktor u kopačkama svoju briljantnu karijeru začinio je alkoholom i stao u red fudbalera kojima je bio bitniji provod od zdravog načina života. Sokrates je jedan od retkih fudbalera koji je sreću okušao u Evropi, a tada jaka Fiorentina njemu nikako nije odgovarala, upravo zbog nedovoljne slobode da se druži sa čašicom. Preminuo je u 59. godini.

 

sokrates
sokratesfoto: Pritnscreen

 

Adriano

 

Najsvežiji primer na ovom spisku svakako jeste brazilski as Adriano, koji je nastupajući za Inter u ranim devedesetim pokazao do tada retko viđen talenat. Smešila mu se blistava karijera, pružao je nesvakidašnje partije, a onda se okrenuo brazilskom načinu života, koji je podrazumevao litre i litre alkoholnih pića uz žurke do zore. Izgubio je kontrolu, veliki klubovi su bili nezaintresovani za njega.

 

adriano
adrianofoto: EPA / EMILIO ANDREOLI

 

kurir.rs / kurir sport 

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...