VLADIMIR JUGOVIĆ SPECIJALNO ZA KURIR: Neka se ponovi 1991! Zvezdo, hrabro u Minhenu!
Foto: Starsport©

U SUSRET BAJERNU

VLADIMIR JUGOVIĆ SPECIJALNO ZA KURIR: Neka se ponovi 1991! Zvezdo, hrabro u Minhenu!

Fudbal -

Paralela! Sećam se naše utakmice od pre 28 godina, bila je velika euforija i pobedili smo.

Ova generacija je već napravila uspeh, a nadam se da mogu da naprave i korak više, kaže Juga Stojanović, Radinović, Marović, Jugović, Belodedić, Najdoski, Prosinečki, Mihajlović, Pančev, Savićević, Binić! Ovako je izgledao Zvezdin tim koji je 1991. godine pobedio Bajern usred Minhena.

Zvezda sutra (21.00) ponovo gostuje slavnom bavarskom klubu, a legendarni Vladimir Jugović za Kurir je povukao paralelu.

- Bio sam veoma mlad 1991. godine, ali se dobro sećam velike euforije pred meč s Bajernom u Minhenu. Bili smo toliko samouvereni, sigurni u sebe i svoje mogućnosti, da nam je bilo sasvim svejedno s kim ćemo od evropskih velikana igrati. Osećali smo da smo jaki - prisetio se Jugović, koji je pre dve i po nedelje napunio 50 godina.

Bajern je u to vreme bio sastavljen od nemačkih reprezentativaca poput Rojtera, Kolera, Augentalera, Tona, Efenberga, Bendera i Volfarta, a prva zvezda tima bio je Danac Mihael Laudrup. Sa druge strane, Mihajlović, Belodedić, Savićević, ProsineUnpublishčki, Pančev, Binić i naš junak Jugović.

- Mnogi od mojih saigrača želeli su da se iskupe za poraz od Kelna, koji je došao četiri godine ranije. Zato je pobeda nad Bajernom za većinu bila kao melem na ranu. Kad dođu tako velike utakmice, ne razmišljaš mnogo, igraš da daš sve najbolje od sebe. Mi smo zavisili sami od sebe na terenu, dobro smo se poznavali i, što je najvažnije, verovali smo jedni u druge. Nije mala stvar dobiti Bajern u Minhenu. Ta utakmica nije bila samo preokret na terenu već i prekretnica u mentalitetu srpskih fudbalera. Shvatili smo posle te utakmice da možemo pobediti Nemce i doći do cilja, a to je bilo osvajanje Kupa šampiona.

Vladimir Jugović se osvrnuo i na sadašnji sastav Crvene zvezde i utakmicu protiv Bajerna, koji spada u sam krem evropskog fudbala.

- U fudbalu je najvažniji kolektiv i Vladan Milojević to zna. Crvena zvezda drugi put zaredom igra u Ligi šampiona! Ljudi, pa to je ogroman uspeh! Ponovo će se odmeriti s najboljima i videti gde je. Ono prošle godine bilo je odlično. Nadam se da mogu i korak više. Što se tiče rezultata, ne mogu da gledam u pasulj. Zeleni teren je za sve isti, kreće se od 0:0 i 11 na 11 - istakao je Jugović, uz poruku igračima:

- Igrajte, momci, za Zvezdu, budite tim! Samo hrabro!

Sve je u odbrani MILOJE, BUDI KAO STANE I LJUPKO

foto: @Starsport / Peđa Milosavljević

U protekle dve sezone jaka i odgovorna defanziva bila je zaštitni znak Crvene zvezde u Evropi.

- Odbrana je najvažnija i Milojević to dobro zna. Kao i njegovi prethodnici Branko Stanković i Ljupko Petrović. Obojica su igrali evropsko finale - ocenio je Jugović.

(Kurir.rs / Aleksandar Radonić / Foto:@starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track