SRBIJA POD LUPOM STRUČNJAKA: Tumbo, složi to što pre!
Foto: EPA

Analiza

SRBIJA POD LUPOM STRUČNJAKA: Tumbo, složi to što pre!

Fudbal -

Nema se vremena Bivši selektor Gane Milovan Rajevac očekuje da Ljubiša Tumbaković brzo oformi jak kolektiv koji će na kraju doneti plasman Srbije na Evropsko prvenstvo preko Lige nacija

Tvorac najvećeg fudbalskog čuda sa selekcijom Gane iz 2010. godine Milovan Rajevac nada se uspehu srpskih fudbalera i misli da bi Ljubiša Tumbaković mogao svojim iskustvom i znanjem da podigne nacionalni tim iz letargije i prosečnosti u kojoj dugo tavori.

foto: Starsport©

Najbolji lek za trenutnu situaciju su pobede, pa makar one došle i u 90. minutu, kao u Kruševcu na prijateljskoj utakmici sa Paragvajem.

Kako vam je izgledala igra „orlova“ protiv Južnoamerikanaca?

- Da se razumemo, Paragvaj je ozbiljna ekipa. Niko ne sme da ih potceni, jer mnogo znaju s loptom, trče, uporni su, umeju da igraju na rezultat. Dali smo im gol kad nam je bilo najpotrebnije. Pre toga su napravljene prave izmene, u pravom trenutku i mislim da smo zasluženo došli do pobede, a ona je bila najbitnija za samopouzdanje igrača. Biće veoma važno i da se pobedi u Litvaniji.

foto: Dado Đilas

Kako vam se čini podatak da je za godinu i po dana za reprezentaciju pozvan čak 51 fudbaler?

- Sad bih gledao ono što radi Tumba, a on stvara grupu i to nije lak posao. Potrebno je pronaći okosnicu od 25 igrača, plus golmani, i mi, kao navijači, moramo imati strpljenja i biti podrška reprezentaciji. Sportska smo nacija. Radovali smo se posle tolikih medalja u drugim sportovima, valjda će nas i fudbal jednom obradovati. Verujem da će Tumba to složiti kako treba.

foto: Starsport©

Levi bekpoložio ODUŠEVLJAVA ME RODIĆ

Ko vam se od igrača dopao u Kruševcu? - Mene oduševljava mali Rodić, i kako igrao u Zvezdi, a i sad je centrirao Mitroviću za pobedu. Voleo bih da i Milunović, kojeg sam trenirao u Borcu, dobije više prilike, a dobar utisak ostavlja i Miletić iz Partizana. Mnogo je ipak važnije šta će o njima misliti selektor.

(Kurir.rs / Dejan Petković / Foto:EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track