Najnovije vesti

PANČEV EVOCIRAO USPOMENE IZ BARIJA, A ONDA ŠOKIRAO HRVATE: Evo šta je legendarni fudbaler Crvene zvezde rekao o Luki Modriću (VIDEO)
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

ISKREN

PANČEV EVOCIRAO USPOMENE IZ BARIJA, A ONDA ŠOKIRAO HRVATE: Evo šta je legendarni fudbaler Crvene zvezde rekao o Luki Modriću (VIDEO)

Fudbal

Darko Pančev, legendarni makedonski fudbaler i član generacije Zvezde koja je postala prvak Evrope, evocirao je uspomene iz 1991. godine. 

Nedavni duel crveno-belih sa Bajernom u Ligi šampiona, bio je prilika da se Pančev priseti nezaboravnih polufinalnih okršaja sa Bavarcima od pre 28 i po godina.

"Gledao sam utakmicu protiv Bajerna i, naravno, setio se naših utakmica sa Bavarcima. Drugo vreme, drugačiji kvalitet i drugi odnos snaga na terenu. Sada je sve drugačije. Pratim Zvezdu, naravno. Sa obzirom na to kakvo je stanje u ligama na našem području i na to koliko je novca sada potrebno da bi se napravila jaka ekipa, Zvezdini su rezultati odlični, a o treneru Vladanu Milojeviću imam visoko mišljenje", rekao je Pančev za hrvatski "Jutarnji list".

Za "Kobru", kako su Pančeva svi zvali, plasman Hrvatske u finale prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva nije iznenađenje.

"Pratio sam Svetsko prvenstvo, uspeh Hrvatske je veliki. Ali sa obzirom na kontinuitet hrvatske reprezentacije na velikim prvenstvima, taj me uspeh i nije toliko iznenadio. Mišljenja sam da je nogomet generalno u kvalitativnoj krizi i da je sve manje velikih timova i velikih igrača. Mislim da su Evropsko prvenstvo 2016. i Svjetsko prvenstvo 2018. bili među najnekvalitetnijim takmičenjima reprezentacija u poslednjih tridesetak godina".

Pančev je šokirao Hrvate rekavši da nije najbolji fudbaler svih vremena sa ovih prostora.

"Luka Modrić svakako jeste veliki igrač, jedan od najvećih sa ovih prostora. Ali fudbal je zbog toga zanimljiv, puno puta daje, ali i uzima. Mislim da on nije ni najbolji hrvatski igrač u istoriji, a svakako nije najbolji na ovim prostorima. Bez obzira na sve velike nagrade koje je sasvim zasluženo osvojio", rekao je Pančev.

(Kurir sport)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...