VAR KVARI FUDBALSKU ATMOSFERU Milner: Mislim da ima još mnogo da se razgovara (FOTO)
Foto: AP

KOMENTAR

VAR KVARI FUDBALSKU ATMOSFERU Milner: Mislim da ima još mnogo da se razgovara (FOTO)

Fudbal -

Fudbaler Liverpula Džejms Milner rekao je da VAR tehnologija kvari atmosferu u utakmicama i da mnogi igrači ne vole kada se koristi ta tehnologija.

VAR se od ove sezone koristi u Premijer ligi i do sada je bilo mnogo kontroverzi. Ta tehnologija koristila se u svih 100 premijerligaških utakmica ove sezone, ali se igrači i treneri ne slažu oko njene uspešnosti.

"Tehnologija na gol liniji je neverovatna. Odluka se odmah donosi, crno na belo. Ali, vrlo je teško koristiti VAR kada i dalje postoje mišljenja o odlukama i da se kvari atmosfera u utakmicama", rekao je Milner, preneo je Skaj.

Milner je u svojoj autobiografiji naveo da "mrzi VAR", a u intervjuu za Gardijan rekao je da i dalje isto misli.

foto: AP

"To je možda staromodni deo mene, ali mislim da ima još mnogo da se razgovara o VAR-u. Postignete gol, nastupi eksplozija buke, a onda VAR. Morate da čekate. Da li je gol", naveo je on.

"Da VAR tehnologija otklanja sve kontroverze, podržao bih 100 odsto. Ali, još ima diskusija o tome. Mislim da mnogi igrači misle slično", dodao je Milner.

U 100 utakmica u Premijer ligi ove sezone VAR je promenio 26 odluka, a tom tehnologijom provereno je 600 spornih situacija.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track