PARTIZAN SE ČASNO OPROSTIO OD EVROPE: Crno-beli napunili mrežu Astane! Ostaje žal za prolećem! KURIR TV
Foto: Starsport©

Pobeda za kraj

PARTIZAN SE ČASNO OPROSTIO OD EVROPE: Crno-beli napunili mrežu Astane! Ostaje žal za prolećem! KURIR TV

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su Astanu iz Kazahstana rezultatom 4:1 (3:0) u utakmici 6. kola Lige Evrope

1 / 6 Foto: Starsport©

Crno-beli su na svom stadionu bili ubedljivi u meču koji nije imao takmičarski značaj, ali donosi lepih 570.000 evra od UEFA za tri boda.

Golove za Partizan postigli su Suma u 4. minutu, Sadik u 22. i 76. minutu i Asano u 26. minutu. Počasni pogodak za Astanu je postigao Rotariju u 79. minutu.

Partizan je završio takmičenje u grupi L sa 8 bodova. Dalje su prošli Mančester junajted sa 13 bodova i AZ Alkmar sa 9 bodova. Crno-beli su propustili priliku da obezbede proleće, pre svega u utakmici u Hagu protiv holandskog kluba kada je prokockao prednost od 2:0.

Partizan je meč bez rezultatskog značaja sjajno počeo i posle samo četiri minuta poveo. Sadik je primio loptu u kaznenom prostoru, dobro se gradio i dodao je do Sume čiji je prvi udarac Nenad Erić odbranio, ali ne i drugi.

Sadik u šestom minutu nije iskoristio dobru priliku, ali jeste u 22. Pogrešio je jedan igrač gostujućeg tima, loptu je prihvatio Tošić koji je uposlio Sadika kojem nije bilo teško da pogodi mrežu Astane.

Samo četiri minuta kasnije pitanje pobednika na ovom meču bilo je praktično rešeno kada je Asano nakon sjajne solo akcije pogodio za 3:0.

Do kraja prvog poluvremena bilo je prilika na obe strane, ali se rezultat nije menjao.

Astana je bila mnogo bolja u drugih 45 minuta, pretila je, ali je odbrana Partizana na čelu sa Vladimirom Stojkovićem bila sigurna. Kapiten Partizana je u 70. minutu morao van igre zbog povrede, mesto je ustupio Filipu Kljajiću.

Šest minuta kasnije "sevnuo" je kontranapad Partizana koji je povukao Asano, a završio Sadik, a konačnih 4:1 postavio je Rotariju u 79. minutu.

TOK MEČA

2. POLUVREME

83. minut - Van igre Sadik, na terenu mladi Filip Stevanović.

79. minut - GOOOL! Rotariju je matirao Kljajića. Rotariju je centrirao sa desne strane, lopta je zakačila Pavlovića i lobovala golmana Partizana.

76. minut - GOOOL! Sadik postiže drugi gol na meču. Dobio je odličnu loptu od Asana, prevario čuvara, predriblao i golmana Erića i ubacio loptu u mrežu.

69. minut - Peh za Partizan. Povredio se golman Vladimir Stojković. Stojković je povredio prepone prilikom jedne intervencije i zameniće ga Filip Kljajić. Kapitensku traku je preuzeo Zoran Tošić.

64. minut - Prva izmena u Partizanu, umesto Sume u igri je Lazar Pavlović.

64. minut - Velika šansa za Kizničenka. Rukavina je centrirao po zemlji sa desne strane, a fudbaler Astane iz izgledne prilike loše šutirao.

57. minut - Pertsuk je šutirao glavom posle kornera, lopta odlazi daleko iznad gola. Bio je to treći šut gostiju ka golu Partizana u 13 minuta nastavka meča.

51. minut - Najbolja akcija Astane, Pavlović gotovo sa gol crte izbacuje loptu.

50. minut - Kižničenko je imao šansu, Ostojić je blokirao udarac.

47. minut - Umesto Murtazajeva ušao je Pertsuk.

46. minut - Nema izmena u timovima.

1. POLUVREME

42. minut Stojković je ponovo spasao svoj gol i ponovo je Rotariju pokušao.

28. minut - Stojković brani! Prva šansa za Astanu na meču, šutirao je Rotariju.

26. minut - GOOOL! Asano je strelac! Japanac je solo prodorom došao u situaciju da šutira iskosa sa leve strane, snažno je šutirao i pogodio donji desni ugao gola Erića.

22. minut - GOOOL! Umar Sadik je strelac. Kazahstanci su katastrofalno pogrešili, Tošić je uzeo loptu, krenuo u napad, u pravo vreme uposlio Sadika koji je poslao loptu u mrežu pored Erića.

8. minut - Četvrta intervencija Erića u uvodu meča. Zdjelar je oprobao šut.

6. minut - Erić ponovo spasava Astanu. Sadik je bio u prilici, prvi put je golman gostiju odbrani, a drugi put je Sadik pogodio stativu.

4. minut - GOOOL! Partizan vodi sa 1:0 golom Sejdube Sume! Gvinejac je danas produžio ugovor sa Partizanom na još tri godine, a posle gola je otišao da se zahvali Savi Miloševiću.

PARTIZAN - ASTANA Stadion Partizana

Gledalaca:

Sudija: Filip Glova (Slovačka)

PARTIZAN: Stojković - Lutovac, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Suma, Tošić, Asano - Sadik. Trener: Savo Milošević

ASTANA: Erić - Rukavina, Postnikov, Logvinenko, Šomko - Bejsebekov, Maevski, Sigurjonson, Rorariju - Kižničenko, Murtazajev. Trener: Roman Grigorčuk.

Važno je! Pobeda ne donosi evropsko proleće, ali je bitna iz drugih razloga. Prvi je bez sumnje finansijski, jer trijumf u Ligi Evrope vredi 570.000 evra. Partizan večeras od 21 čas dočekuje Astanu i time spušta zavesu na ovosezonsko učešće u Evropi.

foto: Kurir

Crno-belima je bitno da pobede i zbog evropskog koeficijenta, ali i samopouzdanja pred nastavak sezone u domaćim takmičenjima. Pošto su se Kazahstanci u prvom meču provukli da ne prime bar pet komada, možda je večeras pravi momenat da Partizan naplati promašaje iz duela u Nur Sultanu.

Fudbaleri iz Humske maksimalno ozbiljno prilaze utakmice. - Iako na papiru meč sa Astanom nema takmičarski značaj, moramo da odigramo kao da nam od njenog ishoda zavisi proleće u Evropi - jasna je poruka Takume Asana.

foto: Starsport

Sledeće reči odličnog Japanca gađaju pravo u metu. - Moramo da napravimo takvu atmosferu u timu da svaku utakmicu igramo maksimalno, bez obzira na to da li je u pitanju prvenstvo ili Evropa i da li postoji takmičarski značaj.

Sve bolje igre brzonogog momka s Dalekog istoka umnogome su rezultat činjenice da se prilagodio na život u Srbiji. - Imao sam veliku podršku saigrača u svakom trenutku otkad sam došao, tako da osećam kao kod kuće. Bilo mi je teško u periodu kada nisam davao golove, ali sada je situacija drugačija i drago mi je što pomažem ekipi - zaključio je Asano.

Pokažite se

GROBARI NA TESTU, PRODATO 30.000 ULAZNICA, ALI...

Navijači Partizana imaju priliku da pokažu vernost svom klubu u situaciji kada on igra evropski meč bez takmičarskog značaja. Bilo bi lepo da tribine stadiona u Humskoj budu popunjene kao na meču protiv Mančestera. Podsećamo, ulaznice za meč protiv Astane prodavane su u kompletu s onim za duel protiv Mančestera. Dakle, svih 30.000 karta je prodato. Grobari, pokažite se!

Lepa suma

KOLIKO JE PARTIZAN ZARADIO OD LIGE EVROPE

- Učešće u kvalifikacijama i plasman u grupu 4.745.740 evra

- Pobeda protiv Astane u Kazahstanu 570.000 evra

- Remi protiv AZ u Beogradu 190.000 evra

- Remi protiv AZ u Hagu 190.000 evra

Partizan se večeras (21.00) oprašta od Evrope protiv Astane. Šanse za prolaz dalje nemaju, ali crno-beli imaju motiva da pred svojim navijačima pobedom zatvore jesen u Evropi. Kec je 1,38, a pobeda domaćina bez primljenog gola (Sigurna pobeda) 2,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Astana.

Kurir.rs/ Miloš Bjelinić Foto: Starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track