JAKE SNAGE BEZBEDNOSTI NA NOGAMA: Dodatnih 500 specijalaca će obezbeđivati El Klasiko
Foto: EPA/David Borrat

drama na vrhuncu

JAKE SNAGE BEZBEDNOSTI NA NOGAMA: Dodatnih 500 specijalaca će obezbeđivati El Klasiko

Fudbal -

Najveća fudbalska predstava u Evropi španski El Klasiko igra se večeras u Barseloni.

Između ostalog radi se inače o utakmici visokog rizika, a ovaj put situacija je dodatno podgrejana s obzirom na političku klimu koja vlada u tom u gradu.

Naime, El Klasiko je trebalo da se odigra 26. oktobra no on je pomeren zbog velikih protesta u Kataloniji zbog toga što je devet katalonskih političara osuđeno zbog separatizma. Susret je pomeren za 18 decembar, a katalonske i španske vlasti čine sve da susret protekne u najboljem redu.

U skadu sa tim podignute su mere opreza na najviši nivo, a ministar unutrašnjih poslova Katalonije Migel Buh angažovao je oko 3.000 čuvara reda među kojima su katalonski policajci i specijalci koji će biti prisutni na stadionu Nou Kamp, ali i na ulicama Barselone. Stvari idu dotle da su i čelnici ministarstva unutrašnjih poslova Španije naredili dolazak još 500 specijalaca u Barselonu kako bi se pobrinuli da sve prođe u najboljem redu. Naime, za danas je zakazan novi protest grupe Cunami Demokratik koji je bio održavan i tokom 18. oktobra, te se španske vlasti boje kako bi se ponovo igrači Real Madrida mogli osetiti ugroženim.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track