SVE JE SPREMNO ZA SINIŠIN DOLAZAK U SRBIJU: Miha stiže specijalnim avionom!
Foto: Instagram

Svečano! Fudbalski savez Srbije obeležava vek postojanja

SVE JE SPREMNO ZA SINIŠIN DOLAZAK U SRBIJU: Miha stiže specijalnim avionom!

Fudbal -

Siniša prvi put u Beogradu posle bolesti - Povodom velikog jubileja čelnici FSS šalju privatni avion po trenera Bolonje, koji će večeras dobiti veliko priznanje na svečanosti u Narodnom pozorištu

Fudbalski savez Srbije danas obeležava stogodišnjicu postojanja, a tim povodom za Bolonju će poslati privatni avion kako bi ugostili legendu našeg fudbala nakon velike borbe sa leukemijom.

- Na kraju sam tunela. Vidim sunčeve zrake - rečenica je koju je Mihajlović nedavno izgovorio i budi optimizam, a činjenica da će se prvi put nakon što je otkrio istinu o teškoj bolesti pojaviti u Srbiji samo potvrđuje da stvari idu nabolje. Mihajlović je pre dve večeri od Gazeta delo sporta dobio posebno priznanje van svih kategorija „Legenda 2019“, pa otkrio najvažnije trenutke u svojoj karijeri.

- Prvo pamtim kad mi je otac kupio kožnu loptu na buvljoj pijaci. Mazao sam je kremom kako bi duže trajala. Sećam se i prvih kopački, koristio sam one za ragbi. Onda sam osvojio titulu prvaka Evrope sa Crvenom zvezdom, bio deo ispisivanja istorije slovenskog fudbala. A tu je i činjenica da sam imao sreće da igram sa Robertom Manćinijem - rekao je Mihajlović, koga su zamolili da navede i najbolje trenutke koje je imao kao trener.

- Počeo sam da se bavim ovim poslom zahvaljujući upravo Manćiniju, a jedno od najvećih zadovoljstava mi je to što sam bio selektor reprezentacije moje zemlje. Onda sam otišao u Milan, Sampdoriju, pa i Bolonju. To što smo uradili poslednje godine je polučudo! Krovna organizacija našeg fudbala će tokom velike proslave u Narodnom pozorištu proglasiti najboljeg trenera, fudbalera i fudbalerku za 2019. godinu, a specijalnu nagradu dobiće predsednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksander Čeferin.

Emotivno Žalim što nisam zagrlio oca

Siniša Mihajlović potpuno otvoreno pričao je i o svojim slabostima, te stvarima iz prošlosti koje bi da može promenio. - Najviše žalim što nisam imao priliku da oca zagrlim poslednji put. Bolovao je od raka i preminuo. Sad, kad pijem grapu, cugnem jednu za njega, jednu za sebe. Najvažnija stvar u životu je da nikad ne izgubiš želju za borbom. Pre četiri meseca nisam mogao da zamislim da ću sedeti ovde. Sad sam tu, idemo korak po korak, dan za danom - poručio je Mihajlović.

foto: Marina Lopičić

Specijalni gost Aleksander Čeferin stigao sinoć Srbi, hvala vam za prvoklasni rad

Predsednik Evropske fudbalske federacije Aleksander Čeferin biće počasni gost Fudbalskog saveza Srbije na proslavi velikog jubileja. - Želeo bih da čestitam Fudbalskom savezu Srbije stogodišnji jubilej i zahvalim se predsedniku FSS Slaviši Kokezi i svima u Savezu na prvoklasnom radu. Takođe, želeo bih da odam priznanje i svim trenerima baznog fudbala, nastavnicima i volonterima koji svakodnevno rade sa decom i brinu o njima na terenima širom Srbije i tako doprinose razvoju fudbala u ovoj zemlji - rekao je predsednik UEFA, pa dodao: - Kao detetu idoli su mi bili igrači iz celog regiona, koji su kasnije blistali i na evropskoj, i na svetskoj sceni. Verujem da će, uz stalna ulaganja, srpski fudbal i u godinama koje dolaze nastaviti da stvara igrače tog kalibra.

M. Bjelinić - G. Filipović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track