POČINJU ELIMINACIJE U LIGI EVROPE: Udariće Tadić na Maksimovića! (FOTO)
Foto: EPA

ONO PRAVO

POČINJU ELIMINACIJE U LIGI EVROPE: Udariće Tadić na Maksimovića! (FOTO)

Fudbal -

Nikad jača Liga Evrope! Veliki broj izuzetno zanimljivih mečeva na programu je danas u okviru šesnaestine finala drugog po jačini evropskog takmičenja.

Prštaće na svim delovima Starog kontinenta. Za početak će pažnja biti usmerena ka Belgiji, gde Briž dočekuje Mančester junajted. Odlična utakmica očekuje se i u Frankfurtu, gde gostuje Salcburg. Šahtjor dočekuje Benfiku u jednom od derbija ove runde takmičenja.

Nama će zanimljivo biti i u Španiji, gde se sastaju Hetafe i Ajaks. Biće to duel Nemanje Maksimovića i Dušana Tadića, standardnih srpskih reprezentativaca.

foto: EPA

- Momci iz Hetafea su ratnici. Bore se za svaku loptu i stalno daju sve od sebe. Fizički su veoma snažni i u duelima idu i preko granica dozvoljenog, ako je potrebno. Neće biti lako, ali... Mi smo Ajaks - rekao je Dušan Tadić.

Večernji program obeležiće duel Olimpijakosa i Arsenala! Ništa manje uzbuđenja ne očekuje se ni u Leverkuzenu, gde gostuje Porto. U meču klubova koji imaju čak šest srpskih igrača sastaju se APOEL i Bazel.

Liga Evrope nikad nije imala više naših fudbalera nego ove sezone. U eliminacionoj rundi tako imamo čak 15 srpskih igrača. Nadamo se da će neko i podići pehar 27. maja u Gdanjsku.

Kurir.rs, M. B./ Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track