FILIP KOSTIĆ O PRAZNIM TRIBINAMA PROTIV NORVEŠKE: Mi bar znamo kako se igra bez publike! (FOTO)
Foto: Profimedia, Dado Đilas

Još 14 dana

FILIP KOSTIĆ O PRAZNIM TRIBINAMA PROTIV NORVEŠKE: Mi bar znamo kako se igra bez publike! (FOTO)

Fudbal -

Nekad kazne, danas virus! Igrali smo često u prošlosti zbog kazni bez gledalaca, pa smo upoznati kako je to, ističe jedan od naših najboljih igrača Filip Kostić za Kurir.

Odluka da se meč Norveška - Srbija igra pred praznim tribinama nije obradovala naše reprezentativce. U razgovoru za Kurir Filip Kostić ističe da nije srećan zbog zatvaranja tribina u Oslu.

- Moramo da poštujemo tu odluku, ali iskreno, nisam za to. Nikome ne odgovara da se igra pred praznim tribinama. Fudbal igramo zbog navijača. Nama možda to toliko neće smetati, ali opet... - počeo je priču Kostić za Kurir. Bez obzira na to što je reč o gostovanju, sjajni fudbaler bi voleo da se ipak igra pred punim stadionom.

foto: Starsport©

- Naravno, uvek sam za to da se igra pred navijačima.

Reprezentacija Srbija ima iskustva igranja mečeva bez prisustva publike.

- Nažalost, ako je neko upoznat kako se igra pred praznim tribinama, to smo mi. Doduše, povod su bile kazne, a ovo je sada nešto potpuno drugo. Kada je reč o fudbalskim stvarima, Kostić je i te kako pozvan da priča o Halandu, momku o kome bruji Evropa.

- Veliki talenat! U Dortmundu je već posao izuzetno bitan igrač, nezgodan je za čuvanje u šesnaestercu. Ima izuzetno dobar osećaj za gol, uz to je visok i brz... Ma strašne predispozicije, ali nije on sve u Norveškoj. Imaju oni još dobrih fudbalera.

To je s jedne strane, s druge je tim Srbije, koji po imenima igrača spada u sam evropski vrh.

- Tako je, imamo i mi naše adute. Imamo Mitra, Luku... Treba Norvežani da misle o nama - zaključio je Filip Kostić.

UEFA tvrdi

Nema odlaganja Eura

UEFA je demantovala informaciju da će biti odlaganja Evropskog prvenstva ove godine zbog epidemije koronavirusa u Evropi.

- Poštovani, Euro 2020. počeće 12. juna u Rimu. UEFA komunicira sa svim relevantnim međunarodnim i lokalnim vlastima u vezi sa koronavirusom i njegovim napredovanjem. Nema potrebe da se bilo šta menja u trenutnom rasporedu. Ovo pitanje će ostati pod stalnom pažnjom - navode iz UEFA.

foto: EPA

Tenzija

U Frankfurtu vanredno stanje

Ne idite u grad, ne rukujte se...

Situacija u Frankfurtu bila je mirna. Do juče.

- Već danas je počela da se oseća tenzija. Opomenuli nas u klubu da vodimo računa o svemu što radimo, da se ne rukujemo, da izbegavamo odlaske u grad, kafiće... Na svakom koraku se oseća da situacija nije uobičajena i sve je to malo neprijatno - priča Kostić i u dahu dodaje:

- Svuda se nalaze sredstva za dezinfekciju ruku, sad su nam upravo saopštili da igramo sutra protiv Bazela s navijačima, pa za vikend u Bundesligi bez publike, pa potom opet protiv Bazela s navijačima. Vama sigurno u Ajntrahtu dosta znači podrška navijača, jer nije malo kad vam 50.000 ljudi daje vetar u leđa.

- Verujete mi, slabiji smo 50 odsto kada nemamo podršku s tribina. Samo želim da se ovo sve s koronavirusom što pre završi i da se sve vrati u pređašnje stanje - jasan je Kostić.

Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track