POLICIJA POKRENULA ISTRAGU PROTIV LUKE JOVIĆA: Proverava se kretanje srpskog fudbalera po Srbiji
Foto: Profimedia, Damir Dervišagić

Zbog neodgovornog ponašanja

POLICIJA POKRENULA ISTRAGU PROTIV LUKE JOVIĆA: Proverava se kretanje srpskog fudbalera po Srbiji

Fudbal -

Srpski fudbaler Luka Jović postao je predmet istrage srpske policije zbog toga što se oglušio o propis o obaveznoj samoizolaciji od 14 dana posle dolaska iz Španije.

Španija je, podsetimo, među najugroženijim zemljama u Evropi, pogođena epidemijom SARS-CoV19 korona virusa.

Jović je, prema informacijama, zatražio od Reala iz Madrida da ga puste u Beograd kako bi prisustvovao rođendanu devojke Sofije Milošević.

- Videli ste svi i primere naših fudbalera koji dolaze iz inostranstva, gde imaju milionske ugovore, koji dolaze ovde i nisu u samoizolaciji i to je posebno nešto sa čim će se suočavati naši nadležni organi - rekla je u sredu premijerka Brnabić, a vrlo brzo se saznalo da je mislila na Jovića.

Srpska policija istražuje kretanje fudbalera tokom boravka u Srbiji, kako bi se utvrdilo s kim se sve viđao i time se utvrdili potencijalni rizici širenja epidemije.

Sporno je to što je Jović viđen u šetnji gradom, našta je aludirala premijerka, čime je prekršio propise i zbog čega može da mu bude pisana krivična prijava.

Ministar Unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović objavio je jutros da su napisane krivične prijave i nekim od imućnih sportista. Kazne su od jedne do 12 godina zatvora.

U Španiji je do četvrtka uveče, 18. marta, prema pisanju "El paisa", 14.535 osoba bilo inficirano koronavirusom, 1.081 je izlečeno, a 630 lica je preminulo.

Kurir sport/Blic

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track