REALOV PAKLENI PLAN ZA ŠPIC: Posle Halanda stiže Mbape
Foto: AP Martin Meissner

BIĆE BORBA NA TRŽIŠTU

REALOV PAKLENI PLAN ZA ŠPIC: Posle Halanda stiže Mbape

Fudbal -

Glavni cilj Reala narednog leta biće da norveški fudbaler Borusije iz Dortmunda Erling Haland, a odmah potom i napadač Pari Sen Žermena Kijilan Mbape.

Kako piše madridski dnevnik Marka blizak velikanu sa "Santjago Bernabeua", Real će se predstojećeg leta fokusirati na dovođenje Norvežanina.

Transfer Halanda iz Borusije, samo pola godine nakon što je stigao u Dortmund iz Salcburga, mogao bi da košta "kraljevski" klub oko 75.000.000 evra.

Norvežanin je prioritet za Real jer Karim Benzema nema pouzdanog partnera u napadu. Uprkos izuzetnoj podršci trenera Zinedina Zidana, Luka Jović nije opravdao očekivanja.

A kada završe posao sa Halandom, u Madridu će se okrenuti Mbapeu, koji će biti meta na leto 2021.

Do tada će se Haland već prilagoditi novoj sredini, pa će biti spreman da u potpunosti nasledi tada već 32-godišnjeg Benzemu.

Međutim, pitanje je da li će Parižani biti spremni da se tako lako odreknu fudbalera koji će za nekoliko godina bez sumnje biti najbolji igrač sveta. Posebno zbog toga što se često spekuliše o povratku Nejmara u Barselonu, teško da će se PSŽ odreći obe svoje zvezde u tako kratkom periodu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track