DA JE VLAHOVIĆ U ENGLESKOJ VEĆ BI POSTAO TOP IGRAČ! Portugalac Frejtas uporedio Srbina sa Halandom VIDEO
Foto: EPA / Friedemann Vogel, EPA / Claudio Giovannini

Poređenja

DA JE VLAHOVIĆ U ENGLESKOJ VEĆ BI POSTAO TOP IGRAČ! Portugalac Frejtas uporedio Srbina sa Halandom VIDEO

Fudbal -

Bivši direktor Fjorentine Karlos Frejtas veruje da mladi srpski golgeter Dušan Vlahović ima sve kvalitete koji ga stavljaju u ravan Erlinga Halanda.

Portugalcu se dopada koncept gazde ljubičastih Roka Komiza, koji se oslonio na mlade fudbalere i planira da ih zadrži na okupu kako bi oni obeležili njegovu eru u klubu.

- Vlahović će biti top. Kvalitet poseduje, potrebno je samo da kao i svaki mlad igrač dobije iskustvo da bi se nosio sa najboljima - rekao je Frejtas.

foto: Profimedia

Italijani su savim otvoreno pitali bivšeg direktora kluba da li bi karakter Vlahovića mogao da predstavlja problem, što Frejtas nije odbacio, ali nije do kraja objasnio šta to znači.

- Igrači koji dolaze iz Istočne Evrope su posebni po karakteru, oni su veoma izbirljivi. Mislim da Komizo radi odličan posazato što je mladima dao najvažnije uloge i s njima gradi Fjorentinu. On ima ekonomsku moć da uradi to do kraja i zato su mu potrebni igrači koji će napedovati iz godine u godinu.

Budućnost Vlahovića u Fjorentini se iz ove perspektive teško može videti, jer danas je fudbal pun iznenađenja.

- Da sam ovo pitanje dobio pre 15 ili 20 godina, rekao bih da je budućnost u Fjorentini i da je lepa, jer će ostati gde ga cene i vole. Danas je to drugačije. Snaga novca je najjača, igrači pričaju, ali kad im dođe dva miliona u ponudi ... Zdravo i hvala! Primer vam je Bernardeski. Odlučio je da napusti Fjorentinu, iako je dobio kapitensku traku. Otišao je u Juventus, iako je znao da će manje igrati. Po meni, to je sve uradio zbog para.

Za Frejtasa Vlahović nije golgeter tipa Inzagija.

- On igra tehnički, daje lepe golove. Mislim da nikad neće ići do 25 gola po sezoni, jer nije taj tip kao Inzagi. Da je počeo u Austriji, poptu njegovog vršnjaka Halanda, Vlahović bi sada bio više cenjen.

- Vreme će pokazati ko je bolji, Vlahović ili Haland. U nekim zemljama se mlađi igrači više cene. Vlahović u Engleskoj bi sada već bio top igrač, dok u Italiji mlađima treba više vremena. Ali, ne treba zaboraviti da je Serija A najteže takmičenje koje postoji. Ako se kvalitet dokaže u Italiji, onda ...

D. P. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track