ITALIJA SE TRESE OD NOVOG SKANDALA: Juventus i sudija Orsato namestili titulu? Nestao dokaz koji je poslat tužiocu VIDEO
Foto: Printskrin

Neviđena krađa?

ITALIJA SE TRESE OD NOVOG SKANDALA: Juventus i sudija Orsato namestili titulu? Nestao dokaz koji je poslat tužiocu VIDEO

Fudbal -

Italijanski fudbal i Serija A ne mogu bez skandala.

Kao i u nekadašnjem Kalčopoliju, glavnu ulogu ponovo ima Juventus.

Sada je reč o slučaju starom dve godine, a koji se polako odmotava.

U sezoni 2017-2018 Juventus i Inter, dva najveća rivala, borila su se za titulu. Juventus je došao do trofeja, pre svega zahvaljujući pobedi u Derbiju Italije na San Siru sa 3:2.

Taj meč je sudio Danijele Orsato, a jedan sporni detalj je ostao svima u sećanju. Onaj kada Pjanić na nekoliko metara ispred sudije krvnički udara Rafinju. Orsato nije reagovao, čak ni kada su mu iz VAR sobe više puta to sugerisali, a Pjanić je tada zaslužio direktan crveni karton.

Pokrenuta je istraga i naređeno je da se preslušaju snimci komunikacije glavnog sudije i VAR sobe. Tadašnji tužilac je dobio snimak na kome je sve zabeleženo, osim nekoliko desetina sekundi. Upravo onih koji se tiču krvničkog starta Pjanića na Brazilcu.

- Tražili smo audio i video dijaloge između VAR sobe i sudije Orsata, ali smo materijale dobili tek na početku sledeće sezone. Kada smo otvorili datoteku, sve je bilo tu osim jedine stvari koja nam je bila važna, a to je razgovor Orsata i VAR sudija koji su doveli do toga da Pjanić ostane na terenu. Razlog? Rekli su mi da nemaju taj deo - izjavio je tadašnji tužilac Đuzepe Pekoraro.

foto: Printskrin

Klaudio Đaviluči koji je te večeri bio među VAR sudijama kaže:

- Ako nedostaje samo taj deo dijaloga onda je jedino normalno posumnjati da je neko izrezao deo snimka!

Ostaje da se vidi kako će se razrešiti ovaj slučaj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track