KRISTIJANO RONALDO IPAK NIJE NAJBOGATIJI FUDBALER: Ima jedan anonimus koji je čak 20 puta bogatiji od njega!
Foto: Printskrin

kad se rodiš pod srećnom zvezdom

KRISTIJANO RONALDO IPAK NIJE NAJBOGATIJI FUDBALER: Ima jedan anonimus koji je čak 20 puta bogatiji od njega!

Fudbal -

Igrač Lestera Faik Bolkija je definitivno broj jedan u svetu, kada je bogatstvo u pitanju

Prošle nedelje čitali ste na stranicama Kurira da je Kristijano Ronaldo najbogatiji fudbaler na svetu, pošto je tokom karijere zaradio preko milijardu dolara. Međutim, ima jedan fudbaler koji je bogatiji od njega i to 20 puta.

foto: AP

Magazin "Forbs" izračunao je da je Kristijano Ronaldo tokom svoje igračke karijere koja traje 18 godina zaradio brdo para, nešto više od milijarde dolara. Izvesni Faik Bolkija bogatiji je od Portugalca, najmanje 20 puta.

O čemu se zapravo radi. Faik Bolkija je fudbaler Lestera i reprezentativac Bruneja. Tačnije, on je sin Džefrija Bolkije princa Bruneja i sestrića Hasana Bolkije, sultana od Bruneja, jednog od najbogatijih ljudi na svetu.

Prema zvaničnim podacima Forbsa, bogatstvo Faika Bolkije procenjuje se na 20 milijardi evra, što je samo deo bogatstva kraljevske porodice.

Faik Bolkija igra u drugom timu Lestera. Rođen je u Los Anđelesu i poseduje američko državljanstvo. Kao klinac počeo je da trenira u čuvenoj školi Sautemptona, pa se potom okušao u Arsenalu i Čelsiju. Čim je postao punoletan potpisao je trogodišnji ugovor sa Lesterom.

Za reprezentaciju Bruneja odigrao je šest utakmica i dao gol, u porazu od Istočnog Timora. Na utakmicama nosi i kapitensku traku.

Mediji o njemu pišu kao o skromnom momku, koji se nije ugledao na svog oca, koji je na raskalašan život dosad potrošio više od deset milijardi evra. Pohađao je koledž Bradfild.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track